Bikini Bodies: Οι Ελληνίδες το φοράνε καλύτερα

Bikini Bodies: Οι Ελληνίδες το φοράνε καλύτερα

Τιμούν το μπικίνι τους και όχι μόνο διαθέτουν εκπληκτικό κορμί, αλλά σε κάνουν να πιστεύεις ότι έτσι γεννήθηκαν, και μάλιστα χωρίς να πεινάσουν ποτέ!

kormia_main01
Μαριέττα Χρουσαλά
xrousala01
Με ύψος 1,78 μ. και έχοντας φέρει στον κόσμο τρία παιδιά, η Μαριέττα Χρουσαλά διατηρεί ένα αψεγάδιαστο κορμί, αν και έχει βάλει στη ζωή της τη γυμναστική αλλά και την υγιεινή διατροφή μόλις τα τελευταία χρόνια. Συχνά ποστάρει στο Instagram φωτογραφίες που τη δείχνουν να γυμνάζεται, ενώ οι σαλάτες και τα φρούτα έχουν ιδιαίτερη θέση στο καθημερινό της διαιτολόγιο. Για πρωινό προτιμά δημητριακά και βρώμη ενώ φτιάχνει εξαιρετική πίτσα με μπρόκολο. Αποφεύγει τα τηγανητά και τα πολύ λαδερά φαγητά, λατρεύει τις γρανίτες, τα παγωτά και τα light αναψυκτικά, τα οποία, ωστόσο, καταναλώνει πάντα με μέτρο.

Μαρίνα Βερνίκου
vernikou01

Δυναµική, υπερδραστήρια, µητέρα τριών παιδιών, µε εξαιρετικό στυλ και µοναδικό σώµα. Προκειµένου να διατηρεί την ηρεµία της ψυχής της και το γαλήνιο βλέµµα που τη χαρακτηρίζει, ταξιδεύει σε όλο τον κόσµο φωτογραφίζοντας εικόνες και εµπειρίες. Για να διατηρεί το καλλίγραµµο σώµα της γυµνάζεται µία ώρα κάθε µέρα. Φροντίζει τη διατροφή της, προσέχοντας κυρίως τη σύσταση των τροφών που επιλέγει και όχι τις θερµίδες, ενώ πίνει πολύ νερό και πόσιµο κολλαγόνο.

Ντορέττα Παπαδημητρίου
papadimitriou01

Από μικρό παιδί η Ντορέττα διατηρεί στενή σχέση με τον αθλητισμό. Ακόμα και μετά από δύο εγκυμοσύνες και με ένα πρόγραμμα γεμάτο επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν βγάζει τη γυμναστική από τη ζωή της. Με ύψος 1,70 μ., το βάρος της δεν ξεπερνά τα 57 κιλά. Δικαίως, λοιπόν, θεωρείται superfit. «Δεν τρώω γλυκά και τηγανητά, γιατί δεν μου αρέσουν. Αν θέλω ωστόσο να δοκιμάσω κάτι από αυτά, θα το κάνω, αλλά σε μικρή ποσότητα. Ακολουθώ τα πολύ βασικά: συνδυάζω το κρέας με σαλάτα και όχι με υδατάνθρακες, το βράδυ δεν τρώω βαριά και μένω μακριά από τους υδατάνθρακες. Για μένα, αυτά πια γίνονται μηχανικά». Κάθε φορά που μιλά για τη διατροφή της εξηγεί ότι δεν αφήνει ποτέ το στομάχι της άδειο για περισσότερο από τρεις ώρες, ενώ αποφεύγει τις λευκές σάλτσες στο φαγητό και δεν πίνει αναψυκτικά. Από αλκοόλ, θα επιλέξει ένα ποτήρι κρασί.

Φαίη Σκορδά
Κλείσιμο
skorda01

Δεν γυμνάζεται, ενώ πολλές φορές θα τη δεις να τρώει από πατατάκια μέχρι μπέργκερ. Κι όμως, διαθέτει ένα από τα ωραιότερα σώματα της ελληνικής showbiz. Η Φαίη Σκορδά, με ύψος 1,78 μ., διατηρείται μονίμως στα 59 κιλά. Οπως η ίδια έχει εξομολογηθεί στο προσωπικό της site, faysbook.gr, δεν είναι από τις γυναίκες που ακολουθούν αυστηρές δίαιτες: «Ακόμα κι αν το βραδινό μου είναι σαλάτα, θέλω να είναι μια σαλάτα πλούσια και χορταστική. Δεν μπορώ τους περιορισμούς και τις στερήσεις». Τα αυγά -βραστά, ομελέτα ή μάτια- αποτελούν το αγαπημένο της πρωινό, το οποίο πολλές φορές απολαμβάνει στα διαλείμματα της εκπομπής επειδή δεν έχει προλάβει νωρίτερα. Λατρεύει τα ζυμαρικά, ενώ συχνά φτιάχνει διάφορες συνταγές που έμαθε στα φοιτητικά της χρόνια στην Ιταλία. Οσες φορές ξεκίνησε γυμναστική, δεν κατάφερε να μείνει πιστή στο πρόγραμμα παραπάνω από μήνα, αφού η εξαιρετικά γεμάτη καθημερινότητά της δεν τη διευκολύνει. Αυτό είναι και το παράπονό της καθώς θα ήθελε κάποια στιγμή να καταφέρει να γυμνάζεται συστηματικά.

Μαρία Καλάβρια
kalavria01

Στα 47 της χρόνια διαθέτει κορμί που θα ζήλευαν εικοσάρες. Η Μαρία Καλάβρια, με ύψος 1,83 μ., είναι γυναίκα που στο πέρασμά της τραβά όλα τα βλέμματα, ανδρικά και γυναικεία. Η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχει κάνει στο πρόσωπο, αλλά και για την πλαστική στήθους και πιστεύει σθεναρά ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Προσέχει τη διατροφή της και γυμνάζεται πολύ, ενώ λατρεύει τον χορό: «Γυμνάζει όλο σου το σώμα, το οποίο γίνεται πιο θηλυκό και ανεβάζει την ψυχολογία σου». Πίνει πολύ νερό και κοιμάται τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Φυσικά, τηρεί τα παραπάνω ευλαβικά, καθώς έχει δηλώσει: «Αν δω ίχνος ραγάδας πάνω μου μπορεί να τρελαθώ».

Ελένη Πετρουλάκη
petroulaki01

Με ύψος 1,74 μ. και 62 κιλά, η Ελένη Πετρουλάκη διαθέτει ένα από τα πιο γυμνασμένα, αλλά και θηλυκά σώματα. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, γυμνάζεται καθημερινά λόγω της δουλειάς της, ενώ φροντίζει να ακολουθεί παράλληλα και μια ισορροπημένη διατροφή. Η άπαχη πρωτεΐνη (ασπράδια αυγών, κοτόπουλο, γιαούρτι, ψάρι) κατέχει την πρώτη θέση στις καθημερινές επιλογές της ενώ αποφεύγει τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Πράσινα λαχανικά, φρούτα, smoothies είναι μέσα στο καθημερινό της διαιτολόγιο, όπως επίσης το καστανό ρύζι, η βρώμη, τα δημητριακά ολικής άλεσης και οι φυσικοί χυμοί. «Τριάντα λεπτά περπάτημα κάθε μέρα, ακόμα και το ανεβοκατέβασμα με τις σκάλες αποφεύγοντας το ασανσέρ, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις το σώμα σου να χάσει γρήγορα το περιττό λίπος σε συνδυασμό πάντα με δίαιτα», αναφέρει. Για τις γυναίκες μάλιστα που έχουν περάσει τα 40 συνιστά ως τρόπο άσκησης τα βάρη προκειμένου να αυξήσουν τον μυϊκό τους ιστό.

Ευαγγελία Αραβανή
aravani01

Με ύψος 1,76 μ., η Ευαγγελία ζυγίζει μόλις 58 κιλά και διαθέτει ένα πολύ σέξι κορμί καθώς κάνει καθημερινά πιλάτες και δεν αφήνει στην τύχη τη διατροφή της. Αποφεύγει σταθερά τις διατροφικές ακρότητες, και φροντίζει πάντα το πρωινό της να αποτελείται από γάλα με δημητριακά, ενώ για δεκατιανό προτιμά ένα φρούτο. Το μεσημέρι συνήθως επιλέγει λαδερά ή όσπρια και μία φορά την εβδομάδα κρέας ή ψάρι, ενώ ανήκει στις αξιοθαύμαστες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν τους αρέσουν τα γλυκά. Τις σπάνιες φορές που βλέπει τον δείκτη της ζυγαριάς να ξεφεύγει, φροντίζει να περιορίζει το βραδινό φαγητό.

Χριστίνα Μπόμπα
bomba01

Tο απόλυτο girl crush. Πανέμορφη, με υπέροχο χαμόγελο και καλλίγραμμο σώμα, η Χριστίνα Μπόμπα ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που θεωρούν τη γυμναστική απαραίτητη στη ζωή τους όσο και τον ύπνο. Ακόμη και όσο βρισκόταν στον Αγιο Δομίνικο διατηρούσε της φόρμα της, ενώ είναι γνωστή η λατρεία της για τη γιόγκα. Ξεκινά τη μέρα της με ένα πλούσιο πρωινό που περιλαμβάνει αβοκάντο με τυρί, αυγά ή δημητριακά με γάλα αμυγδάλου. Στο ενδιάμεσο θα φάει ξηρούς καρπούς ή μια μπάρα δημητριακών χωρίς ζάχαρη, ενώ κυκλοφορεί με ταπεράκια για να μπορεί να τρέφεται σωστά. Φροντίζει να μην υπάρχουν γλυκά στο σπίτι, αφού δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό. Τρελαίνεται για το σπιτικό ποπ κορν, το οποίο καταναλώνει άφοβα αλλά χωρίς βούτυρο ή λάδι. Πίνει smoothies και χυμούς με τζίντζερ, πράσινο τσάι και καταναλώνει άφθονο νερό.

Μαίρη Συνατσάκη
synatsaki01

Διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους σε ό,τι αφορά την εικόνα του σώματός της. Χορός, γυμναστική με βάρη ή πιλάτες και vegetarian διατροφή έχουν βοηθήσει το κορμί της να αποκτήσει εξαιρετική γράμμωση. Η Μαίρη, με ύψος 1,68 μ., δεν ξεπερνά τα 57 κιλά, χωρίς να καταφεύγει σε διατροφικές ακρότητες. «Δεν βάζω περιορισμούς στο μεσημεριανό, τρώω απ’ όλα -και όσπρια, και λαδερά, και πρωτεΐνες-, όμως το πρωινό και το βραδινό μου είναι πάντα δημητριακά ολικής άλεσης με γιαούρτι», έχει δηλώσει στο παρελθόν συμπληρώνοντας ότι είναι εξαιρετικά τυχερή αφού δεν της αρέσουν ούτε τα αναψυκτικά, ούτε το αλκοόλ, οπότε δεν επιβαρύνεται με έξτρα θερμίδες.

Αλέκα Καμηλά
kamila01

Ως πρώην αθλήτρια, η Αλέκα Καμηλά εξακολουθεί να διαθέτει ένα υπέροχο σώμα, ακόμα και μετά από τρεις γέννες. Με ύψος 1,79 μ., τα κιλά της δεν ξεπερνούν τα 62. Η ίδια δηλώνει ευθαρσώς ότι είναι από τους ανθρώπους που δεν προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους. Δεν τρώει ποτέ πρωινό γιατί, όπως λέει, της ανοίγει την όρεξη και μετά πεινάει όλη μέρα. Μεσημεριανό θα φάει από το φαγητό που μαγειρεύει για όλη την οικογένεια, ενώ για βράδυ προτιμά ένα τοστ, μια σαλάτα ή δημητριακά με γάλα. «Αν με βάλεις να διαλέξω ανάμεσα σε μια σοκολάτα και έναν πατσά, θα διαλέξω τον πατσά», είχε δηλώσει παλιότερα, ενώ ομολογεί κι αυτή ότι νιώθει τυχερή που δεν της αρέσουν τα γλυκά. Γυμνάζεται καθημερινά, είτε μόνη, είτε παρέα με τον σύζυγό της, για 35 λεπτά τη μέρα. «Κάνω κοιλιακούς κάθε μέρα και έχω μάθει να δουλεύω τον μυ του διαφράγματος που χωρίζει τον θώρακα από την κοιλιά. Είναι ένα κόλπο με τις αναπνοές που έμαθα όταν ήμουν ακόμα αθλήτρια», λέει και συμβουλεύει όλες τις γυναίκες να φροντίσουν να μάθουν τη συγκεκριμένη τεχνική.

Πηγή: GALA


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα