Ingrid Incisa di Camerana - Ιταλική φινέτσα στις Σπέτσες

Ingrid Incisa di Camerana - Ιταλική φινέτσα στις Σπέτσες

Η οικογένεια Incisa Di Camerana μόνο τυχαία δεν συγκαταλέγεται στους αριστοκρατικούς κόλπους της Ευρώπης. Πρόκειται για μια επιτυχημένη διάσημη ιταλική φαμίλια με ευρύ κοινωνικό κύκλο που διαθέτει ακόμη και οικόσημο. Αυτό το τελευταίο μάλιστα αποτέλεσε και την έμπνευση για το σήμα κατατεθέν του ομώνυμου brand πολυτελών χειροποίητων σανδαλιών.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Ingrid_Incisa_di_Camerana_art
Η Ινγκριντ, ιταλικής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα της, ο οποίος έχει διατελέσει πρέσβης στο παρελθόν, και βραζιλιάνικης από εκείνη της μητέρας της, διαθέτει την global νοοτροπία ενός ανθρώπου που γεννήθηκε στη Ρώμη και έζησε σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Ασκεί πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, όπως η ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού, είναι μια καταξιωμένη designer αριστοτεχνικά σχεδιασμένων σανδαλιών και απολαμβάνει τη ζωή της μεταξύ Λουγκάνο και Ελλάδας. «Λόγω του πατέρα μου που ήταν πρέσβης μεγάλωσα αλλάζοντας τόπο διαμονής κάθε τρία χρόνια. Ετσι, γνώρισα διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες», λέει. Τη ρωτώ ποιος από τους τόπους όπου έχει μείνει κατά καιρούς την έχει συγκινήσει ιδιαίτερα για να εισπράξω την απάντηση «Spetsiota at heart!», περιγράφοντας ενθουσιασμένη το βαθύ δέσιμό της με τις αρχοντικές Σπέτσες.

Τη φετινή άνοιξη η σχεδιάστρια παρουσιάστηκε στον διεθνή Τύπο καθώς δημιούργησε την πρώτη της σειρά καλοκαιρινών υποδημάτων για γυναίκες, στην οποία παντρεύει με θαυμαστή μαεστρία την τέχνη με τις διαφορετικές κουλτούρες των λαών. Οι δημιουργίες είναι κατά κοινή ομολογία εντυπωσιακές, με τις στήλες της μόδας να κάνουν λόγο για «μια κολεξιόν χειροποίητων υποδημάτων που συνδυάζει τη λάμψη και την ανέμελη αισθητική της Μεσογείου με την αδιαμφισβήτητη ιταλική ποιότητα και διαχρονική φινέτσα. Στοιχεία που διακρίνουν συνολικά το έργο της designer».

Τα σανδάλια-κομψοτεχνήματα Ingrid Incisa di Camerana κατασκευάζονται στο Vigevano της Ιταλίας, εκεί όπου φτιάχνονται και οι περίφημες δημιουργίες του διάσημου Μανόλο Μπλάνικ, από τον κορυφαίο υποδηματοποιό Τζέζαρε Μαρτινόλι-Καϊμάρ.«Μου αρέσει να εμπνέομαι σχέδια που να είναι ιδιαίτερα και να συνδυάζουν αντικρουόμενα υλικά όπως τα φτερά παγωνιού με τα κρύσταλλα Swarovksi. Το κίτρινο που επικρατεί στα κουτιά και που σε λίγο θα υπάρχει διακριτικά και στην εσωτερική πλευρά της σόλας αντιπροσωπεύει τη φωτεινότητα της Μεσογείου», περιγράφει η ίδια στο «Gala».
Ingrid_Incisa_di_Camerana_sandals


Το αγαπημένο της μέρος στη Γη

Κλείσιμο
«Αγάπησα τις Σπέτσες από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο νησί, πριν από περίπου 25 χρόνια. Ηρθαμε γιατί ο γιος μου είχε ένα κορίτσι που είχε σχέση με το νησί και μου είπε "μαμά, πρέπει να πάμε". Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά: ο ήλιος, η θάλασσα, τα χρώματα, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα παλιά αρχοντικά, οι cool άνθρωποι, το ατελείωτο μεσογειακό καλοκαίρι ήταν ιδανικά για τη δική μου ψυχοσύνθεση, αλλά και πηγή έμπνευσης», περιγράφει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πέρσι δημιούργησε μια σειρά σανδαλιών στην οποία χάρισε τον τίτλο «Flats for Dapia», κάνοντας σαφές ότι τα πλακόστρωτα σοκάκια δεν προσφέρονται για ψηλοτάκουνα.

Η Ινγκριτ απέκτησε δικό της σπίτι στις Σπέτσες πριν από 12 χρόνια. Στη νότια πλευρά του νησιού δημιούργησε τον προσωπικό της παράδεισο, τον οποίο οι επισκέπτες χαρακτηρίζουν ως ένα φιλόξενο, σοφιστικέ αλλά και μοντέρνο ταυτόχρονα καταφύγιο στην ομορφότερη γωνιά του Αργοσαρωνικού με τεράστιο κήπο κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.
Ingrid_Incisa_di_Camerana_casa_rififi
Ingrid_Incisa_di_Camerana_casa_rififi2
Ingrid_Incisa_di_Camerana_casa_rififi3
Ingrid_Incisa_di_Camerana_casa_rififi4
Το απέριττο λευκό αναδεικνύει την αρχοντιά του οικήματος. Προσεκτικά επιλεγμένα έργα τέχνης και επίπλωση είναι τα υπόλοιπα στοιχεία που συντελούν στην αίσθηση γαλήνης και ευφορίας που σε κατακλύζει από την πρώτη στιγμή

Το «Casa Rififi» προσφέρει πολυτελείς ανέσεις, ενώ, εκτός από το κεντρικό κτίριο, διαθέτει δύο ξενώνες. «Συνήθως μαζευόμαστε εδώ γυναικοπαρέες. Οι φίλες μου απ’ όλο τον κόσμο έχουν αγαπήσει τις Σπέτσες και μάλιστα σε τέτοιον βαθμό ώστε κάποιες από αυτές να έχουν αγοράσει σπίτια εδώ. Πρόσφατα φίλος μου είπε ότι έχω μεταδώσει με τέτοια επιτυχία την αγάπη για το συγκεκριμένο νησί, ώστε θα έπρεπε να μου δώσουν το κλειδί της πόλης», αστειεύεται.

Το εξοχικό διακρίνεται από μια μίνιμαλ αρχοντική διάθεση στην οποία συντελούν τόσο τα ιταλικά έπιπλα όσο και οι πίνακες Ελλήνων ζωγράφων από την ιδιωτική συλλογή του συζύγου της. Στους τοίχους αναγνωρίζεις υπογραφές όπως αυτή του Δημήτρη Μυταρά και του Παύλου Σάμιου. Ο δεύτερος έχει μάλιστα επιμεληθεί και τις τοιχογραφίες στο ιδιωτικό εκκλησάκι του Αγίου Γρηγορίου που βρίσκεται εντός της ιδιοκτησίας.
Ingrid_Incisa_di_Camerana_casa_rififi_out
Ingrid_Incisa_di_Camerana_casa_rififi_out2
Ingrid_Incisa_di_Camerana_casa_rififi_out3
Σε μίνιμαλ διάθεση και οι εξωτερικοί χώροι της κατοικίας που όμως εκπέμπουν παράλληλα την παραδοσιακή αρχοντιά που χαρακτηρίζει το ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού

Γείτονες στις διπλανές κατοικίες έχουν κατά καιρούς υπάρξει η Καρολίνα του Μονακό και μέλη της οικογένειας Σάντο Ντομίνγκο, που έχουν περάσει τα καλοκαίρια τους εκεί.

«Οι Σπέτσες είναι ένας τόπος ιδιαίτερος που αποπνέει αρχοντιά», περιγράφει. «Το νησί και αυτό το σπίτι είναι τα ησυχαστήριά μου. Εδώ έχω τη δυνατότητα να απομονωθώ για να συλλέξω δυνάμεις. Η ημέρα μου συνήθως ξεκινά με γυμναστική», αναφέρει.

Η Ινγκριτ πηγαίνει στην παραλία με τα δύο αγαπημένα της σκυλάκια. Αγαπά το εστιατόριο «Ορλώφ» με το καλό ελληνικό φαγητό, αν και η ίδια αποφεύγει να μπαίνει στη δική της κουζίνα για να πειραματιστεί με τις μαγειρικές της ικανότητες: «Ο σύζυγός μου, θέλοντας να με πειράξει, διατείνεται ότι συγκαταλέγομαι στις ελάχιστες Ιταλίδες που δεν γνωρίζουν τίποτα από μαγειρική», αποκαλύπτει γελώντας. Στην ημέρα της κυριαρχούν πάντα τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα και conference calls, αφού τα επαγγελματικά projects της τρέχουν παράλληλα: οι δημιουργίες της ήδη αποκτούν θέση στις προθήκες των πιο εξεζητημένων μπουτίκ της Ευρώπης, ενώ σύντομα θα βρεθούν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ingrid_Incisa_di_Camerana_casa_rififi_out4

Η Ντάπια, τα γραφικά σοκάκια με το λευκό πλακόστρωτο και η ζεστασιά του ήλιου στον Αργοσαρωνικό θα αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης για την κοσμοπολίτισσα που θέλησε να μας χαρίσει καλοκαιρινή φινέτσα στα... άκρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πηνελόπη Μασούρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK