Δήμαρχος Κηφισιάς: Έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν τα πάρτι και να τηρούν τις αποστάσεις

Δήμαρχος Κηφισιάς: Έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν τα πάρτι και να τηρούν τις αποστάσεις

Αναστάτωση στον δήμο Κηφισιάς για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στον δήμο – Ο δήμαρχος ζητά να μπει τέλος στα ασυλλόγιστα πάρτι και τις κοινωνικές συναντήσεις, να τηρούνται οι αποστάσεις και εφιστά την προσοχή των νέων που κάνουν «βόλτες αγκαλιασμένοι, δίπλα-δίπλα στα παγκάκια»

dimarxeio_kifisias
Ανησυχία εκφράζει η δημοτική αρχή της Κηφισιάς, μετά τη δημοσιοποίηση ότι ο δήμος έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος με δήλωσή του, κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή πρώτον, στα ασυλλόγιστα πάρτι και της κοινωνικές συναντήσεις και δεύτερον, στην τήρηση των αποστάσεων, ιδιαίτερα στα πολυσύχναστα σημεία. «Δεν τηρούνταν πάντοτε οι αποστάσεις παρά τις διαρκείς και σχεδόν ολοήμερες επισημάνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας με ειδικό μεγάφωνο και της Ελληνικής Αστυνομίας. Όχι λοιπόν κοντά- κοντά, όχι δίπλα- δίπλα και από σήμερα και με μάσκα εκεί όπου ανακοινώθηκε ότι απαιτείται η εφαρμογή της», σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους. «Τους βλέπουμε στις βόλτες τους αγκαλιασμένους, δίπλα-δίπλα στα παγκάκια, τη στιγμή που ο πατέρας και η μητέρα τους φορούν τη μάσκα και κρατούν αποστάσεις. Οι νέοι μας πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτόν τον τρόπο ακυρώνουν την προσπάθεια των γονέων τους και βάζουν σε κίνδυνο κυριολεκτικά ζωές. Δεν πρέπει να αισθάνονται αλώβητοι, κανείς μας δεν είναι», ανέφερε ο δήμαρχος Κηφισιάς.

thomakos


Αναλυτικά, ο κ. Θωμάκος δήλωσε:

«Τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων στον Δήμο μας τον πληροφορήθηκα από την ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού, ταυτόχρονα με όλους τους συμπολίτες μου. Πραγματικά η είδηση αυτή μας αναστάτωσε και μάλιστα την ώρα που ετοιμαζόμαστε για την εν μέρει επαναφορά στην καθημερινότητα και τις επαναλειτουργίες. Επικοινώνησα αμέσως με του αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας διευκρινήσεις και οδηγίες.

Εφιστώ την προσοχή από εδώ και πέρα στα εξής:

Πρώτον: στα ασυλλόγιστα πάρτυ ή τις κοινωνικές συναντήσεις αντίθετα στις οδηγίες και τον νόμο. Αυτά δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεύτερον: οι πολύ κοντινές αποστάσεις στα πολυσύχναστα σημεία των πόλεων μας και ειδικά εκεί που πωλείται ο καφές στο χέρι ή το παγωτό ή ένα γρήγορο φαγητό για πακέτο. Δεν τηρούνταν πάντοτε οι αποστάσεις παρά τις διαρκείς και σχεδόν ολοήμερες επισημάνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας με ειδικό μεγάφωνο και της Ελληνικής Αστυνομίας. Όχι λοιπόν κοντά- κοντά, όχι δίπλα- δίπλα και από σήμερα και με μάσκα εκεί όπου ανακοινώθηκε ότι απαιτείται η εφαρμογή της.

Τρίτον: για τους νέους μας. Τους βλέπουμε στις βόλτες τους αγκαλιασμένους, δίπλα-δίπλα στα παγκάκια, τη στιγμή που ο πατέρας και η μητέρα τους φορούν τη μάσκα και κρατούν αποστάσεις. Οι νέοι μας πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτόν τον τρόπο ακυρώνουν την προσπάθεια των γονέων τους και βάζουν σε κίνδυνο κυριολεκτικά ζωές. Δεν πρέπει να αισθάνονται αλώβητοι, κανείς μας δεν είναι.

Η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους. Δεν φτάνει μόνο αυτό.

Ο Δήμος μας είναι ο τρίτος σε έκταση δήμος του λεκανοπεδίου με πολυσύχναστα σημεία και με ειδυλλιακούς δρόμους που προσφέρονται για περίπατο. Συμπολίτισσες και συμπολίτες πρέπει και εσείς να κάνετε την επισήμανση, την αυστηρή παρατήρηση και να μας ειδοποιήσετε, όταν παρατηρείτε ότι δεν τηρούνται οι κανόνες.

Οι πόλεις μας είναι πανέμορφες και πάντα θα είναι πόλος έλξης και της φύσης και της αγοράς.

Είναι αυτονόητο τώρα που τα καταστήματα μας λειτουργούν σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία θα τα εμπιστευτούμε και θα τα προτιμήσουμε ξανά.

Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και τους επισκέπτες στα καταστήματά της ήπιας αναψυχής τα οποία ο δήμος μας θα στηρίξει ποικιλοτρόπως. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα χωρίς... αποστάσεις και μέτρα προστασίας


Τσιάρας: Το πλήρες πρόγραμμα σταδιακής επαναλειτουργίας της Δικαιοσύνης


Τσιόδρας: Ο κορωνοϊός δεν προκαλεί υποτροπή της νόσου ή χρόνια λοίμωξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης