Προσωρινά κρατούμενοι οι συλληφθέντες

Προσωρινά κρατούμενοι οι συλληφθέντες

H Ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, απορρίπτει την σχέση της 27χρονης με την Μέγιερ της RAF…

Προσωρινά κρατούμενοι οι συλληφθέντες

Τη Δευτέρα απολογούνται ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών οι πέντε κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Παρασκευή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι -τρεις 23χρονοι, ένας 21χρονος και μία 27χρονη Γερμανίδα- κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους το Σάββατο στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Την Δευτέρα αρχίζει, μάλιστα, και η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι συλληφθέντες, που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ, που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της Επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Έντισον.

Οι κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ανέφεραν απλά ότι είναι αναρχικοί.

Εναντίον τους έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικών πράξεων και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας χτες τη νύχτα, η οποία διέψευσε ότι η πέμπτη συλληφθείσα, η 27χρονη Γερμανίδα, είναι κόρη πρώην μέλους της ΡΑΦ.

Η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέφερε ότι η νεαρή Γερμανίδα που συνελήφθη στην Ελλάδα δεν είναι, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την ελληνική αστυνομία, η κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην γερμανική τρομοκρατική οργάνωση Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).

«Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νεαρή γυναίκα που έχει συλληφθεί δεν είναι η κόρη της πρώην τρομοκράτισσας της RAF, Μπάρμπαρα Μέγιερ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, η οποία εδρεύει στην Καρλσρούη.

Ένας άνδρας που παρουσιάστηκε ως ο Βόλφγκανγκ Μέγιερ, αναφέροντας ότι είναι πατέρας της νεαρής Γερμανίδας, είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Βερολίνο, μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας, ότι η κόρη του δεν έχει κανέναν οικογενειακό δεσμό με την Μπάρμπαρα Μέγιερ.

Η ελληνική αστυνομία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή την σύλληψη μιας 27χρονης Γερμανίδας, μετά τις συλλήψεις τεσσάρων Ελλήνων την Πέμπτη για υποθέσεις τρομοκρατίας. Ακόμη, η ελληνική αστυνομία είχε διαβεβαιώσει ότι η Γερμανίδα είναι η κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία καταζητείτο παλαιότερα από την γερμανική αστυνομία για τις σχέσεις της με την τρομοκρατική οργάνωση RAF, μέχρι που σταμάτησαν οι έρευνες το2000.

Ετοίμαζαν σειρά χτυπημάτων

H Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φαίνεται πως είναι αντιμέτωπη με μια νέα οργάνωση, όπως προκύπτει από προκήρυξη που βρέθηκε σε έναν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των συλληφθέντων.
 
Το όνομα της οργάνωσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχειά, φαίνεται πως ετοίμαζε σειρά νέων επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι έχει να κάνει με μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, η οποία θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων, ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα.

Κλείσιμο

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η προκήρυξη που βρέθηκε:

-Προαναγγέλλει συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας.

-Περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας.

-Περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Επιπλέον βρέθηκαν:

-Συνθέσεις Δικαστικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα με ορισμένες αξιολογήσεις

-Διευθύνσεις Αστυνομικών Τμημάτων

-Σχεδιαγράμματα περιοχών

-Φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων

Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι το πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάζνικοφ, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Βύρωνα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων

Πρόκειται για τους:

1. Χαράλαμπος Τσιλιανίδης του Αθανασίου και της Στυλιανής, ετών 23
2. Δημήτριος Φέσσας του Νικολάου και της Ελισάβετ, ετών 23
3. Δημήτριος Δημτσιάδης του Παναγιώτη και της Ιωάννας, ετών 23
4. Σωκράτης Τζίφκας

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελέα, σε ημιυπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Κορδελιού 30 στον Βύρωνα, καθώς και σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Δ. Πλαστήρα 14 στον Ταύρο, τα οποία ενοικίαζαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov
Ένα πιστόλι 9 mm , με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων
Εκατό φυσίγγια των 7,62 mm
Εκατόν είκοσι φυσίγγια των 9 mm
Ένας σιγαστήρας για Kalashnikov
Τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
Πέντε USB φορητοί δίσκοι
Δύο  Εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Οκτώ δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων τα τέσσερα των ιδίων των συλληφθέντων
Κενά έντυπα φοιτητικών δελτίων ταυτότητας
Δύο στρογγυλές σφραγίδες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Χειρόγραφες σημειώσεις
Εννέα πιστωτικές κάρτες
Το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ
Μονωτικές ταινίες
Λαμπτήρες
Κλειδιά
Σετ εργαλείων με κολλητήρι
Κατσαβίδια
Μία φορητή συσκευή πλαστικοποίησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης