Ιωάννα Μπέλλα: Η… bella των καλλιστείων

Ιωάννα Μπέλλα: Η… bella των καλλιστείων

Συνέντευξη με το κορίτσι που γνωρίσαμε μέσα από το «Greece’s Next Top Model» 

gala_arthro
Κόρη μεγαλοεπιχειρηματία από τη Βέροια, ήταν μία πολλά υποσχόμενη βολεϊμπολίστρια όταν ένας τραυματισμός έβαλε φρένο στα όνειρά της.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως μακιγιέζ, συνεργάστηκε με σταρ του πενταγράμμου όπως η Αννα Βίσση, ενώ εδώ και έναν χρόνο ασχολείται με το μόντελινγκ. Στο «Greece’s Next Top Model» άκουσε μέλος της επιτροπής, αναφερόμενο στο πρόσωπό της και τις επεμβάσεις που έχει κάνει, να λέει: «Οχι άλλα πλαστικά σε θάλασσες κι ακτές».

GALA: Το «GNTM» δεν ήταν το πρώτο ριάλιτι στο οποίο δήλωσες συμμετοχή καθώς είχε προηγηθεί η αίτησή σου για το «Survivor». Τι απαντάς σε όσους λένε χαρακτηριστικά ότι «έχεις πάρει σβάρνα» τα παιχνίδια;

I.MΠ.: Εργάζομαι στον χώρο της μόδας εδώ και έναν χρόνο και έχω αντιληφθεί ότι αυτός καθαυτός ο χώρος δεν έχει τη δύναμη να σε κάνει γνωστή και να αναδείξει τα ταλέντα σου. Τόσο η μόδα όσο και οι επιδείξεις στην Ελλάδα είναι περιορισμένα και απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό. Από την άλλη, όπως και να το κάνουμε, διανύουμε την εποχή των ριάλιτι και των social media. Βγαίνει κάποιος από ένα παιχνίδι και αμέσως κλείνει δουλειές, και αυτό συμβαίνει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ας μην κοροϊδευόμαστε, οι καριέρες πια χτίζονται διαφορετικά. Οι Καρντάσιαν αποτελούν το πιο τρανό παράδειγμα. Αλλωστε το «Next Top Model» είναι πολύ πιο σχετικό με το αντικείμενο της δουλειάς μου.

GALA: Μετάνιωσες για τη συμμετοχή σου;

I.MΠ.: Κάθε προσπάθεια προσφέρει και μια εμπειρία, έστω κι αν κάποιες φορές είναι οδυνηρή. Δεν θα πω ότι δεν με ενόχλησαν οι πολλές ερωτήσεις περί πλαστικών ή το σχόλιο του Δημήτρη Σκουλού «όχι άλλα πλαστικά στις θάλασσες». Πιστεύω ωστόσο ότι οι κριτικές πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, να έχουν μέτρο και να μην προκαλούν για χάρη της τηλεθέασης.

Κλείσιμο
GALA: Θα μας πεις αν έχεις κάνει τελικά πλαστικές επεμβάσεις;

I.MΠ.: Εχω κάνει επέμβαση στο στήθος μου μετά από μια περιπέτεια υγείας που πέρασα, στην οποία δεν θα ήθελα να αναφερθώ, και έχω μεγαλώσει τα χείλη μου. Σιγά το πράγμα δηλαδή... Πριν από κάποιους μήνες είδα μια φίλη μου που «φούσκωσε» τα χείλη της, μου άρεσε και λέω «ας το κάνω κι εγώ». Μόνο που σε μένα δεν πήγαινε γιατί ούτως ή άλλως έχω μεγάλα χείλη. Νομίζω ότι σε ένα κορίτσι 22 ετών όπως εγώ δικαιολογούνται τέτοιες αισθητικές παρεμβάσεις και τρέλες. Το τι έχω ακούσει έκτοτε δεν λέγεται. Μέχρι που άκουσα ότι έχω πρότυπο την Κιμ Καρντάσιαν. Καμία σχέση. Αν με ρωτούσες ποια μου αρέσει, θα επέλεγα την Ιρίνα Σάικ. Από την άλλη, υπάρχει top model του εξωτερικού που να μην έχει κάνει έστω μία αισθητική επέμβαση; Αν υπάρχει, θέλω να μου τη δείξετε.
GALA: Σε τι φάση είσαι τώρα;

I.MΠ.: Τώρα πια επανέφερα τα χείλη μου, έβγαλα τις ρητίνες από τα δόντια μου και είδα ότι δεν έχω λόγο για περαιτέρω παρεμβάσεις στην εμφάνισή μου γιατί αρέσω όπως ακριβώς είμαι, φυσική. Τα καλλιστεία εξάλλου ήταν η καλύτερη απάντηση στις πικρόχολες κριτικές. Το κοινό το οποίο για πρώτη φορά ψήφιζε με επέλεξε. Ο κόσμος έδειξε ότι με αγαπά.
GALA: Σε πλησιάζει κόσμος στον δρόμο;

I.MΠ.: Είναι συγκινητικό το πόση συμπαράσταση είχα. Σε κανέναν δεν αρέσει η αγένεια και η σκληρή κριτική, ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται δημόσια και ο άλλος έρχεται σε δύσκολη θέση. Φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι άνθρωποι τάχθηκαν με το μέρος μου. Παρά τα όσα είχαν προηγηθεί δεν πήγα στα καλλιστεία με κομμένα τα φτερά, αντιθέτως ήμουν έτοιμη να διεκδικήσω τον τίτλο.

GALA: Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το μέλλον;

I.MΠ.: Να πάω στον διεθνή διαγωνισμό, να διεκδικήσω ακόμη έναν τίτλο και μια διεθνή καριέρα. Ενα στέμμα σού ανοίγει τις πόρτες, από κει και πέρα από εσένα εξαρτάται πώς θα το αξιοποιήσεις. Εγώ έχω μάθει να κυνηγάω τα όνειρά μου.

Ηδη έχω ζήσει κάποιους μήνες στην Αμερική λόγω της συμμετοχής μου σε ένα καστ της Victoria’s Secret. Για να σε πάρουν στη δουλειά πρέπει να σε εγκρίνουν δύο φορές. Το πρώτο στάδιο το πέρασα, στο δεύτερο δεν μπορώ πια να πάρω μέρος λόγω υποχρεώσεων. Η συμμετοχή μου σε μια επίδειξη μόδας της Victoria’s Secret, ωστόσο, παραμένει πάντα το μεγάλο μου όνειρο.

GALA: Ξεκίνησες την καριέρα σου ως βολεϊ­μπολίστρια σε ομάδα της Βέροιας και της Εθνικής. Ενας τραυματισμός όμως έβαλε φρένο στα όνειρά σου και σε έκανε να αλλάξεις τόπο διαμονής και ενασχόληση...

I.MΠ.: Ηταν μια δύσκολη εποχή γιατί τον αθλητισμό τον αγαπούσα και είχα φιλοδοξίες. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός ταυτίζεται με μία από τις κρισιμότερες στιγμές της ζωής μου. Επρεπε να αλλάξω ζωή, καθημερινότητα, συνήθειες. Στην εποχή μας, όμως, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Συνεχώς αλλάζουμε φίλους, σπίτια, τόπο διαμονής, ακόμη και δουλειές. Το θέμα είναι μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα να διατηρείς την ψυχραιμία σου, να βρίσκεις εναλλακτικές λύσεις και να θεωρείς ότι η κάθε αλλαγή έχει έρθει για να σε διδάξει κάτι.

GALA: Οταν στα δεκαοκτώ σου μετοίκησες από την Βέροια στην Αθήνα με τι ασχολήθηκες;

I.MΠ.: Θέλησα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μακιγιάζ. Φοίτησα σε ανάλογη σχολή και έπειτα συνεργάστηκα με γνωστούς μακιγιέρ προσφέροντας υπηρεσίες σε καλλιτέχνες, με πιο προβεβλημένη την Αννα Βίσση. Μόνο καλά πράγματα έχω να θυμάμαι από τέτοιες συνεργασίες. Δουλεύοντας ως μακιγιέζ ήταν σαν να παρακολουθούσα σεμινάρια για το πώς λειτουργούν τα καλλιτεχνικά κυκλώματα στην Ελλάδα, γνώση που αποδείχθηκε απαραίτητη μετέπειτα, και για τον χώρο του μόντελινγκ.

GALA: Κινούμενη σε έναν χώρο για τον οποίο πολλά ακούγονται, έχεις πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης;
I.MΠ.: Στη ζωή μας ελκύουμε αυτό που στην πραγματικότητα επιζητούμε. Δεν έχω πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης γιατί δεν το έχω προκαλέσει. Ο χώρος του μόντελινγκ έχει και φωτεινές και σκοτεινές πλευρές, εγώ επιλέγω τη φωτεινή πλευρά.

GALA: Είναι αλήθεια ότι ο πατέρας σου θεωρείται ο «βασιλιάς του κρέατος» και ότι προέρχεσαι από προνομιούχα οικογένεια;

I.MΠ.: H αλήθεια είναι ότι έχουμε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και επικερδή επιχείρηση. Διαθέτουμε φάρμες με ζώα και βιομηχανική μόδα εκτροφής και εκμετάλλευσης ζώων. Εχουμε δικά μας σφαγεία και διακινούμε μεγάλες ποσότητες κρέατος σε όλη την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας μου ηγείται μιας κερδοφόρας επιχείρησης, ποτέ δεν με πίεσε να ασχοληθώ με τη δουλειά του, θεωρώντας ότι είναι μεγάλη ευτυχία να κάνει κάποιος αυτό που αγαπά. Από την άλλη, μου προσέφερε την οικονομική δυνατότητα να κάνω τις επιλογές μου, απαλλάσσοντάς με από το άγχος της επιβίωσης. Αν δεν είναι αυτό προνόμιο, τότε τι είναι;
GALA: Εσύ έχεις μάθει να κόβεις κρέας;

I.MΠ.: Τόσα χρόνια μέσα στα εργοστάσιά μας έχω μάθει και να επιλέγω και να κόβω καλά το κρέας. Και, κυρίως, ξέρω να το μαγειρεύω. Ωστόσο, ακόμη κι όταν η ενασχόλησή μου με το μόντελινγκ κάνει τον κύκλο της, δεν βλέπω τον εαυτό μου μέσα σε αυτή τη δουλειά. Θα ήθελα να δημιουργήσω τον δικό μου οίκο μόδας και να παραμείνω στον χώρο από κάποιο άλλο μετερίζι.
GALA: Τι θα έλεγες στον Ελληνα πρωθυπουργό αν τον είχες απέναντί σου;

I.MΠ.: Οτι δεν έχει δικαίωμα να τα βάζει με τις ευπαθείς ομάδες. Είναι τραγικό την οικονομική κρίση της χώρας να την πληρώνει η τρίτη ηλικία και εξαιτίας των κομμένων συντάξεων οι άνθρωποι να μην μπορούν να ζήσουν. Η ζωή δεν επιτρέπεται να επιφυλάσσει μια τέτοια μοίρα. Εξίσου τραγικό είναι οι νέοι να αναζητούν καινούριες πατρίδες επειδή δεν υπάρχουν δουλειές και ευκαιρίες. Στο ωραιότερο μέρος του κόσμου οι κάτοικοι ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είναι απλώς τραγικό.

bella4
bella3
bella2
bella1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK