Πάρτι στην Αγία Παρασκευή: Ανησυχία για πισωγύρισμα από τους ειδικούς

Πάρτι στην Αγία Παρασκευή: Ανησυχία για πισωγύρισμα από τους ειδικούς

Για δύο συνεχόμενα βράδια εκατοντάδες νέοι μαζεύτηκαν για μια... μπίρα στην Αγία Παρασκευή - «Το κάλεσμα το έκαναν διακινητές ναρκωτικών για να βρουν πελάτες», λέει ο δήμαρχος  - Σύψας στον ΘΕΜΑ 104,6: Έτσι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία

agia-paraskeuh-arthrou
Μεγάλη ανησυχία και αρκετές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αυτοσχέδιο πάρτι που στήθηκε για δύο συνεχόμενα βράδια σε πλατεία στην Αγία Παρασκευή αλλά και η τακτική καφε-μπαρ για άτυπα «take away» πάρτι με πρόσχημα τη δυνατότητα προμήθειας καφέ, ροφήματος ή φαγητού σε πακέτο, η οποία επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας όπως αυτά που στήθηκαν σε Βόλο, Κηφισιά και Λάρισα.

Είναι ενδεικτικό ότι δύο από τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας, οι καθηγητές Νίκος Σύψας και Χαράλαμπος Γώγος, εξέφρασαν την ανησυχία τους από τις εικόνες που είδαν το τελευταίο 24ωρο. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Σύψας «κάπως έτσι άνοιξαν και οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία και ακόμα δεν έχουν κλείσει».


Στην Αγία Παρασκευή για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγιού Ιωάννη και, όταν αστυνομικοί τους ζήτησαν να διαλυθούν γιατί παραβιάζουν τους κανόνες συγχρωτισμού, αυτοί άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: Το κάλεσμα το έκαναν διακινητές ναρκωτικών για να βρουν πελάτες

Στην αποκάλυψη, ότι τα συνεχόμενα καλέσματα για συγκέντρωση κόσμου στην Αγία Παρασκευή, διοργανώνονται από διακινητές ναρκωτικών προκειμένου να ξαναβρούν την πελατεία τους προχώρησε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Ζορμπάς.

«Εμείς ως πόλη, ζητάμε από το κράτος να καθαρίσει την πόλη από τα ναρκωτικά και τον κορωνοϊό. Το λέω ξεκάθαρα η πρόσκληση που βγήκε στο διαδίκτυο δεν έγινε από αθώα παιδιά, έγινε από τους διακινητές ναρκωτικών για να ξαναβρούν τους πελάτες τους», είπε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Όπως είπε ο δήμαρχος, αυτή είναι η άποψή του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι όποιοι ήταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής ήταν χρήστες ναρκωτικών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, είναι γνωστό ότι στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει παιδί 15-16 χρονών ή γονιός που να μην το ξέρει», είπε ο δήμαρχος.

Αφού περιέγραψε την χθεσινή κατάσταση με τη συγκέντρωση των νεαρών και τις συγκρούσεις με την αστυνομία, είπε ότι «εμείς θέλουμε να διαφυλάξουμε την περιοχή από τον κροωνοϊό και από τα ναρκωτικά».

«Καθαρίσαμε την πλατεία, την απολυμάναμε και προχθές και χθες», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε και «σήμερα υπάρχει κάλεσμα να μαζευτούν και από άλλες περιοχές και να φέρουν και γκαζάκια και μολότοφ».


Αγία Παρασκευή: 300 νεαροί κάνουν... πάρτι με μπύρες στην πλατεία Αγ. Ιωάννου β' μέρος  06-05-2020


Αγία Παρασκευή: 300 νεαροί κάνουν... πάρτι με μπύρες στην πλατεία Αγ. Ιωάννου 06-05-2020


Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς κάνει λόγο για προσκλήσεις που «μοιράστηκαν» με ηλεκτρονικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού». Προαναγγέλλει, δε, ότι θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήριο τη συγκεκριμένη πλατεία.

Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της...

Δημοσιεύτηκε από Βασίλης Ζορμπάς στις Τρίτη, 5 Μαΐου 2020

Πώς θα κλείσουν οι χαραμάδες

Ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να κλείσει τις «χαραμάδες» με πρόστιμα, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις ώστε να μην διακινδυνεύσει η πορεία επιβράδυνσης της διασποράς του ιού από την… «εφευρετικότητα» αυτής της μειοψηφίας πολιτών.

«Εικόνα καφέ-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις, και ειδικά στην Περιφέρεια, να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες-πολίτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης και χωρίς να αισθάνονται ότι συμβαίνει το παραμικρό, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλει βάναυσα όλους μας»
ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το εύρος των παραβάσεων των μέτρων πανδημίας, ιδίως σε επαρχιακές πόλεις της χώρας και από άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά 05/05/2020


Νίκος Σύψας στον ΘΕΜΑ 104,6: Έτσι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία

Για «παρανόηση ότι τελείωσε η επιδημία» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας με αφορμή τις εικόνες από την Αγία Παρασκευή.

«Είναι τέραστιο λάθος αυτό. Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να συνεχίσει στην κοινότητα. Ο δείκτης R0 (σ.σ. ο δείκτης διασποράς του κορωνοϊού) μπορεί να φτάσει το 2,5 σε ημέρες, δεν θέλει πολύ χρόνο»
είπε ο κ. Σύψας.

«Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, δεν επιτρέπεται παραβίαση των κανόνων γιατί θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν»
συνέχισε ο κ. Σύψας υπενθυμίζοντας ότι κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ιταλία «και άνοιξαν οι πόρτες της κόλασης και δεν έχουν κλείσει ακόμα. Έτσι απότομα θα γίνει. Εάν διασπείρουμε ανελέητα στην κοινότητα, αυτό θα γίνει».

Απαντώντας, δε, σε όσους διαμαρτύρονται γιατί ανοίγουν σχολεία και εκκλησίες, το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας τόνισε ότι «τα παιδιά είναι ο πιο εύκολος πληθυσμός να επιστρέψει» καθώς και ότι «οι εκκλησίες θα ανοίξουν ελεγχόμενα». «Αντίθετα, δεν μπορούμε να πάμε στις πλατείες, έχει ο πολίτης τις ευθύνες του» πρόσθεσε.

Καθηγητής Γώγος: Ανησύχησα με όσα είδα

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Φυσικά το φοβάμαι, ήταν η δεύτερη ημέρα (άρσης των μέτρων). Φανταστείτε να ανοίξουν και τα μαγαζιά», τόνισε.

Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι στην φάση που βρισκόμαστε στόχος ήταν να δοθεί προσοχή στο μετρό, στα λεωφορεία και τα μέσα μεταφοράς «και τελικά προέκυψαν πολλοί άλλοι πυρήνες χειρότεροι».

«Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Νομίζω κατάλαβε ότι τελείωσε το θέμα, έχουμε μηδέν κρούματα δεν έχουμε καμία προοπτική για νέα κρούσματα και φέρεται όπως φερόταν πίσω από την επιδημία. Πραγματικά ανησύχησα», σημείωσε ο καθηγητής.

Δείτε βίντεο: Επεισόδια στην Αγία Παρασκευή μεταξύ 300 νεαρών και αστυνομίας για... μία μπύρα!
Επεισόδια στην Αγία Παρασκευή μεταξύ 300 νεαρών και αστυνομίας για... μία μπύρα!



Ειδήσεις σήμερα:

Για την ερωμένη του έσπασε την καραντίνα ο «Τσιόδρας» της Βρετανίας

Γιατί επιτήδειοι κυνηγούν το... θαυματουργό «λουλούδι του Δαρβίνου» κάθε άνοιξη

Μοσάντ: Όταν μίλησαν τα «γεράκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης