Υβόννη Μπόσνιακ: «Ζω το όνειρό μου»

Υβόννη Μπόσνιακ: «Ζω το όνειρό μου»

Ντεμπούτο ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην 26η Athens Xclusive Designers Week για την Υβόννη Μπόσνιακ. Η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου ήταν σίγουρα ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση, με τον διεθνή Τύπο έτοιμο να της ανοίξει τον δρόμο για τις αγορές του εξωτερικού

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
bosniak0
Το πρώτο σόου της ταλαντούχας σχεδιάστριας συγκέντρωσε στη front row όλη την αθηναϊκή crème de la crème, ενώ το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι του ξένου Τύπου που πλέον αναγνωρίζουν και επαινούν τη δουλειά της. Την ίδια στιγμή, άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από μεγάλα ονόματα του διεθνούς στερεώματος της μόδας σκέφτονται τη συνεργασία μαζί της. Αλλωστε, το εκτενές αφιέρωμα που της έκανε πέρυσι η βρετανική «Vogue», κατατάσσοντάς την ανάμεσα στα καλύτερα ανερχόμενα ευρωπαϊκά fashion brands, ήταν ένας προάγγελος για όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Την περασμένη Κυριακή η Υβόννη Μπόσνιακ έκανε το ντεμπούτο της στην Athens Xclusive Designers Week παρουσιάζοντας στο περιστύλιο του Ζαππείου την αιθέρια συλλογή της, εκπλήσσοντας τους πάντες. «Οι δημιουργίες της πάνω στην πασαρέλα διέθεταν τη γοητεία που συναντάς στα σόου μεγάλων οίκων στο Παρίσι. Απέπνεαν αυτή τη δυσεύρετη φινέτσα που η σύγχρονη γυναίκα φαίνεται να έχει χάσει και ωστόσο την αναζητά. Το fashion brand Yvonne Bosnjak Athens επαναφέρει το class και τη φινέτσα μιας άλλης εποχής», σχολίασαν fashion editors ξένων ΜΜΕ. Για το πρώτο της σόου σε Εβδομάδα Μόδας, η Υβόννη επέλεξε τον τίτλο «Fierce», έναν τίτλο δυναμικό, απόλυτο, γεμάτο ενέργεια. Τα 27 μοντέλα, με τα 35 prêt-à-porter κομμάτια, αποκλειστικά για το σόου απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα όσων παρευρέθηκαν στον επιβλητικό χώρο του Ζαππείου. Εκπληκτικές δημιουργίες από μετάξι και οργάντζα παρέλασαν μέσα στην ονειρική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ένα μοναδικό light σόου εντυπωσιάζοντας τους εκλεκτούς καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν σημαντικά ονόματα από τον χώρο της μόδας.

bo1
bo2


«Υπήρχε άγχος, πάντα υπάρχει μια δημιουργική αγωνία γι’ αυτά που πρόκειται κάθε φορά να παρουσιάσω. Ηταν το πρώτο μου σόου και ήθελα να δώσω το στίγμα της δουλειάς μου. Το περιστύλιο είναι ένας μαγευτικός χώρος και δεν σας κρύβω ότι αποτέλεσε έμπνευση για τη συγκεκριμένη συλλογή. Στα παρασκήνια δεν ακουγόταν τίποτα. Ετσι, κατά τη διάρκεια της επίδειξης δεν γνώριζα τις αντιδράσεις του κόσμου και αναρωτιόμουν αν τα ρούχα μου άρεσαν. Συνειδητοποίησα τον ενθουσιασμό στο τέλος, όταν βγήκα στο κοινό και εισέπραξα το ζεστό χειροκρότημα», δηλώνει αποκλειστικά στο «Gala» η Yβόννη Μπόσνιακ.

Η έμπνευσή της ξεκίνησε από ένα παλτό. Η Υβόννη αγαπά τα παλτό, που αποτελούν βασικό κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας και οι χειμωνιάτικες κολεξιόν της τα έχουν πάντα ως αφετηρία. Το συγκεκριμένο πανωφόρι διέθετε χρώμα Ιβηρικής χερσονήσου, ενώ όλα τα καπέλα που συνόδευαν τα κομμάτια της συλλογής ήταν custom made στην Ισπανία. Είναι γνωστό σε όσους την ξέρουν ότι η σχεδιάστρια δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και επιμελείται η ίδια και την τελευταία λεπτομέρεια. Το σόου, που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγική υποστήριξη της Figura Clinica, διέθετε τους καλύτερους συντελεστές, τον σκηνοθέτη και τον φωτιστή του Αντώνη Ρέμου, Γιώργο Λύρα και Περικλή Μαθιέλλη αντίστοιχα. Τα παιχνίδια με το φως ήταν άλλωστε ένα από τα highlights της βραδιάς. «Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να προβληματιστώ για τους συνεργάτες, ο Αντώνης έχει τους καλύτερους», αναφέρει η σχεδιάστρια.

Κλείσιμο
bo3
Εχοντας αφήσει πίσω τα χρόνια του μόντελινγκ, η Υβόννη Μπόσνιακ σχεδιάζει τις δικές τις συλλογές και επιμελείται προσωπικά από την πρώτη έως την τελευταία λεπτομέρεια. Οι φετινές δημιουργίες της διέθεταν τη γοητεία που συναντάς σε πασαρέλες µεγάλων οίκων στο Παρίσι
bo4


Στη front row είχαν πάρει θέση πολλές από τις αναγνωρίσιμες κυρίες του κοινωνικού γίγνεσθαι. Από τη Ρόη Αποστολοπούλου και τη Χάλα Χούρι μέχρι την κουμπάρα της Μαρία Μπεκατώρου, την Κατρίνα Τσάνταλη και τη Ρεγγίνα Κουρή. Η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη τίμησε τη σχεδιάστρια επιλέγοντας για την εμφάνισή της μια δημιουργία με την υπογραφή της. «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να φοράει ρούχο σου μια γυναίκα με τέτοια προσωπικότητα και τόσο σημαντικό και μεγάλο κοινωνικό έργο», σχολίασε στο «Gala» η δημιουργός.

Η Υβόννη Μπόσνιακ δεν βιάζεται να ανέβει τα σκαλοπάτια του διεθνούς στερεώματος της μόδας. Πατάει γερά στη γη, και εδώ και τέσσερα χρόνια διατηρεί την ίδια ομάδα 15 συνεργατών. Στόχος της, ωστόσο, παραμένει πάντα η αγορά του εξωτερικού. «Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπω να φορούν τα ρούχα μου στην Ελλάδα, όμως το μεγάλο στοίχημα για μένα είναι σταθερά η διεθνής αγορά. Θα ήθελα να δω κάποτε το brand μου να τοποθετείται στα ράφια του πολυκαταστήματος “Ηarrods”», εξομολογείται.

bo5
Είκοσι επτά μοντέλα παρουσίασαν τις 35 δημιουργίες από µετάξι και οργάντζα της Υβόννης Μπόσνιακ στην ονειρική ατµόσφαιρα που δημιούργησε το εντυπωσιακό light σόου, αποσπώντας το πιο εκτεταμένο χειροκρότημα στη φετινή Athens Xclusive Designers Week. Ο διεθνής Τύπος μιλά ήδη για ένα πολλά υποσχόµενο brand στον χώρο του prêt-à-porter
bo6


Οι ξένοι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν στη φετινή Athens Xclusive Designers Week κάνουν λόγο για ένα πολλά υποσχόμενο brand στον χώρο του prêt-a-porter, ενώ στυλίστες από το εξωτερικό δείχνουν πρόθεση να συνεργαστούν μαζί της. Χάρη στα ιδιαίτερα σχέδιά της, διάσημες κυρίες, όπως η σύζυγος του Eρος Ραματσότι και η Ινδή σταρ Ανούσκα Σανκάρ, ήδη διαφημίζουν τη δουλειά της στο εξωτερικό. Και δεν είναι οι μόνες. Μετά την τελευταία της κολεξιόν Ευρώπη και Αμερική τής ανοίγουν διάπλατα την πόρτα, καθώς σχέδια από ρούχα της έχουν φτάσει στα γραφεία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την εικόνα δημοφιλών ανθρώπων του θεάματος.

Αν τη ρωτήσεις για το ποια γυναίκα θα ήθελε να φορέσει κάποτε ρούχο της, θα σου απαντήσει χαμογελώντας: «Η Κέιτ Μίντλετον», ενώ στο ερώτημα αν το brand της προβάλλει την ελληνική μόδα, θα μας δείξει την ετικέτα των ρούχων της, η οποία αναγράφει «Proudly made in Greece», δηλαδή υπερήφανα που φτιάχνονται στην Ελλάδα. Η σύζυγός του Αντώνη Ρέμου, από το δικό της fashionable μετερίζι, αναδεικνύεται αναμφίβολα σε πρέσβειρα της ελληνικής μόδας στο εξωτερικό.

bo7
bo8


Σχεδιάστρια, σύζυγος και κυρίως μητέρα

Από τότε που η Υβόννη Μπόσνιακ περπάτησε για τελευταία φορά στην πασαρέλα ως μοντέλο έχει περάσει καιρός. «Οταν σταμάτησα το μόντελινγκ, δεν ήθελα να φωτογραφίζομαι πια. Ηταν κάτι που το είχα ξεκινήσει από μικρή και αισθανόμουν ότι είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του. Είχα γνωρίσει και τον Αντώνη και είχα αρχίσει να κατασταλάζω, αλλάζοντας και ως άνθρωπος», δηλώνει. Ως πρώην μοντέλο, φυσικά, αγαπά τις ωραίες γυναίκες και συνεργάζεται αρμονικά μαζί τους. «Η Ροζάνα Γεωργίου με είχε εντυπωσιάσει από την εποχή που πρωτοβγήκε. Οταν την είδα για πρώτη φορά ήμουν σίγουρη ότι θα κάνει σημαντική καριέρα. Το σώμα της λειτουργεί σαν καμβάς για οποιοδήποτε σχεδιαστή καθώς αναδεικνύει τα ρούχα. Η Ροζάνα κάνει σημαντική καριέρα στο εξωτερικό κι εγώ είμαι ευτυχής που συνεργάστηκα με αυτό το υπέροχο κορίτσι σε αυτήν την πρώτη μου επίδειξη μόδας», λέει η Υβόννη.

Η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου, με τον οποίο μετρούν πάνω από δέκα χρόνια κοινής ζωής, εργάζεται αρκετές ώρες την ημέρα. «Με τον Αντώνη είμαστε ένα ζευγάρι όπως όλα τα άλλα. Αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι είμαι πάνω απ’ όλα σύζυγος και μητέρα. Ξυπνώ το πρωί, ετοιμάζω το παιδί μου για το σχολείο και το μεσημέρι την παίρνω από το σχολείο και επιστρέφω μαζί της στη δουλειά», περιγράφει. Εξάλλου, η μικρή Ελένη Ρέμου αγαπάει τα ρούχα όσο και η μαμά της: «Εχει πλάκα. Μου λέει πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κι εκείνη σχεδιάστρια».

bo9
bo10


Τη ρωτώ για τον ρόλο του Αντώνη στη ζωή της: «Ο Αντώνης λειτουργούσε πάντα υποστηρικτικά. Είμαστε δυο άνθρωποι που δουλεύουμε πολύ, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και μοιραζόμαστε τα όνειρά μας. Είμαστε δυο τυχεροί άνθρωποι που εισπράττον καθημερινά την αγάπη του κόσμου. Οταν βγήκα προχθές στο περιστύλιο του Ζαππείου και είδα τον κόσμο τόσο ζεστό μαζί μου, ενώ είχα προγραμματίσει μια απλή υπόκλιση, αισθάνθηκα την ανάγκη περπατήσω γύρω γύρω ως έμπρακτο ευχαριστώ για το ζεστό χειροκρότημά του. Επειτα κοίταξα τον Αντώνη στα μάτια, συνεννοηθήκαμε με το βλέμμα, διαισθάνθηκα τη χαρά του. Η πορεία μου στη μόδα τώρα ξεκινά. Πραγματικά νιώθω ότι ζω το όνειρό μου».


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ