Κορωνοϊός: Τα «ορφανά» κρούσματα προκαλούν ανησυχία για την πορεία του ιού στη χώρα

Κορωνοϊός: Τα «ορφανά» κρούσματα προκαλούν ανησυχία για την πορεία του ιού στη χώρα

Οι περιπτώσεις των τριών Σουηδών σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας, του 20χρονου από δομή φιλοξενίας προσφύγων και του οδηγού τρόλεϊ στη Νέα Φιλαδέλφεια, προβληματίζουν τις υγειονομικές αρχές

covid-19-0
Οι περιπτώσεις των «ορφανών» κρουσμάτων κορωνοϊού, εκείνων δηλαδή για τα οποία δεν έχει διαπιστωθεί προηγούμενη επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό κι έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της λοίμωξης, είναι εκείνες που από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα μας, είχαν προβληματίσει τις υγειονομικές αρχές.

Οι προσπάθειες, που έχουν καταβληθεί το τελευταίο δίμηνο για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα είναι μεγάλες σε κάθε επίπεδο και η εμφάνιση τέτοιου τύπου κρουσμάτων προκαλεί εύλογη ανησυχία, για τον τρόπο με τον οποίο «κατάφερε» να μεταδοθεί ο ιός, ο οποίος - σε πολλά σημεία του - παραμένει ακόμα άγνωστος για τους ειδικούς.

Eπιπλέον σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές και εξαιτίας των συναθροίσεων πολλών ατόμων τα βράδια σε διάφορες πλατείες και στέκια νεολαίας ανά τη χώρα, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί και σε ωρολογιακή βόμβα. Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και ο κ. Χαρδαλιάς τόνισαν στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης ότι ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί και πως πρέπει όλοι μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά στις κοινωνικές επαφές.  

Θετικοί τρεις Σουηδοί που βρίσκονταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας  

Τέτοιες περιπτώσεις «ορφανών» κρουσμάτων παρουσίαστηκαν τις τελευταίες ώρες στην Αττική και έχουν σημάνει συναγερμό.

Αρχικά, τρεις Σουηδοί που βρίσκονταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Και οι 3 είχαν έρθει στη χώρα μας από Στοκχόλμη και φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο μέχρι να περάσει η φάση της 14ήμερης καραντίνας. Στο ξενοδοχείο υπάρχουν 62 άτομα συνολικά.

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κι ένας 20χρονος αλλοδαπός σε δομή φιλοξενίας

Στο ΝΙΜΤΣ μεταφέρθηκε, επίσης, το βράδυ της Πέμπτης ένας 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρισκόταν σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, καθώς εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον ιό. Μέχρι πριν λίγες ώρες, δεν είχε γίνει γνωστό αν υπάρχουν και άλλα θετικά κρούσματα του ιού στην ίδια δομή.

Κλείσιμο
Προβληματισμό προκαλεί και η περίπτωση του οδηγού τρόλεϊ από το αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας, που διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό.

Θετικός και οδηγός τρόλεϊ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο οδηγός αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά το τέλος της χθεσινής του βάρδιας και επικοινώνησε με τους προϊσταμένους του, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν τον γιατρό υπηρεσίας. Ο οδηγός του τρόλεϊ ανέφερε στον γιατρό υπηρεσίας ότι είχε κάποια από τα συμπτώματα της νόσου, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ.

Έπειτα από λίγη ώρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, για κλινικοεργαστηριακό έλεγχο. Νωρίτερα την Παρασκευή, έγινε γνωστό ότι το δείγμα είναι θετικό και αμέσως δόθηκαν οδηγίες ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο οδηγός που δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα ετέθη σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ το όχημα με το οποίο πραγματοποίησε το χθεσινό δρομολόγιο παροπλίστηκε προκειμένου να απολυμανθεί. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία ιχνηλάτισης των επαφών του οδηγού από τον ΕΟΔΥ. Σε καραντίνα μπήκαν και δέκα συνάδελφοί του για προληπτικούς λόγους.

Ο πρόεδρος εργαζομένων στα τρόλεϊ Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στο protothema.gr, επισήμανε την ανάγκη για αποτελεσματικότερα μέτρα προστασίας στα βαγόνια, τονίζοντας την ανάγκη να τοποθετηθούν καμπίνες από πλέξιγκλας ή κάποιο παρεμφερές υλικό στις θέσεις των οδηγών προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκλησία της Αμερικής: Επαναλειτουργούν οι ενορίες και ανοίγουν ξανά οι ναοί

Απάντηση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Γερμανία για την ΕΚΤ: «Είναι δική μας αρμοδιότητα»

Θετικοί στον κορωνοϊό 3 Σουηδοί από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης