Βίντεο και φωτό από το ναυάγιο των μεταναστών

Βίντεο και φωτό από το ναυάγιο των μεταναστών

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες, για τον εντοπισμό των Αφγανών λαθρομεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο βυθίστηκε...

Βίντεο και φωτό από το ναυάγιο των μεταναστών
Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες, 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, από τη βύθιση ξύλινου σκάφους, στο οποίο επέβαιναν δεκάδες λαθρομετανάστες.

Τους λαθρομετανάστες, που σύμφωνα με την καταμέτρηση είναι 230 -αλλά και δύο Τούρκους δουλέμπορους- περισυνέλεξε το φορτηγό πλοίο "Momentum scan", με σημαία Ολλανδίας και τους μετέφερε, συνοδεία πλωτού σκάφους του λιμενικού σώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας. Αναλυτικότερα, καταμετρήθηκαν 214 άνδρες, 5 γυναίκες και 11 παιδιά. Δεκαπέντε άνδρες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι λαθρομετανάστες που δήλωσαν Αφγανοί, ισχυρίζονται ότι στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν συνολικά 263 άτομα.

Κλείσιμο
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Στην αναζήτηση επιζώντων από το ναυάγιο του μικρού ξύλινου Χασάν Ρέις συμμετείχε μόλις έφθασε στη θαλάσσια περιοχή και το Europa Palace των Μινωικών γραμμών. Σε συντονισμό με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου ναυτιλίας άλλαξε ρότα κατά 40 μίλια και από περίπου το ύψος των Παξών κινήθηκε δυτικά κάνοντας κύκλους στην επίμαχη περιοχή όπου είχαν περισυλλεγεί οι περισσότεροι των ναυαγών.



Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτό στο enimerosi.com
και στο http://www.enimerosi.com



Πηγή για τα βίντεο www.enimerosi.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης