Catwalk με φόντο Αιγαίο

Catwalk με φόντο Αιγαίο

Τριάντα δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Billy Bo, ο Βασίλης Ζούλιας και ο Περικλής Κονδυλάτος αναβίωσαν ένδοξες στιγμές του fashion παρελθόντος της Μυκόνου με ένα φαντασμαγορικό σόου στο «Cavo Tagoo».

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
zoulias_gala_art
Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Μύκονος να αποτελεί έναν κορυφαίο διεθνή προορισμό για λίγους, πολλοί είναι όμως εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχει απολέσει αυτό το μποέμικο, ανεπιτήδευτο lifestyle που την είχε μετατρέψει σε πόλο έλξης πραγματικά σημαντικών διασημοτήτων, σε μια εποχή όπου το να γίνει διάσημος χρειαζόταν πολλά περισσότερα προσόντα από το αδιάκοπο ποστάρισμα στο Instagram και την ιδιότητα του influencer. Ετσι, ο fashion designer Βασίλης Ζούλιας και ο σχεδιαστής κοσμημάτων Περικλής Κονδυλάτος αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να προσπαθήσουν, με όχημα τη μόδα, να αναβιώσουν την παλιά αίγλη της Μυκόνου.

Τότε που παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές όπως ο Τιερί Μιγκλέρ ή ο διεθνής Billy Bo διοργάνωναν φαντασμαγορικά σόου και φωτογραφήσεις στα γραφικά σοκάκια με τα λευκά μυκονιάτικα σπίτια. Τότε που οι γυναίκες κυκλοφορούσαν στο νησί με τυρμπάν αλά Γκρέις Κέλι και η Τζέιν Μπίρκιν επέβαλε ως απόλυτο trend τις ομώνυμες τσάντες του Hermès. Τότε που διεθνούς φήμης jet setters και σταρ κυκλοφορούσαν χωρίς συνοδεία μπράβων στα σοκάκια και δεν κλείνονταν σε κάποια βίλα με ψηλή περίφραξη.

Οι δύο σχεδιαστές κατάφεραν να αποδείξουν με τον πιο φαντασμαγορικό και αβίαστο -αλά παλαιά- τρόπο ότι η Μύκονος είναι και θα είναι για πάντα «της μόδας», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Με νοσταλγική διάθεση αυτή τη φορά, στις 8 Αυγούστου πουρουσίασαν τη δουλειά τους σε έναν τόπο που είναι απόλυτα συγχρονισμένος με το διεθνές κοινωνικό γίγνεσθαι και έχει τη δύναμη να επιβάλλει trends που γίνονται viral χωρίς να διαθέτουν στοιχεία φολκλόρ.
zoulias_gala
Την επομένη της επίδειξης ο Βασίλης Ζούλιας και ο Περικλής Κονδυλάτος επεφύλασσαν ένα pop up store στο ξενοδοχείο «Cavo Tagoo» για τους φίλους της μόδας
zoulias_gala2
Βασίλης Ζούλιας επί το έργον
zoulias_gala3
Διαχρονικές ρετρό δημιουργίες
zoulias_gala4
Η Σουηδή φωτογράφος του «Cavo Tagoo» περπάτησε στο catwalk με αέρα μοντέλου
zoulias_gala5
Προετοιμασία για την καλλονή Παολίνα Διαμαντούλη
zoulias_gala6
Οι σχεδιαστές με τη Ραμόνα Βλαντή

Ο Βασίλης Ζούλιας συνδέεται με το νησί με μια σχεδόν καρμική σχέση. Δεκαετίες από τότε που πρωτοαντίκρισε την υπέροχη Χώρα της Μυκόνου, θυμάται αυτό τον κεραυνοβόλο καλοκαιρινό έρωτα που ζει ακόμη στην καρδιά του: «Φέτος έκλεισαν 40 χρόνια από τότε που πρωτοήρθα στο νησί, το 1979. Η Μύκονος ήταν πολύ της μόδας ήδη από τα 40s, όταν έρχονταν η Μελίνα με τον Ζάχο Χατζηφωτίου και τις κοσμικές παρέες τους.

Κλείσιμο
Το πρώτο που έκανα όταν έφτασα στο νησί -ίσως και το πρώτο βράδυ- ήταν να πάω να δώσω ό,τι χρήματα είχα και δεν είχα στο κατάστημα του Billy Bo στα Mατογιάννια για να αγοράσω διάφορα σύνολα που θα φόραγα όσο θα ήμουν εκεί. Ανάμεσά τους ήταν ένα κίτρινο παντελόνι από ύφασμα αερόστατου, ασορτί πουλόβερ από σχοινί και κίτρινα πλαστικά πέδιλα. Είπαμε, ήταν το 1979. Το επόμενο κιόλας καλοκαίρι δούλευα στο μαγαζί που όλοι ήθελαν να δουλεύουν εκείνη την εποχή. Ο Billy Bo, όμως, είχε επιλέξει ο ίδιος εμένα από τον τρόπο που ντυνόμουν τα βράδια στα κλαμπ. H χαρά μου ήταν τεράστια.

Ξαφνικά σαν να βρέθηκα στον πυρήνα της μόδας της εποχής, σε ένα νησί που σιγά-σιγά γινόταν η πρωτεύουσα των τάσεων στην Ελλάδα των 80s. Αξέχαστο θα μου μείνει το σόου του Billy Bo στο θεατράκι της Λάκκας, ένα καλοκαίρι, με μανεκέν της εποχής και κοσμικές φίλες του, όλες μακιγιαρισμένες από τον μακιγιέρ-θρύλο και στενό φίλο του Billy Bo, Δημήτρη Ζουρντό. Παρευρισκόμενοι άπαντες οι κοσμικοί της εποχής και από πίσω όρθιοι, όλοι. Κυριολεκτικά, όλη η Μύκονος. Τα ρούχα ανέμιζαν σε κάθε κίνηση, τα τακούνια χρυσά και ψηλά, όλη η υπερβολή των 80s στην πιο εκλεκτική μορφή της.

Ο Βαλεντίνο με τον Τζιανκάρλο Τζιαμέτι και το top model της εποχής, την πανέμορφη Βραζιλιάνα Ντάλμα, σταματούσαν και μιλούσαν με τον Billy Bo στα θρυλικά σκαλάκια της μπουτίκ όπου σήμερα στεγάζεται το ‘‘Folli Follie’’. O Τζιανφράνκο Φερέ με την παρέα του κουτσομπόλευαν όποιον πέρναγε από το ‘‘Pieros’’. Ακόμη και μένα, θυμάμαι, σχολίαζαν.
zoulias_gala7
zoulias_gala8

Μόλις με έβλεπαν έλεγαν ‘‘να, περνάει ο Καρλ’’, καθώς εκείνη την εποχή είχα μακριά μαλλιά που τα έπιανα σε κοτσίδα και φορούσα κοστούμια με άσπρα πουκάμισα και λουστρίνι παπούτσια με φιόγκους. Ο Τιερί Μιγκλέρ, ο Ρομέο Τζίλι και πολλοί άλλοι παράγοντες της διεθνούς μόδας άρχισαν να έρχονται συστηματικά στο νησί. Η Καλλιόπη Καρβούνη, που τότε ήταν στυλίστρια στην ιταλική ‘‘Vogue’’, έκανε συνέχεια φωτογραφήσεις με τον Τζιαν Πάολο Μπαρμπιέρι. Τη γνώρισα στον δρόμο εκείνο το καλοκαίρι όπου είχε φτάσει στο νησί με κάτι τεράστια μπαούλα με δικά της ρούχα. Εννοείται ότι έπρεπε να έχεις πολλά ρούχα για να αλλάζεις στο νησί που ήταν μια μόνιμη πασαρέλα.

Ο ήχος των τακουνιών, αξέχαστος στα σοκάκια. Φυσικά, τα τακούνια κατέληγαν μετά στα χέρια, αλλά ο τρόπος που αυτές οι γυναίκες κρατούσαν τα τακούνια έκανε όλη τη διαφορά. Μιλάμε για εντελώς ανεπιτήδευτο προσωπικό στυλ. Ηταν η εποχή όπου όλοι ήταν -και δεν δήλωναν- influencers, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ο καθένας μοναδικός.

Στα μέσα των 80s έγινα στυλίστας και το νησί σχεδόν μετατράπηκε σε μόνιμο στούντιο για φωτογραφήσεις το καλοκαίρι. Η πρώτη μου φωτογράφηση έγινε στο θρυλικό κτίριο του Παρθένη. Φωτογραφίσαμε τη γυναίκα του Μπάμπη Πασάογλου που έχει τα ‘‘Αστρα’’ σήμερα - τότε είχε τη θρυλική ‘‘Ibiza’’. Την Αμερικανίδα Κιμ Εϊμς, top model με εξώφυλλα στην αμερικανική ‘‘Vogue’’. Μέχρι το τέλος των 90s θα πρέπει να είχα κάνει πάνω από 100 φωτογραφήσεις στη Μύκονο. Ηταν τόσες πολλές που όταν ο εκδοτικός οίκος Assouline ετοίμαζε πέρυσι βιβλίο για τη Μύκονο οι υπεύθυνοι μου ζήτησαν υλικό.

Το ότι επέστρεψα με ένα δικό μου σόου στη Μύκονο μετά από σχεδόν 40 χρόνια από εκείνο το σόου του Billy Bo, και μάλιστα στο θρυλικό ‘‘Cavo Tagoo’’, όπου είχα μείνει πολλές φορές στα 80s είναι, θα έλεγα, συγκινητικό. Φυσικά, η χαρά μου είναι μεγαλύτερη από τη συγκίνηση. Και είναι μόνο η αρχή».
elena_lazou
Το μοντέλο Ελενα Λάζου
boss_tagoo_adam_alothman
Η ιδιοκτήτρια του «Cavo Tagoo» Σούλα Λιάκου με τον Κουβετιανό επιχειρηματία Ανταμ Αλοθμαν
dela_runik
Ντέλλα Ρούνικ
chef_xasiwtis
Ο pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης
zoulias_kaimatzoglou
Βασίλης Ζούλιας, Βικτωρία Καϊματζόγλου
shaya
Η Shaya ποζάρει στη Μύκονο με δημιουργία Ζούλια
daifa
Ειρήνη Νταϊφά
simwnetatou_kondilatos_kalamaki
Μέμα Σιμωνετάτου, Περικλής Κονδυλάτος, Μαρία Καλαμάκη
gavalas
Ο Λάκης Γαβαλάς με καπέλο από παιώνιες
emine_giasir
Eμινέ Γεσίρ
papazoglou_papagewrgiou
Πάνος Παπάζογλου, Μαρία Παπαγεωργίου

Πέρα από τη θάλασσα

Το σόου για τη συλλογή Summer 2020, «Beyond the Sea», περιλάμβανε κομμάτια resort, κατάλληλα για έναν casual περίπατο στα Ματογιάννια, αλλά και για ένα κοσμικό κάλεσμα.

Επιθυμία των δύο δημιουργών ήταν η επίδειξη να πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο που αποτελεί πόλο έλξης celebrities, jet setters και σταρ, οπότε το εντυπωσιακό «Cavo Tagoo» ήταν η ιδανικότερη επιλογή. Εξάλλου, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Σούλα Λιάκου αγαπά τη μόδα και διατηρεί προσωπική σχέση με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματά της. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο βρίσκεται καλεσμένη στην πρώτη σειρά σόου του Zuhair Murad αλλά και των οίκων Balmain, Chanel και Εlie Saab στο Παρίσι.

H καλλονή Παολίνα Διαμαντούλη, η αιθέρια Αναστασία Περράκη, η εκκεντρική Shaya, η ταλαντούχα σχεδιάστρια μαγιό Υβόννη Ντόστα, η Χριστιάνα Γαργαροπούλου που κατέχει τον τίτλο του μοντέλου με τα ψηλότερα πόδια, η ατίθαση Ραμόνα Βλαντή του «My Style Rocks» ήταν μερικά μόνο από τα κορίτσια που περπάτησαν με ρούχα του οίκου Ζούλιας σε κυκλαδίτικο φόντο. Τα χτενίσματα και το μακιγιάζ της πασαρέλας επιμελήθηκε το Βeauty World της Δέσποινας Γαβαλά.

Φυσικά, από ένα σόου-ωδή στον αυθορμητισμό του παρελθόντος δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα guests: στο catwalk περπάτησε η Σουηδή φωτογράφος του ξενοδοχείου «Cavo Tagoo» η οποία τους χειμερινούς μήνες εργάζεται στην πατρίδα της ως μοντέλο, αλλά και το εντυπωσιακό κορίτσι που απασχολείται στον συγκεκριμένο χώρο ως concierge.

Ανάμεσα στους Ελληνες και ξένους καλεσμένους που απόλαυσαν το θέαμα ήταν η πάντα εντυπωσιακή Ντέλλα Ρούνικ, η Μπουμπού Μπαρμπαλιά, το ζεύγος Δελούδη, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Τσερτσίδης, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Corina Larpin και η δικηγόρος Μέμα Αγαπηνού.

Το δυνατότερο χειροκρότημα, πάντως, απέσπασε ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος περπάτησε στο catwalk με μαντό στα χρώματα του Gay Pride και ένα καπέλο από παιώνιες, ειδική παραγγελία από τα ανθοπωλεία LV Petridis. Ο Λάκης, αυτοσαρκαζόμενος, απέδειξε για άλλη μία φορά ότι εφευρίσκει πάντα τον τρόπο για να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ιδίως στη Μύκονο όπου έχει γράψει πολλά κεφάλαια της προσωπικής του ιστορίας...

aliona_stratoulat
Αλιόνα Στράτουλατ
gargaropoulou
Χριστιάνα Γαργαροπούλου
zoulias_perraki_vlanti
Βασίλης Ζούλιας, Αναστασία Περράκη, Ραμόνα Βλαντή
yvoni_dosta
Υβόννη Ντόστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ