Χαρδαλιάς στο Euronews: Η ιχνηλάτηση έκανε τη διαφορά στη χώρα μας - Έτοιμοι και για δεύτερο κύμα

Χαρδαλιάς στο Euronews: Η ιχνηλάτηση έκανε τη διαφορά στη χώρα μας - Έτοιμοι και για δεύτερο κύμα

Ρεπορτάζ που υμνεί τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ελλάδα την εμφάνιση του κορωνοϊού, παρουσίασε το Euronews

xardalias_euronews
Μια υμνητική παρουσίαση για την επιτυχία της Ελλάδας και του μηχανισμού της, στην πρώτη φάση της μάχης κατά του κορωνοϊού, κάνει από σήμερα το πρωί τον γύρο της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, μέσα από εκτενές ρεπορτάζ/αυτοψία του ευρωπαϊκού καναλιού Euronews στις εγκαταστάσεις του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και συνέντευξη 8 λεπτών «ενός από τους πρωταγωνιστές στη μάχη κατά της επιδημίας», όπως τον χαρακτηρίζει, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Το ρεπορτάζ προσεγγίζει με θετικό τρόπο τους χειρισμούς της Ελλάδας απέναντι στον κορωνοϊό, παρουσιάζοντας και δηλώσεις πολιτών άλλης ευρωπαϊκής χώρας, που εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα ότι «μπορεί να σταματήσει τον κορωνοϊό», ενώ αναζητά τη "συνταγή" αυτής της επιτυχίας μέσα από την συνέντευξη με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Νίκος Χαρδαλιάς στο euronews: Η διαδικασία ιχνηλάτησης έκανε τη διαφορά στην Ελλάδα…


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ. Χαρδαλιάς, απέδωσε την επιτυχία της Ελλάδος στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την άμεση λήψη των περιοριστικών μέτρων και ύστερα στις δομές υγείας, που όπως είπε διπλασίασαν τις ΜΕΘ, αλλά κυρίως στον επιχειρησιακό μηχανισμό ιχνηλάτησης και τη διασφάλιση της καραντίνας.

«Είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της ιχνηλάτησης. Νομίζω είναι από τα ζητήματα που έκανε τη διαφορά στη χώρα μας. Διότι από το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε μια διαδικασία ώστε για κάθε κρούσμα να μπορούμε να έχουμε σε πρώτο χρόνο όλες τις high και low risk επαφές του. Στεγανοποιήσαμε όλους τους διαφορετικούς κύκλους διασποράς του ιού σε κάθε περιοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο οι κύκλοι αυτοί να εξαπλώνονται. Κι όταν κάποιος κύκλος βρεθεί σε θέση να τέμνει κάποιον άλλο δημιουργείται ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας», υπογραμμίζει στο Euronews ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφέρει επίσης ότι δύο ήταν τα βασικά εργαλεία που συνέβαλαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, ήταν η παρακολούθηση της πορείας της υγεία του πληθυσμού, μέσω μιας πλατφόρμας, σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας, ο εντοπισμός όσων έπρεπε να τεθούν σε απομόνωση 14 ημερών και ο έλεγχος, από την αστυνομία κυρίως, ώστε να μείνουν στο σπίτι τους. Όπως είπε περίπου 28.000 κάτοικοι της Ελλάδας ή επισκέπτες τέθηκαν σε απομόνωση 14 ημερών με επιτυχία.

Κλείσιμο
Ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει την ανάγκη στενής συνεργασίας όλων των χωρών και της Ευρώπης ειδικότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην επόμενη φάση και τονίζει ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και το δεύτερο κύμα της νόσου που μπορεί να έλθει από το φθινόπωρο».

Για το πότε υπολογίζει να ανοίξουν και τα άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας, πλην του "Ελευθέριος Βενιζέλος" που είναι το μόνο λειτουργεί αυτή τη στιγμή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο, και πιθανόν να έχουμε μια εικόνα σε λίγες εβδομάδες.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ξανθιά ακτιβίστρια που απάτησε τον άντρα της και ξεμυάλισε τον «Βρετανό Τσιόδρα»

Περιορίζει τις προσδοκίες για χαλάρωση μέτρων στη Βρετανία ο Ράαμπ - 693 νέοι θάνατοι

Στην τελική ευθεία για την επιστροφή στα σχολεία οι μαθητές Γ' Λυκείου - Προτεραιότητα η ασφάλεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης