Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ κατέπεσε ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ κατέπεσε ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Εχουν εντοπιστεί συντρίμμια από ιταλικά και νατοϊκά πλοία - Το ελικόπτερο είχε σηκωθεί από καναδική φρεγάτα που ανήκει στη δύναμη  SNMG2 του ΝΑΤΟ - Οι ιταλικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή και ελληνικών δυνάμεων

helicopter-0
Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, καθώς αναφέρθηκε ότι ελικόπτερο του ΝΑΤΟ αγνοείτο στην περιοχή ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Το σήμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ σε απόσταση περίπου 85 χιλιομέτρων από την Κεφαλονιά και στην περιοχή του FIR Ρώμης.

 Το ελικόπτερο Sikorsky CH-124 Sea King ανήκει στη δύναμη της καναδικής φρεγάτας HMCS Fredericton, από την οποία είχε σηκωθεί και πραγματοποιούσε περιπολία.

Η φρεγάτα ανήκει στη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMG2.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα που αγνοούνται.

Κλείσιμο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί συντρίμμια από ιταλικά και ΝΑΤΟϊκά πλοία που ερευνούν το σημείο καθώς και ένας νεκρός.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι ιταλικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή της Ελλάδας στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του καναδικού ελικόπτερο που αγνοείται δυτικά της Κεφαλονιάς, σε μια περιοχή που το FIR Ρώμης ενώνεται με το FIR Αθηνών.

Σε συνέχεια του ιταλικού αιτήματος, από το πρωί της Πέμπτης, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να λάβει μέρος στην επιχείρηση Search and Rescue (SAR) για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μελών του ελικόπτερο της καναδικής φρεγάτας Fredericton που συμμετέχει στη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMG2.

Ο νέος τύπος ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων — ιδίως ανθυποβρυχιακού πολέμου — Cyclone που κατασκευάζει η Σικόρσκι αντικατέστησε τον στόλο των πεπαλαιωμένων Sea King των καναδικών ένοπλων δυνάμεων περί τα τέλη του 2018.

Η φρεγάτα HMCS Fredericton του καναδικού ΠΝ απέπλευσε από το Χάλιφαξ τον Ιανουάριο, προκειμένου να συμμετάσχει για έξι μήνες σε γυμνάσια και άλλες αποστολές στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Η στρατιωτική διοίκηση του NATO στη Μονς, στο Βέλγιο, επιβεβαίωσε επίσης «την εξαφάνιση ελικοπτέρου» των καναδικών ένοπλων δυνάμεων και ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας».

Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν χθες Τετάρτη ότι έχασαν την επαφή με ελικόπτερο της φρεγάτας HMCS Fredericton, το οποίο εκτελούσε περιπολία στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, στο πλαίσιο άσκησης του NATO.

«Η επαφή χάθηκε με το αεροσκάφος καθώς συμμετείχε σε συμμαχικά γυμνάσια στα ανοικτά της Ελλάδας», ανέφεραν σε σύντομη ανακοίνωσή τους οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις.

Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή. «Καθώς η κατάσταση ακόμη εξελίσσεται, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες να δώσουμε αυτή τη στιγμή», προστίθεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιγμα Σχολείων: Μαθήματα με αντισηπτικά, προαιρετικά μάσκες και με απόσταση στα θρανία

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Γιατί τώρα λέμε «ναι» στη μάσκα - Τα παιδιά κολλάνε τρεις φορές λιγότερο τη νόσο

Χαρδαλιάς: Οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά εγκυμονούν κινδύνους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης