LIVE

Κορωνοϊός

Τη Δευτέρα η συνέχεια της δίκης για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Korydallos trial with 17 November-like measures

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν προσφυγή για τη μαγνητοφώνηση της δίκης και την παρακράτηση των ταυτοτήτων όσων εισέρχονται στο δικαστήριο

Διακόπηκε για τη Δευτέρα η δίκη των εννέα -εκ των 13- κατηγορουμένων για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αφού προηγουμένως οι συνήγοροί τους κατέθεσαν προσφυγή κατά της απόφασης της έδρας να παρακρατούνται οι ταυτότητες όσων εισέρχονται στην αίθουσα, αλλά και να μαγνητοφωνείται η δίκη.

Η συνεδρίαση διεκόπη, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση επί των αιτημάτων των κατηγορουμένων. Νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι είχαν αποχωρήσει, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου να παρακρατούνται οι ταυτότητες όσων εισέρχονταν στην αίθουσα και να τους αποδίδονται μετά τη λήξη της διαδικασίας.

Κατά την αποχώρηση των κατηγορουμένων προκλήθηκε ένταση, καθώς παρευρισκόμενοι στην αίθουσα φώναξαν συνθήματα, όπως «Ες-Ες, μπάτσοι, δικαστές» και «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εξετάζουν πλέον, έπειτα από τη νέα διακοπή, εάν οι κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν στην αίθουσα ή αν θα ασκήσουν προσφυγή κατά της απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία παρακρατούνται οι ταυτότητες όσων εισέρχονται στο δικαστήριο.

Η ένταση στην αίθουσα είχε ξεκινήσει με το... «καλημέρα», όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης διατύπωσαν ενστάσεις επί της διαδικασίας και απείλησαν με αποχώρηση, ζητώντας 1. να μην τηρούνται λίστες των εισερχομένων στη δίκη προσώπων 2. να μη φορούν χειροπέδες οι κατηγορούμενοι στα διαλείμματα της δίκης και 3. να μαγνητοφωνείται η διαδικασία.

Η πρόεδρος της έδρας συμφώνησε στη μαγνητοφώνηση και είπε ότι θα μεριμνήσει γι' αυτό. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ζήτησαν «να φύγουν οι αστυνομικοι με πολιτικά από την αίθουσα, οι οποίοι έχουν πιάσει τα μισά καθίσματα». Επίσης είπαν ότι «σε περίπτωση που οι σύντροφοί τους ελεγχθούν στην είσοδο, θα αποχωρήσουν».

Η ένταση που προκλήθηκε μεταξύ της έδρας και μελών του ακροατηρίου που ζητούσαν να μην κρατούνται φωτοτυπίες των ταυτοτήτων των εισερχομένων είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία να διακοπεί.

Στην αρχή της διαδικασίας και αφού το Δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα των έξι προσωρινά κρατούμενων και των τριών ελεύθερων, με όρους, κατηγορουμένων ζήτησε να πάρει το λόγο ένας εξ αυτών, ο Παναγιώτης Μασούρας. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επιθυμούν να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης και να μην καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των "συντρόφων τους".

Μασούρας: "Θέλουμε να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης. Θέλουμε μαζί μας τους συντρόφους μας. Η αίθουσα είναι γεμάτη μπάτσους και δημοσιογράφους. Ζητάμε να μη γίνεται καταγραφή των στοιχείων αυτών που έρχονται να μας συμπαρασταθούν. Δεν θα συνεισφέρουμε εμείς στο φακέλωμα. Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας θα αποχωρήσουμε".

Η πρόεδρος του απάντησε: "Εντάξει να μιλήσουν οι συνήγοροί σας".

Τότε σηκώθηκε ο, εκ των κατηγορουμένων, Χαρίλαος Χατζημιχελάκης και απευθυνόμενος στην πρόεδρο της φώναξε: "Επειδή το αίτημά μας το γράψατε μην πω που... σηκωθείτε πάμε να φύγουμε" (απευθυνόμενους στους υπόλοιπους κατηγορούμενους).

Πρόεδρος: Περιμένετε κύριε μισό λεπτό να μιλήσουν οι συνήγοροί σας.

Το λόγο έλαβαν οι, εκ των συνηγόρων, Σπύρος Φυτράκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Αννα Παπαρούσου, οι οποίοι ζήτησαν από το Δικαστήριο να θέσει κανόνες ώστε να εξασφαλιστεί δίκαιη δίκη. Οι συνήγοροι έθεσαν και αυτοί το θέμα της καταγραφής στοιχείων στην είσοδο της αίθουσας. Ζήτησαν, επίσης, να μην είναι δέσμιοι (να μην έχουν χειροπέδες) οι κατηγορούμενοι όταν παραμένουν στην αίθουσα στη διάρκεια των διακοπών της διαδικασίας.

Η πρόεδρος ζήτησε από κάποιες γυναίκες, που βρίσκονταν στην πίσω πλευρά της αίθουσας, να καθίσουν κάτω και να μην κάνουν χειρονομίες. Οι γυναίκες αντέδρασαν και η πρόεδρος τους είπε ότι εάν συνεχίσουν να κάνουν σχήματα με τα χέρια θα κρατηθούν. Τότε σηκώθηκε ο Χατζημιχελάκης και φώναξε: "Αμα φύγουν αυτοί θα φύγουμε και εμείς".

Πρόεδρος: "Σας παρακαλώ κύριε, οι κυρίες θα κρατηθούν αν συνεχίσουν να κάνουν σχήματα".

Χατζημιχελάκης: "Σοβαρά; Ξεφτιλισμένη δίκασε τότε άδεια αίθουσα". Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.

Το πρωί στο δικαστήριο ήταν παρών και ο Γεράσιμος Αρσένης, σύζυγος της υπουργού Εργασίας κ. Λούκας Κατσέλη, της οποίας το γραφείο είχε γίνει στόχος επίθεσης με γκαζάκια. 

Ψάχνουν παντού για  τη γιάφκα

Την ώρα που ξεκινά η δίκη των δεκατριών που κατηγορούνται  για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων  της Φωτιάς», η αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει διπλό ρόλο.

Από τη μία, σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες, να προστατέψει πιθανούς στόχους τρομοκρατών, και από την άλλη να συνεχίσει τις έρευνες για την εξάρθρωση άλλων πυρήνων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις,  

Όλη η αστυνομία  βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο χτυπήματος από ασύλληπτα μέλη και για το λόγο αυτό οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σε 2 άξονες.

Πρώτος και κυριότερος, ο εντοπισμός της γιάφκας μέσα στην οποία οι συλληφθέντες κατασκεύασαν τις βόμβες για τα χτυπήματα που  ετοίμαζαν να κάνουν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει διαμέρισμα – γιάφκα στην περιοχή της Κορίνθου καθώς δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες πραγματοποίησαν τρία ταξίδια από την Αθήνα στη συγκεκριμένη πόλη.

Θεωρείται βέβαιο ότι  υπάρχει και τρίτο διαμέρισμα χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει που πιθανόν βρίσκεται.  

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ενδεχόμενο να είχαν προγραμματίσει χτυπήματα  σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πάτρα και λόγω αυτού οι έρευνες επικεντρώνονται σε αυτές τις πόλεις.

Ο δεύτερος άξονας των ερευνών αφόρα στον εντοπισμό 3- 5 ατόμων με τους οποίους οι συλληφθέντες είχαν επαφές και σχεδίαζαν από  κοινού να πραγματοποιήσουν τα χτυπήματα.   

Απόλυτα έγκυρες πληροφοριες αναφέρουν πως για τους 2 υπάρχουν τα στοιχεία της ταυτότητας τους ωστόσο έχουν εξαφανιστεί και παρά τις εκτενείς έρευνες των αρχών δεν εντοπίστηκαν πουθενά. Ο ένας εξ αυτών είναι άνδρας περίπου 40 ετών και φέρεται ως σύνδεσμος διαφόρων ομάδων – πυρήνων και πιθανότατα κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.  

«Οι επόμενες μέρες  είναι ιδιαιτέρα κρίσιμες τόσο για  τις έρευνες όσο και για  το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος. Είμαστε  σε επιφυλακή καθώς αναμένονται  πολύ σύντομα σημαντικές εξελίξεις» τονίζει αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής στο protothema.gr.

Αξίζει να τονισθεί πω έχει προκύψει τεράστιο θέμα με τους γονείς της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη στην Νέα Ιωνία, καθώς το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως είναι κόρη πρώην κατηγορούμενης για συμμέτοχη στην τρομοκρατική οργάνωση RAF.

Όπως προέκυψε οι γονείς της 27χρονης δεν έχουν καμία σχέση  με την πρώην κατηγορούμενη για  συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και η αστυνομία παρασύρθηκε  από το ονοματεπώνυμο των γονιών της και προέβη σε αυτή την ενημέρωση πριν ταυτοποιηθούν όλα τα στοιχεία της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Salonica

 Με βαθια λυπη παρατηρω πολλους 40 something που βλεπουν το δεντρο και οχι το δασος. Μου αρεσει που βγαζουν και ναρκωμανεις οποιους εχουν αντιθετη αποψη με αυτους. Εκει γελαω πραγματικα με το νοητικο τους επιπεδο. Ειμαι σιγουρος πως ολοι εσεις που βριζετε ειστε τα καθημερινα αποβρασματα ελληναραδων που κανουν ολα αυτα τα αγαπημενα καθημερινα πραματα (κατι σαν χομπυ), οπως να παρκαρουν σε ραμπες αναπηρων, να μην καταβαλλουν το ΦΠΑ οταν τους δινεται ευκαιρια αλλα να γκρινιαζουν για την οικονομικη καταντια της χωρας, να βριζουν τους πολιτικους τους οποιους οι ιδιοι ψηφιζουν σε καθε εκλογες, να αφοριζουν τα ρουσφετια αλλα οταν βγει κανενας τριτος ξαδερφος τους βουλευτης να τρεχουν με το γιοκα τους στο πολιτικο του γραφειο για να βολεψει το καμαρι τους (που παντα τυχαινει να ειναι και καλο παιδι:). Ξεκαθαριζω οτι δεν ειμαι ουτε αναρχικος ουτε φασισταρας ουτε δεξιος ουτε αριστερος. Ειμαι ενα παιδι 25 χρονων που προσπαθει να επιβιωσει στη μιζερια της εικονικης πραγματικοτητας την οποια προσπαθουν να μας επιβαλλουν καθημερινα οι χαλιναγωγοι του συστηματος. Τελικα φιλε εσυ που φωναζεις για τους αναρχικους, λεω μηπως, εσυ εισαι πιο αναρχικος απο αυτους και δεν το εχεις καταλαβει; Και μηπως πετας κι εσυ μολοτοφ οχι στοχευμενα αλλα παντου με την παιδεια που μεταφερεις στα ιδια σου τα παιδια;

ΣΤΑΜΑΤΗΣ Φ.

Παρολο που φυσικα και ΔΕΝ συμφωνω με τετοιες πρακτικες,θεωρω οτι ολοι οι υποπτοι εχουν δικαιωματα και θεωρουνται αθωοι μεχρι αποδειξεως του αντιθετου.. Περα απ αυτο λυπαμαι ειλικρινα και θλιβομαι οταν βλεπω να αποκαλουνται συνανθρωποι μου "σκουπιδια","ηλιθιοι","πρεζακηδες"κλπ.,απλα και μονο επειδη εχουν διαφορετικη αποψη.....Το γεγονος αυτο και μονο αρκει για να φανει η μισαλοδοξια,ο φανατισμος και το επιπεδο βουρκου στα μυαλα ορισμενων. Και προς Θεου μην ειπωθει το χιλιοειπωμενο κλισε "αμα βαζαν βομβα στη μανα σου/θεια σου/πεθερα σου κι εσυ αυτα θα ελεγες",δειξτε λιγη ανεκτικοτητα επιτελους στην διαφορετικοτητα της σκεψης,στην αλλη αποψη,ΑΥΤΟ ειναι Δημοκρατια.

αντι

Η λασπη οτι ο λαος κινδυνευει απο τους ενοπλους ανταρτες και τους αγωνιστες επιστρεφεται στα μουτρα σας διπλη.Ο λαος τρομοκρατειται απο την κατοχικη κυβερνηση και τον αχυρανθρωπο του κεφαλαιου Παπανδρεου,απο τους καπιταΛΗΣΤΕΣ του ΔΝΤ και της ΕΕ,αναγκαζοντας κοσμο να ζει στην εξαθλιωση και την μιζερια ενω τα αφεντικα που τοσο αγαπατε τρωνε με χρυσα κουταλια.Αυτοι λοιπον ειναι οι απλοι πολιτες που ειναι ομοιοι με τον απλο λαο¨.Οι μομφερατοι,οι μποδοσακηδες,οι Βαρδηνογιαννηδες,οι Πεαρατικοι κ παει λεγοντας.Οσο για κατι Διομηδηδες ας πει πρωτα τι υποστηριζει να κανουμε ανοιχτο διαλογο.αν δεν ντρεπετε βεβαια που βγηκε απο την τρυπα του

anti

 Ποια ειναι η πραγματικη τρομοκρατια αραγε και η πραγματικη απειλη?Ολοι εσεις οι τιμιοι και ευηποληπτοι πολιτες που με σκληρο αγωνα αγορασατε τον καναπε σας σιωπατε μπροστα στις δολοφονιες του κρατους των μπατσων και των πολιτικων.Μεταναστες σκοτωνονται στα συνορα,οι μπατσοι και οι φασιστες εχουν ξεσαλωσει και δολοφονουνε μικρα παιδια ατιμωρητοι( π.χ το γουρουνι της ΔΙΑΣ και η 9χρονη τσιγγανα).Διεφθαρμενονι πολιτικοι και τραγοπαπες που φαγανε με χρυσα κουταλια τριγυρνανε ελευθεροι γελωντας ενω οι συντροφοι μας ακουν δεκαδες χρονια φυλακη για το παραμικρο αδικημα.Κοπτεστε ομως γιατι οι νεολαιοι δεν ειναι σαν τα μουτρα σας.Εσεις θελετε να γινετε σαν τα αφεντικα σας.Καθ'εικονα και καθ'ομοιωση.

όποιος θέλω

Όταν αυτοκτονούν άνθρωποι καθημερινά από τα χρέη και την ανέχεια όλοι εσείς οι νοικοκυραίοι μούγκα...σας σιχάθηκε η ψυχή μου...όταν δολοφονούν οι μπάτσοι πάλι μούγκα... Η βία (του κράτους) φέρνει βία (οργανωσεις)... δράση και αντίδραση...έτσι είναι στη φύση και έτσι γίνεται πάντα...πρόβατα....μπεεεεε...μήπως και στην Marfin κάψανε τους ανθρώπους "τρομοκράτες"? η μήπως ήταν προβοκάτορες παρακρατικοί....μπεεεεε...προβατα

Διομήδης Ν.

 ''αντι' Βρε ηλίθιε, βλαμμένε ,πρεζάκια.. Είναι φανερή η άγνοιά σου, Νομίζεις οτι βαφτίζοντας ήρωες τους θρασύδειλους ''συντρόφους σου'' που υπούλως δολοφονούν αθώους πολίτες, είσε σε θέση να κάνεις κήρυγμα βρε ψευτοκουλτουριάρη μηδενιστή;; Τους καναπέδες που καθόμαστε βρε σκουπίδι τους έχουμε αγοράσει με σκληρή και τίμια δουλειά και όχι κλέβοντας ή δολοφονώντας όπως εσύ και οι όμοιοί σου. Και να ξέρετε ότι τα περιθώριά σας έχουν ήδη στενέψει πολύ γιατί σε λίγο η δικαιολογημένη οργή του κόσμου θα ξεσπάσει π'ανω σαςκαι τότε αναρχικά αποβράσματα δεν θα υπάρχει μέρος να κρυφτείτε, ούτε θα σα σώσουν τα ψευτοπανεπιστημιακά άσυλα ή τα βόρεια προάστεια αλήτες. Τότε θα αντιληφθείτε τι σημαινει να τρομοκρατείς τρομοκράτες και τις οικογενειές τους με τις ευλογίες των οποίων ενεργείται. ΟΥΣΤ βρε βρωμιάρηδες ήγγικεν η ώρα της τιμωρίας σας.

dimitris

 ''ο λαός είναι αλληλέγγυος, παρά την προπαγάνδα''....eisai allilegios stous pirines tis fwtias?einai gia sena ethnikoi irwes?..tha eksakoloutheis na eisai alilegios an tin epomeni fora mia apo tis vomves tous skasei kai skotwsei esena i kapoio melos tis oikogeneias sou..ama skotwsei ena filo sou..enan athwo politi pou etixe na vrisketai se lathos meros???tote tha eksakoloutheis na les oti eisai allilegios se dolofonikes prakseis!????!!! mallon mou fainetai oti exete ksexasei ti simainei agwnas gia ta dikaiwmata mas kai ti simainei skotwnw opoion vrw brosta mou!!!ama ftasoume na kanoume tous dolofonous ethnikous irwes kai dilonoume oti eimaste alileguei se auti tin praksi,,,,tote file lipamai poli alla akoma kai esi den diafereis apo autous tous dolofonous!!!

Σε έχει δει γιατρός τώρα τελευταία;

Σίγουρα δεν είσαι στα καλά σου, εσύ που υπογράφεις "ο λαός είναι αλληλέγγυος παρά την προπαγάνδα". Σίγουρα είσαι ή αλκοολικός ή χασισοπότης ή χούλιγκαν, πάντως νορμάλ άνθρωπος δεν είσαι. Σαν και σένα σκουπίδια πέρασαν πολλά από αυτή τη ζωή, και κατέληξαν εκεί που τους αξίζει: στη χωματερή της αηδίας και της περιφρόνησης. Θέλεις να πουλήσεις την προσωπική σου κουλτούρα του μηδενισμού και του χάους και ίσως βρεις κανένα χαζό να τσιμπήσει. Τίποτα δεν έχεις να προσφέρεις στους ανθρώπους, γιατί είσαι τελείως κενός μέσα σου, είσαι τσίγκινος, ψεύτικος, τιποτένιος. Θα ήθελα να σε είχα κοντά, να σου ρίξω μια σφαλιάρα, που να είναι όλη δικιά σου. Βρωμιάρη.

ο λαός είναι αλληλέγγυος, παρά την προπαγάνδα

 Δεν χρειάζεται μάστερ στις πολιτικές επιστήμες για να καταλάβεις τι ορίζεται ως τρομοκρατία. Επι τουρκοκρατίας ο κολοκοτρόνης ήταν τρομοκράτης και κατσαπλιάς σύμφωνα με την Μεγαλη Πύλη. Για εμάς είναι εθνικός ήρωας Ο κεμαλ ατατούρκ ήταν ένας δολοφόνος για εμάς, αλλα ένας εθνικός ηρωας για τους τούρκους ... Η "τρομοκρατία" ορίζεται με βάση υποκειμένικά κριτίρια καθώς υπάρχουν πλευρές με διαφορετικά συμφέροντα. Μπορεί οι Πυρήνες για την εξουσια και τα τσιράκια τους να είναι εγκληματίες, αλλά για εμάς, τον απλό λαό ακόμα και αν διαφωνούμε σε πολλά είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους. Ο λόγος είναι απλός: βρισκόμαστε υπο τριπλή κατοχή (τροικα), έχουμε μια κυβέρνηση δοσιλόγων που παίρνει εντολές και ο κόσμος τρώει απο τους σκουπιδοτενεκέδες. Δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ αυτό γιατι όπως ξέρουμε απο την ιστορία όσο και να τρομοκρατεις με τρομονόμους, βία και να παραπληροφορείς, το αποτέλεσμα ειναι αντίστροφο, γιατί πια δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα ... Και για να μην ξεχνιόμαστε, Στην τυνησία έπεσε η χούντα μετα απο 23 χρόνια, απο ένα τυχαιο περιστατικό. Εδώ ο παγκαλος μας λέει να φάμε παντεσπάνι, μία σπίθα χρειάζεται πάρτε το χαμπάρι ...

bill

μαλλον σ αλλη διασταση βρισκομαι!!!!! δεν πιστευω οτι ακομα οι εν δυναμοι δολοφονοι εχουν ακομη δικαιωματα ??/μπουντρουμη 5 μετρα κατω απο την γη χωρις φως και ξυλο καθε μερα και θα δουμε ποσο ΜΑΓΚΕΣ ειναι .οσο για τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ μην φοβαστε τιποτα ο κοσμος ειναι μαζι σας ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης