Τζόρτζ Κλούνεϊ - Αμάλ Αλαμουντίν: Ιστορία διαζυγίου

Τζόρτζ Κλούνεϊ - Αμάλ Αλαμουντίν: Ιστορία διαζυγίου

Επικείμενο διαζύγιο ή μέτρα προφύλαξης για την ασφάλεια των παιδιών τους; Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την απουσία κοινής εμφάνισης; Οι φήμες πολλές, τα σενάρια ευφάνταστα, κάποια από τα οποία θέλουν την Τζούλια Ρόμπερτς να είναι το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του κολλητού της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gala-arthrou
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σκανδαλοθηρικά έντυπα χωρίζουν τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Αμάλ Αλαμουντίν, είναι όμως η πρώτη φορά που οι φήμες αυτές συμπίπτουν με μια δήλωση του ηθοποιού ότι έχει να δει τα παιδιά του 200 μέρες αλλά και την απουσία κοινής εμφάνισης του power couple του Χόλιγουντ εδώ και μήνες.

Η εντυπωσιακή δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο γοητευτικός ηθοποιός φαίνεται ότι δεν θέλουν να ρίξουν φως στο τι συμβαίνει τη συγκεκριμένη περίοδο στη ζωή τους αφήνοντας φυσικά τις φήμες να φουντώνουν. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι για διαζύγιο κάνουν λόγο μόνο τα gossip έντυπα και sites και κανένα από τα A-list ΜΜΕ. Στο πλαίσιο της «συμφωνίας σιωπής» η Αμάλ Αλαμουντίν, σε συνέντευξη που έδωσε μέσα στην εβδομάδα στην εφημερίδα «Guardian», ως ειδική πρέσβειρα του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για την ελευθερία του Τύπου, έκανε λόγο μόνο για θέματα που άπτονται της ιδιότητάς της, αποφεύγοντας οποιαδήποτε προσωπική αναφορά.

Από την άλλη πλευρά, και ο 58χρονος Κλούνεϊ φαίνεται να κρατά αποστάσεις από τη δημοσιότητα, μη θεωρώντας απαραίτητο ούτε καν να διαψεύσει δημοσιεύματα που τον θέλουν ζευγάρι με την Τζούλια Ρόμπερτς, με την οποία, σημειωτέον, διατηρούν μακροχρόνια φιλία. Σε ρεπορτάζ του περιοδικού «ΝW» αναφέρθηκε ότι οι δυο τους είχαν στο παρελθόν ένα φλερτ, το οποίο, όμως, δεν προχώρησε σε τίποτα παραπάνω, αφήνοντας, μάλιστα, πικρία στη Ρόμπερτς, με αποτέλεσμα να μην παραστεί στον γάμο του Κλούνεϊ και της Αμάλ στη Βενετία.

Μετά την κυκλοφορία του «ΝW» η Τζούλια Ρόμπερτς -για την οποία επίσης κατά καιρούς έχει γραφτεί στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο ότι βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου- πραγματοποίησε, έπειτα από πολύ καιρό είναι η αλήθεια, κοινή εμφάνιση με τον σύζυγό της, οπερατέρ Ντάνι Μόλντερ, ενώ μιλώντας στην εκπομπή της Ελεν ντε Τζενέρις είχε πει ότι o Τζορτζ και η Αμάλ είναι γι’ αυτήν το «τέλειο ζευγάρι»
GettyImages-969416744_2
000_DV1880065_2
000_DV1880162_2
3. Οι φίλοι του ζευγαριού αλλά και ο γαμπρός με τον πατέρα και τον πεθερό του έφτασαν με βαπορέτο στο «Aman Canal Grande Hotel», όπου τελέστηκε ο γάμος
000_DV1879367

Κλείσιμο
Το περιοδικό «Radar Online» επιμένει ότι ο Κλούνεϊ εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του ότι έχει να δει τα δίδυμα 200 μέρες, ενώ πηγή αναφέρει ότι το ζευγάρι διαφωνούσε έντονα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του τρόπου ζωής που ακολουθεί ο καθένας μέσα στον γάμο τους. Συγκεκριμένα, η Αμάλ δεν αντέχει την εξωστρέφεια του Κλούνεϊ, ο οποίος θέλει να βγαίνουν και να διασκεδάζουν. Η ίδια παραμένει αφοσιωμένη στις σοβαρές υποθέσεις που διαχειρίζεται αλλά και στην ανατροφή των παιδιών τους, αρνούμενη να τον ακολουθήσει, γι’ αυτό και αποφάσισαν να ζήσουν χωριστά μέχρι να καταλήξουν στο τι θα γίνει. Ομως και πέρυσι τον Ιανουάριο το «Radar Online» έγραφε ότι η Αμάλ εγκατέλειψε τον Κλούνεϊ και μετακόμισε με τα παιδιά τους, Αλεξάντερ και Ελα, στο νέο τους σπίτι στη Σαρδηνία, στέλνοντάς του μήνυμα ότι αν θελήσει να τα δει θα πρέπει να μείνει στο δωμάτιο των ξένων. Να όμως που η διάψευση από την πλευρά του ηθοποιού, που χαρακτήρισε «μυθεύματα» όλα όσα γράφτηκαν τότε, ήρθε αμέσως από το «Hollywood Reporter».

Ο Κλούνεϊ μάλιστα ανέφερε τότε ότι τα παιδιά τους θα έχουν ως δεύτερη γλώσσα τα ιταλικά, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους το περνούν στην Ιταλία. Σε συνέντευξή του στο «Paris Match» τον Φεβρουάριο του 2017 είχε δηλώσει: «Εχουμε την τύχη να μπορούμε να ζούμε ανάμεσα σε τρεις χώρες, την Ιταλία, την Αμερική και την Αγγλία, αλλά μόλις τα παιδιά πάνε σχολείο θα πρέπει να καταλήξουμε κάπου μόνιμα. Στο ενδιάμεσο, θα συνεχίσουμε τη ζωή που κάνουμε βάσει των υποχρεώσεών μας. Ο κόσμος νομίζει ότι συναντιόμαστε ελάχιστα, αλλά να ξέρετε ότι δεν έχουμε χωρίσει ποτέ για περισσότερο από μία εβδομάδα».

Μέτρα ασφαλείας και φόβος για τον ISIS

Πολλοί αναρωτιούνται μήπως η εξαφάνιση του ζευγαριού και όλη αυτή η μυστικοπάθεια έχει να κάνει καθαρά για λόγους ασφαλείας. Η αλήθεια είναι ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ, που στις μέχρι πρότινος συνεντεύξεις του μιλούσε με θαυμασμό για τη σύζυγό του και τις υποθέσεις που αναλαμβάνει ως δικηγόρος, άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι ανησυχεί σοβαρά για την ασφάλεια της οικογένειάς του σε συνέντευξή του στο podcast του «The Hollywood Reporter» τον Μάιο του 2019. Εκεί παραδέχτηκε ότι λόγω της Αμάλ, που ζητά να διωχθούν τα μέλη του ISIS για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, αποφάσισε να λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Να υπενθυμίσουμε ότι η Αμάλ Αλαμουντίν είναι νομική σύμβουλος της Νάντια Μουράτ, της γυναίκας που είχε απαχθεί από τον ISIS και κατάφερε να διαφύγει, ενώ εκπροσωπεί και άλλες γυναίκες της μειονότητας Γεζίντι που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους».
000_DV1632742
GettyImages-473029744

«Η σύζυγός μου και εγώ θέλουμε να περπατήσουμε με τα παιδιά μας στο Σέντραλ Παρκ, και αυτό, δυστυχώς, είναι αδύνατον να συμβεί. Προσπαθήσαμε κάποτε, αλλά μόλις διαβήκαμε την έξοδο του σπιτιού μας, βρεθήκαμε περικυκλωμένοι από δημοσιογράφους και παπαράτσι. Συν του ότι υπάρχει μια αμοιβή πάνω από το κεφάλι των παιδιών μας για κάθε φωτογραφία τους, και αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου. Οταν αποκτάς παιδιά ανησυχείς για την ασφάλειά τους. Η Αμάλ αναλαμβάνει την πρώτη υπόθεση εναντίον του ISIS στο δικαστήριο, οπότε έχουμε πολλά θέματα να αντιμετωπίσουμε, όπως την ενίσχυση της ασφάλειας στα σπίτια μας, τα οποία πρέπει να διαφυλάσσουμε σε καθημερινή βάση. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να είναι στόχοι και αυτό είναι προτεραιότητά μας, αλλά παράλληλα ζούμε και τις ζωές μας. Δεν κρυβόμαστε στις γωνίες», είπε ο Κλούνεϊ.

Οι υψηλές γνωριμίες τους από τον χώρο της πολιτικής και της Εβδομης Τέχνης, οι λαμπερές εμφανίσεις τους, η ανθρωπιστική τους δράση και η επαγγελματική τους πορεία έκαναν πολλούς να λένε ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν σύντομα θα ήταν οι επόμενοι ένοικοι του Λευκού Οίκου. Το καλοκαίρι του 2019 μάλιστα το ζευγάρι φιλοξένησε στο σπίτι του στη λίμνη Κόμο το ζεύγος Ομπάμα, καθώς η κατοικία τους εκεί είναι απόλυτα προστατευμένη. Ηδη από το 2015 απαγορεύεται να πλησιάσεις τις δύο κατοικίες του Κλούνεϊ στην εν λόγω περιοχή, τη βίλα Ολεάντρα και τη βίλα Μαργκερίτα. Ετσι, αν τύχει και εντοπιστούν σε απόσταση 100 μέτρων είτε φωτογράφοι είτε επισκέπτες, τότε θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 500 ευρώ.
GettyImages-865229204
000_AJ08W

H περιουσία & οι λίστες του forbes

Σε περίπτωση που το ζευγάρι χωρίσει, τότε θα μιλάμε για διαζύγιο της τάξης των 400 εκατ. δολαρίων, καθώς η περιουσία τους είναι πλέον αξιοσημείωτη. Μοιράζοντας τη ζωή τους μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, έχουν αποκτήσει και τα αντίστοιχα ακίνητα για να διαμένουν. Το πιο πρόσφατο είναι ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, κοντά στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπου η Αμάλ διδάσκει στο Τμήμα Νομικής. Παράλληλα, βάση τους θεωρείται το Aberlash House, μια έπαυλη αξίας 12 εκατ. δολαρίων, στα σύνορα Oxfordshire και Berkshire στη Μεγάλη Βρετανία, με γείτονές τους την Τερέζα Μέι, τον Μάικ Ολντφιλντ και τον Τζίμι Πέιτζ των Led Zeppelin, στην οποία πρόσθεσαν και άλλες κάμερες CCTV στις ήδη 18 που υπήρχαν περιμετρικά του κτήματος, συν ένα υπόστεγο για λόγους ασφαλείας. Η ανακαίνιση αυτή, σύμφωνα με την «Daily Mail», έγινε πρόσφατα, κάτι που αποδεικνύει, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι το ζευγάρι δεν χωρίζει.

Το 2019 ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν βρέθηκαν στη λίστα «Forbes», ανάμεσα στα ονόματα των ισχυρών του κόσμου, ενώ το 2018 ο 58χρονος ηθοποιός ήταν στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ έχοντας έσοδα ύψους 239 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τη rich list των «Sunday Times», ο Τζορτζ και η Αμάλ είδαν την περιουσία τους να φτάνει στα 351 εκατ. δολάρια, καθώς σε αυτήν προστέθηκαν και τα 40 εκατ. δολάρια που εισέπραξε ο ηθοποιός από τη διαφήμιση της Nespresso, ενώ η προσωπική περιουσία της Αμάλ από τις αμοιβές της μόνο ως δικηγόρου ξεπερνά τα 2 εκατ. δολάρια.

Το χρονικό ενός έρωτα

Οταν γνωρίστηκαν, ο Κλούνεϊ θεωρούσε εαυτόν ορκισμένο εργένη και η Αλαμουντίν πίστευε ότι δεν θα ανέβει ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας. Τον Σεπτέμβριο του 2014 παντρεύτηκαν στη Βενετία, με καλεσμένους πολλούς διάσημους φίλους τους. Μάλιστα η Αμάλ πήρε το επίθετο του συζύγου της. Τρία χρόνια αργότερα ήρθαν στη ζωή τα δίδυμα παιδιά τους, Αλεξάντερ και Ελα. «Κατάλαβα σχεδόν αμέσως ότι ήθελα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με την Αμάλ. Οταν, λοιπόν, αποφάσισα να της κάνω πρόταση γάμου, την αιφνιδίασα πραγματικά», αποκάλυψε ο Κλούνεϊ σε συνέντευξή του στο CBS. «Ημασταν στο σπίτι μου στην Καλιφόρνια. Στο background ακουγόταν μουσική με τραγούδια της θείας μου Ρόζμαρι Κλούνεϊ. Γονάτισα, της έκανα την πρόταση και εκείνη άρχισε να αναφωνεί “Θεέ μου!” και “Wow!” και απλά στεκόμασταν έτσι. Στο τέλος δεν άντεξα και της είπα: “Ακου. Ξέρεις πως είμαι 53 ετών. Είμαι γονατισμένος εδώ και 28 λεπτά. Γι’ αυτό πρέπει να μου δώσεις μια απάντηση γιατί θα ξεγοφιαστώ!» ανέφερε. Σε κάθε του συνέντευξη μιλούσε αποθεωτικά για τη σύζυγό του. Μάλιστα, στην εκδήλωση «Variety’s Power of Women» το 2018, όταν ανέβηκε στο πόντιουμ συστήθηκε στο κοινό λέγοντας: «Γεια σας, είμαι ο Τζορτζ, σύζυγος της Αμάλ Κλούνεϊ». Ο ίδιος επεσήμαινε πάντα ότι η έξυπνη στην οικογένειά τους είναι η Αμάλ και ο μόνος τρόπος να επικρατήσει αυτός σε κάποια διαφωνία είναι να παίξουν μπρα ντε φερ: «Μόνο έτσι μπορώ να κερδίσω. Στα επιχειρήματα με κερδίζει κατά κράτος».
SPL5009501_037_2
spl1472548_025
GettyImages-1138923349_2

Και η Αμάλ, πάντως, κάθε φορά που αναφερόταν στον σύζυγό της τον χαρακτήριζε τζέντλεμαν, γενναιόδωρο και εξαιρετικά ευγενή, ενώ ξάφνιασε τους πάντες με τον γεμάτο συναίσθημα λόγο της στα American Film Institute’s Life Achievement Award το 2018: «Πέντε χρόνια μετά, τίποτε δεν έχει αλλάξει. Είσαι το άτομο που έχει τον απόλυτο θαυμασμό μου, αλλά και το πρόσωπο που όταν χαμογελά με κάνει να λιώνω. Αγάπη μου, αυτό που βρήκα σε σένα ήταν η μεγάλη αγάπη που πάντα ήλπιζα ότι υπήρχε. Η μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή μου είναι να βλέπω καθημερινά μέσα από την Ελα και τον Αλεξάντερ εσένα. Γεμίζεις το σπίτι μας με χαρά και γέλιο. Είμαι τόσο περήφανη για σένα». Ο Τζορτζ δάκρυσε, το κοινό καταχειροκρότησε και το φιλί τους ήταν πιο παθιασμένο από κάθε άλλη τους δημόσια εκδήλωση αγάπης.

Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνισή τους ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν βγήκαν από το διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη για να παραβρεθούν σε ένα event. Λίγο αργότερα, στο καθιερωμένο ετήσιο πάρτυ μασκέ της Σίντι Κρόφορντ και του συζύγου της Ράντι Γκέρμπερ, κολλητού του Κλούνεϊ και πρώην συνεταίρου του στην εταιρεία τεκίλας Casamigos, η Αμάλ, που συνήθιζε να παραβρίσκεται, δεν εμφανίστηκε, προς απογοήτευση των φωτογράφων, ενώ για πρώτη φορά πέρασαν χωριστά την -τέταρτη- επέτειο γάμου τους. Ο Τζορτζ βρισκόταν στο Λος Αντζελες με φίλους του, ενώ η ίδια έμεινε στη Νέα Υόρκη με τα παιδιά τους αφού πραγματοποιούνταν η Διεθνής Σύνοδος του ΟΗΕ.

«Ο Τζορτζ είναι ο άνθρωπος του πάρτυ. Περνά πολύ χρόνο και διασκεδάζει με τον συνέταιρό του, Ράντι Γκέρμπερ. Αυτό τον βοηθά να ξεφεύγει από τα προβλήματα», λένε οι κακές γλώσσες που επιμένουν ότι θα διεκδικήσει την κηδεμονία των διδύμων σε περίπτωση διαζυγίου
GettyImages-485038974



GETTY IMAGES / SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ