Στο σπίτι της Mrs Vedema

Στο σπίτι της Mrs Vedema

Επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Σαντορίνη όταν ήταν ακόμη παιδί. Ομως ο γάμος της με τον εφοπλιστή και επιχειρηματία Αντώνη Ηλιόπουλο υπήρξε η αφορμή να γίνει πλέον μόνιμη κάτοικος του νησιού, τουλάχιστον τα καλοκαίρια. Μαζί του διαχειρίζεται τα πεντάστερα ξενοδοχεία τους «Vedema», «Mystique» και «Istoria», διαμένοντας στην εξοχική κατοικία τους που συγκαταλέγεται στις ωραιότερες του τόπου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
spiti_mrs_vedema_arthro
Η Κάλια Ηλιοπούλου γνώρισε τη Σαντορίνη πρώτη φορά σε ηλικία 10 ετών, όταν την επισκέφτηκε μαζί με την οικογένειά της. «Θυμάμαι ακόμη το πόσο είχα εντυπωσιαστεί από την ομορφιά της. Είχαμε βρεθεί σε ένα μοναδικής αισθητικής μέρος, χτισμένο μέσα στους βράχους. Από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου σε αυτόν τον τόπο ένιωσα ότι θα τον αγαπήσω για πάντα. Επισκέφτηκα το νησί ακόμη μια φορά πριν γνωρίσω τον σύζυγό μου. Μάλιστα τότε όλοι αναφερόντουσαν στο ξενοδοχείο “Vedema” με τέτοια λόγια που μου κίνησαν την περιέργεια: θέλησα να το δω από κοντά, ωστόσο δεν τα κατάφερα, μια που δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις σε μη ενοίκους», αναφέρει.
spiti_mrs_vedema_mesa
spiti_mrs_vedema_mesa2
spiti_mrs_vedema_mesa3
«Από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου σε αυτόν τον τόπο ένιωσα ότι θα τον αγαπήσω για πάντα»
spiti_mrs_vedema_mesa4

Η γνωριμία της με τον εφοπλιστή των Seajets και επιχειρηματία Αντώνη Ηλιόπουλο έμελλε να τη μετατρέψει σε μόνιμη κάτοικο του νησιού τα καλοκαίρια. Παρότι σπούδασε Ναυτιλιακά και Δημόσιες Σχέσεις, δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτά. «Η γνωριμία με τον σύζυγό μου ήταν η αφορμή για την ενασχόλησή μου με τα ξενοδοχεία. Είχε ήδη ανοίξει το πρώτο πεντάστερο, το “Vedema”,  ένα resort για το οποίο μιλούσαν όλοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
spiti_mrs_vedema_mesa5
Η αγάπη και το πάθος που τρέφουμε για τα ξενοδοχεία μας, τη Σαντορίνη και εν γένει τον τουρισμό με έχουν κάνει να μοιράζω επί είκοσι χρόνια τον χρόνο μου μεταξύ Αθήνας και Σαντορίνης. Αλλωστε έχω πλέον τη θέση της διευθύντριας πωλή­σεων και marketing στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών αποκτήσαμε τα τρία παιδιά μας, τη Ναυσικά, την Ιόλη και τον Πάρη, ενώ μεγαλώνοντας την οικογένειά μας, δημιουργήσαμε ακόμα δύο ξενοδοχεία, το “Mystique” και το “Istoria”, και μια σειρά από εντυπωσιακές βίλες», εξιστορεί η Κάλια.

Κλείσιμο
Η πιο εντυπωσιακή, με θέα όλο το νησί, είναι η εξοχική κατοικία της οικογένειας στην καλντέρα του Μεγαλοχωρίου, η οποία εφάπτεται σχεδόν με το «Vedema»: «Φαίνεται σαν να είναι μέρος του ξενοδοχείου, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για ένα σπίτι που σέβεται απόλυτα την αρχιτεκτονική του τόπου, με νησιώτικο στυλ και φωτεινούς, άνετους χώρους. Εχουμε την ευτυχία να το χαιρόμαστε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αφού σε αυτό περνάμε όλο μας το καλοκαίρι. Το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στα ξενοδοχεία μας έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του.

Από τη μια δεν ησυχάζεις ποτέ από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, από την άλλη όμως απολαμβάνεις και όλα τα services που σου προσφέρει ένα ξενοδοχείο. Η θέα προς το ηφαίστειο είναι πανοραμική, ενώ όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις θάλασσα. Το ωραιότερο σημείο για να χαλαρώσεις είναι η αυλή, κάτω από τη δροσιά και τη σκιά της πέργκολας. Η διακόσμηση είναι μινιμαλιστική και κινείται στους τόνους του λευκού, του γκρι και του χακί. Υπάρχουν και λεπτομέρειες από φυσικό ξύλο που προσδίδουν μια νότα ζεστασιάς», περιγράφει η ίδια.
spiti_mrs_vedema_mesa6
spiti_mrs_vedema_mesa7
Στη συγκεκριμένη βίλα δέχονται πολύ συχνά και φίλους τους: «Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να αποκαλύπτεις σε φίλους τις κρυμμένες ομορφιές της Σαντορίνης και να χαίρεσαι τον χώρο σου μαζί με ανθρώπους που αγαπάς. Το σπίτι μας είναι πάντα ανοιχτό για τους ανθρώπους μας και τους φίλους των παιδιών μας. Παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι για εμάς είναι συνυφασμένο με τη δουλειά, καταφέρνουμε να απολαμβάνουμε και στιγμές καλοκαιρινής ευτυχίας και ανεμελιάς, καθώς βρίσκουμε πάντα τον τρόπο για ευχάριστα time out».
spiti_mrs_vedema_mesa8
spiti_mrs_vedema_mesa9
spiti_mrs_vedema_mesa10
Με αρχιτεκτονική και αισθητική που εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον, οι επιλογές της Κάλιας Ηλιοπούλου αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι το μίνιμαλ ταιριάζει στις Κυκλάδες, πόσο μάλλον στην απόκοσμη ομορφιά της Σαντορίνης

Η Κάλια Ηλιοπούλου αγαπά τα ταξίδια και θεωρεί ότι υπάρχουν προορισμοί με τέτοια ενέργεια που έχουν τη δύναμη να σε κάνουν να αλλάξεις κοσμοθεωρία, όπως το Βιετνάμ ή το Περού. «Οι περιηγήσεις ανά τον κόσμο αποτελούν αγαπημένη μου ενασχόληση», εξομολογείται και προσθέτει: «Για μένα και τον σύζυγό μου οι διακοπές είναι ταυτισμένες με τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο δεν επιλέγουμε χειμερινούς προορισμούς, αλλά μέρη με θερμό κλίμα».

Η Σαντορίνη εδώ και χρόνια παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων και φιγουράρει μόνιμα σε έγκυρες λίστες με τα ωραιότερα μέρη του κόσμου. «Η Σαντορίνη είναι μοναδική τόσο από πλευράς φυσικού κάλλους όσο και από πλευράς παροχής υπηρεσιών. Οι ταξιδιώτες που καταφθάνουν εδώ αναζητούν μια άλλου είδους εμπειρία από αυτήν, π.χ. της Μυκόνου.

Υπάρχει πληθώρα επιλογών για να δοκιμάσεις υπέροχες γεύσεις και να απολαύσεις το ποτό σου με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου», επισημαίνει η Κάλια Ηλιοπούλου, και συμπληρώνει: «Κατά καιρούς έχουμε φιλοξενήσει διασημότητες από όλο τον κόσμο, όπως την Αντζελίνα Τζολί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Lara Croft», η οποία, απ’ όσο θυμάμαι, τότε είχε μόλις υιοθετήσει το πρώτο της παιδί.
spiti_mrs_vedema_mesa11
Ανεμπόδιστη και αγχολυτική θέα στο Αιγαίο
spiti_mrs_vedema_mesa13
Μαρμάρινο μπάνιο σε στυλ παραδοσιακό
spiti_mrs_vedema_mesa12
Μια walk in ντουλάπα-σύγχρονη φαντασίωση για πολλούς δένουν αρμονικά το χθες με το σήμερα

Ηταν απλή σε σχέση με την Μπιγιονσέ που είχε συνεχώς απαιτήσεις. Εκείνη που μου έκανε την πιο θετική εντύπωση, ωστόσο, ήταν η Lady Gaga, η οποία, παρά την τρέλα που λανσάρει, ήταν απλή, προσιτή και αναζητούσε την παρέα μου. Η συγκεκριμένη σταρ είναι ένα πολύ γλυκό κορίτσι»

spiti_mrs_vedema_mesa14
Το λευκό, το γκρι και το χακί κυριαρχούν χρωματικό σε έναν χώρο που εκπέμπει καθαρότητα και γαλήνη από άκρη σε άκρη
spiti_mrs_vedema_mesa15
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK