Η κοντούλα βλάχα της Καραντίνας κατακτά τα social media

Η κοντούλα βλάχα της Καραντίνας κατακτά τα social media

Έκκληση από καλλιτέχνες προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα πανηγύρια το καλοκαίρι του 2020 με ένα τραγούδι που γυρίστηκε στον Λυκαβηττό…

Kontoula_Vlaha
Δεν έχει περάσει ούτε ένα 24ωρο από την ώρα που ο παραδοσιακός τραγουδιστής Κώστας Μήτσης γύρισε ένα βίντεο κλιπ στον Λυκαβηττό, με αφορμή την άρση της καραντίνας προσαρμόζοντας τους στίχους του παραδοσιακού τραγουδιού "κοντούλα βλάχα" στα μέτρα της κυβέρνησης και στο σύνθημα «μένουμε ασφαλείς».

Οι στίχοι είναι του Νεκτάριου Τυράκη, στιχουργού του τραγουδιού Shake it, που ερμήνευσε ο Σάκης Ρουβάς στην Eurovision το 2004 λαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Κοντούλα βλάχα της Kαραντίνας στο Λυκαβηττό


Αξίζει να σημειωθεί ότι το η εν λόγω version της Κοντούλας Βλάχας γίνεται όσο περνά η ώρα viral στα social: Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έχει κάνει 11.500 views στο Youtube και 45.000 views στο Facebook και όπως δηλώνει ο ερμηνευτής Κώστας Μήτσης στο protothema.gr «με την ευκαιρία των νέων οδηγιών της Κυβέρνησης για να μένουμε ασφαλείς, ανεβήκαμε στο Λυκαβηττό και τραγουδήσαμε την "Κοντούλα βλάχα", αλλάζοντας τους πρωτότυπους στίχους και προσαρμόζοντάς τους στη σημερινή κατάσταση. Αφενός καταλαβαίνουμε τις ανάγκες να προσαρμοστούμε στα μέτρα της Κυβέρνησης για να μείνουμε ασφαλείς αφετέρου θέλουμε να περάσουμε και ένα μήνυμα ότι ο Έλληνας χωρίς διασκέδαση δεν μπορεί να ζήσει… Με τις κατάλληλες προφυλάξεις και οδηγίες κάνουμε έκκληση προς τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά αλλά και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να υποδείξουν τρόπους για την πραγματοποίηση των τόσο σημαντικών εκδηλώσεων όπως τα πανηγύρια τα οποία αποτελούν πυλώνα της κοινωνικής ζωής στην ελληνική επαρχία». 

Οι στίχοι και οι συντελεστές του τραγουδιού

Κοντούλα βλάχα – Καραντίνα edition

Κοντούλα η βλάχα απ’ τα βουνά, σέρνει το μόσχο στα μαλλιά, σέρνει το μόσχο στα μαλλιά, με Τσιόδρα και με Χαρδαλιά / Ένα μήλο κι άλλο μήλο ασφαλής εγώ θα μείνω, αποστάσεις θα κρατάω, ωρέ και τη μάσκα θα φοράω / Καραντίνα, καραντίνα σταματήσαν τα κλαρίνα, σταματήσαν τα κλαρίνα. Ωρέ δεν αντέχω στην Αθήνα! / Για πάρε με, για πάρε με, μέσα απ’ το σπίτι βγάλε με, στα πανηγύρια να γλεντάω, Ωρέ και στην Ήπειρο να πάω!

Μουσική: παραδοσιακό, Στίχοι Νεκτάριος Τυράκης
Κλείσιμο
Συμπράττουν: Κώστας Μήτσης, τραγούδι Αντώνης Κακούρης, κλαρίνο Γιώργος Κώτσικας, βιολί Γιώργος Σάρρος, λαούτο Νίκος Κατσαρός, ντέφι
Λήψη βίντεο: Θανάσης Τσουπέης Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

#ΜΕΝΟΥΜΕΑΣΦΑΛΕΙΣ #kostasmitsis #kontoulavlaxa #ipiros #klarina

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης