Ο Ελληνας πίσω από το εξώφυλλο του «ΤΙΜΕ»

Ο Ελληνας πίσω από το εξώφυλλο του «ΤΙΜΕ»

Ελληνική υπογραφή έχει ένα από τα εξώφυλλα του περιοδικού «ΤΙΜΕ» που θα περάσει στην Ιστορία. Εκείνο με την Κριστίν Μπλέσεϊ-Φορντ, η οποία κατήγγειλε τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί από τον διορισμένο πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο στα φοιτητικά τους χρόνια, έκανε αίσθηση από την πρώτη στιγμή.

gl
Ο Τζον Μαυρουδής έχει σχεδιάσει το πορτρέτο της Φορντ τη στιγμή που ορκίζεται λίγο πριν καταθέσει, με το πρόσωπό της να σχηματίζεται μέσα από λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής της κατάθεσης. «Από τη στιγμή που η δρ Φορντ ύψωσε το χέρι της και ορκίστηκε να πει όλη την αλήθεια, εκατομμύρια Αμερικανών γνώριζαν πως κάτι μνημειώδες θα αποκαλυπτόταν», αναφέρεται στο editorial του αμερικάνικου περιοδικού.

Ο Ελληνοαμερικανός illustrator, σε συνέντευξή του στο thesixfifty.com, είχε πει ότι στο παρελθόν είχε σχεδιάσει κάτι αντίστοιχο τόσο για τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και για τη Χίλαρι Κλίντον. «Πριν από λίγους μήνες είχα στείλει κάποιες ιδέες μου στο “ΤΙΜΕ” και ο art design director D.W. Pine μου είπε ότι άρεσαν πολύ και θα με ειδοποιήσουν. Κάποια στιγμή είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτα, μέχρι που ήρθε ένα e-mail από το “ΤΙΜΕ”, στο οποίο μου ζητούσαν ένα εξώφυλλο όπως αυτό που είχα σχεδιάσει παλιότερα για τον Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον, για τη δρα Φορντ. Αν και συνήθως μου παίρνει τουλάχιστον έναν μήνα για να ολοκληρώσω ένα τέτοιο project, το είχα έτοιμο μέσα σε λίγες μέρες. Είχα δει την κατάθεσή της - μάλιστα πήρα στα χέρια μου και το κείμενο υπογραμμίζοντας φράσεις και λέξεις που με άγγιξαν για τη δύναμή τους. Κάπως έτσι άρχισα να τοποθετώ τις φράσεις γύρω από το πρόσωπό της και τη λέξη “help” στο στόμα της. Είχα στο μυαλό μου ότι το εξώφυλλο θα έπρεπε να είναι αντιπροσωπευτικό της δύναμης και του κουράγιου της».

timemagazine00


Oταν δημοσιοποιήθηκε το εξώφυλλο ο Τζον Μαυρουδής δέχθηκε πάνω από 4.000 μηνύματα στα social media από ανθρώπους οι οποίοι δήλωναν ενθουσιασμένοι από το εξώφυλλό του. «Υπήρχαν άνθρωποι που, πέρα από συγχαρητήρια, μου αφηγούνταν τις δικές τους συγκινητικές ιστορίες ζωής. Αρκετοί είχαν ζήσει κάτι αντίστοιχο με τη δρα Φορντ».

Η καταγωγή της οικογένειας Μαυρουδή είναι από την Καλαμάτα, ενώ ο ίδιος με τη σύζυγό του επισκέφτηκαν πρόσφατα την Αθήνα, τους Δελφούς και την Κεφαλονιά. Oπως έχει δηλώσει, πολλές φορές στην καθημερινότητά του λειτουργεί ως Eλληνας και λατρεύει τις ελιές, τις οποίες προσθέτει ως συνοδευτικό σε κάθε φαγητό. Μάλιστα με τη σύζυγό του σκέφτονται κάποια στιγμή να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα.
Ο Μαυρουδής έχει υπογράψει, επίσης, εξώφυλλα του «The Nation», ενώ το εξώφυλλό του στο «New Yorker» για το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους με έναν σχοινοβάτη να περπατά στο κενό, καθώς δεν υπάρχουν πια οι Πύργοι, ψηφίστηκε ως Εξώφυλλο της Χρονιάς από την Αμερικανική Κοινότητα Εκδοτών Περιοδικών. Ολα του τα εξώφυλλα αλλά και οι υπόλοιπες δουλειές του βρίσκονται στο προσωπικό του site, zenpop.com


vl






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ