Μαρία Μενούνος στο Gala: «Θέλω να ζήσω μόνιμα στην Ελλάδα και να μεγαλώσω την κόρη μου εδώ»
menoynos_arthro

Μαρία Μενούνος στο Gala: «Θέλω να ζήσω μόνιμα στην Ελλάδα και να μεγαλώσω την κόρη μου εδώ»

Η διεθνής καριέρα, οι επιτυχίες και οι διάσημοι φίλοι, αλλά και η απώλεια της μητέρας της, η μάχη με τον καρκίνο και η μητρότητα. Η Ελληνίδα δημοσιογράφος της Αμερικής σε μια συζήτηση γεμάτη αποκαλύψεις

Το 2004 το περιοδικό «People» τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τους «50 Ομορφότερους Ανθρώπους στον Κόσμο».

Ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο κανάλι NBC με τις εκπομπές «Today Show» και «Access Hollywood», στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες -«Fantastic Four» (2005) κ.ά.-, ενώ το 2005 χάρισε τη φωνή της στο video game «James Bond 007: From Russia with love».

Το 2006 παρουσίασε μαζί με τον Σάκη Ρουβά τον 51ο Διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ενώ το 2008 έγινε η πρώτη δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από όλη την οικογένεια Ομπάμα. Σήμερα, η Μαρία Μενούνος ετοιμάζεται να αναλάβει πολύ σύντομα τον σημαντικότερο ρόλο της ζωής της, αυτόν της μητέρας.



Τη συναντήσαμε στην Αθήνα, σε ένα ταξίδι-αστραπή, όπου έκανε την εγγραφή της προκειμένου να είναι παρούσα στον επετειακό Μαραθώνιο της Αθήνας που φέτος κλείνει 40 χρόνια στην αυθεντική του διαδρομή.

Gala: Σύντομα γίνεσαι μητέρα. Πώς το βιώνεις όλο αυτό;
Μαρία Μενούνος: Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισα πολύ δύσκολες στιγμές. Πέρασα δύο καρκίνους, έχασα τη μητέρα μου, ένιωθα πολύ έντονο πόνο, υπήρχαν εβδομάδες που δεν μπορούσα καν να σηκωθώ λόγω του πόνου από το κρεβάτι, αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να προσεύχομαι και να προσπαθώ. Και μετά από όλα αυτά έρχεται η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή μου. Θα γίνω μητέρα. Νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω αυτό το συναίσθημα με μία λέξη μόνο. Ευγνωμοσύνη.

G.: Ηταν στα όνειρά σου ένα παιδί;
M.Μ.: Με τον σύζυγό μου (σ.σ. Κέβιν Αντεργκάρο) προσπαθούσαμε τα τελευταία 10 χρόνια να κάνουμε ένα παιδί αλλά η κατάσταση της υγείας μου δεν βοηθούσε. Ο γιατρός μάς είχε πει ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μείνω έγκυος και αν συνέβαινε αυτό, το μωρό θα ήταν πολύ δύσκολο να επιβιώσει. Ετσι αποφασίσαμε να αποκτήσουμε ένα μωρό μέσω παρένθετης μητέρας. Νιώθω τόσο χαρούμενη, τόσο γεμάτη που σε λίγο θα κρατάω την κόρη μου αγκαλιά μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών. Με την ευκαιρία να πω ότι πολλοί με ρωτούν αν συστήνω αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θέλει να γίνει γονιός ή όχι. Αν θέλει, φυσικά και ο καλύτερος τρόπος είναι ο παραδοσιακός. Αλλά αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, τότε η παρένθετη μητέρα είναι μια λύση προκειμένου να δοθεί η χαρά ενός παιδιού σε πολλά ζευγάρια. Να σου εξομολογηθώ κάτι; Aυτή η χαρά είναι η μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο.



G.: Είναι κορίτσι ή αγόρι; Εχεις σκεφτεί καθόλου το όνομα;
Μ.Μ.: Eίναι κορίτσι, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα με τον Κέβιν το όνομά της. Είμαστε σίγουροι όμως ότι μόλις τη δούμε, μόλις την κρατήσουμε στην αγκαλιά μας, θα αποφασίσουμε και το όνομά της!

G.: Μίλησες ανοιχτά για τη μάχη σου με τον καρκίνο. Μπορείς να θυμηθείς τι σκέφτηκες τη στιγμή που σου το ανακοίνωσε ο γιατρός;
Μ.Μ.: Ξέρεις κάτι, όταν διαγνώστηκα με καρκίνο στο πάγκρεας δεν μου το είπαν έτσι ακριβώς, μου είπαν ότι έχω έναν όγκο στο πάγκρεας κι εγώ ρώτησα «δηλαδή, έχω καρκίνο;», καθώς δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μου απάντησαν «ναι».
Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου. Εχεις ελάχιστες πιθανότητες να ζήσεις. Φοβήθηκα τόσο πολύ, έκλαψα, αλλά ένιωσα ότι με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρω. Μπήκα λοιπόν σε άλλη συχνότητα. Σταμάτησα να σκέφτομαι αρνητικά και άρχισα να σκέφτομαι μόνο όσα θέλω να γίνουν: θέλω μαζί με τον άνδρα μου να δω την κόρη μου και αυτό δεν θα αφήσω να μου το στερήσει τίποτα. Πέρασα πολύ δύσκολα. Εβδομάδες ατελείωτου πόνου, αλλά με τη βοήθεια του Θεού νίκησα. Οι γιατροί μού είπαν ότι αυτό ήταν ένα μικρό θαύμα. Γι’ αυτό όταν ήρθα στην Ελλάδα πήγα στην Αίγινα, στον Αγιο Νεκτάριο, να ανάψω ένα μικρό κεράκι και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.



G.: Η ζωή αλλάζει μετά από μια τέτοια κομβική στιγμή κι αν ναι, ως προς τι;
Μ.Μ.: Αλλάζουν όλα. Ο τρόπος που σκέφτεσαι, ο τρόπος που αντιδράς, τα πάντα. Οταν έγινα καλά, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να έρθω στην Ελλάδα. Να δω τους φίλους, τους συγγενείς μου και να τους αγκαλιάσω. Πρέπει να αφήσουμε την αρνητική ενέργεια και τους αρνητικούς ανθρώπους πίσω μας. Η ζωή είναι από μόνη της ένα πολύ μεγάλο δώρο.

G.: Ηταν αυτή η δυσκολότερη φάση της ζωής σου;
Μ.Μ.: Τα τελευταία χρόνια πέρασα τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Εχασα τη μητέρα μου, πέρασα καρκίνο…

G.: Πώς βίωσες τον θάνατο της μητέρας σου;
Μ.Μ.: Στην αρχή ήταν πολύ μεγάλη η θλίψη και ο πόνος. Αλλά τώρα νιώθω ότι με κάποιον τρόπο είναι εδώ, είναι δίπλα μας σε ό,τι κάνουμε. Ξυπνάω κάθε πρωί, φιλώ τη φωτογραφία της και νιώθω ότι μου μιλάει. Η απώλειά της νομίζω ότι με έκανε να θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο με ανθρώπους που αγαπώ, με ανθρώπους που θέλουν να με βλέπουν ευτυχισμένη. Νομίζω επίσης ότι θέλω να ζήσω περισσότερο στην Ελλάδα.

G.: Στην καριέρα σου ποια υπήρξε η δυσκολότερη στιγμή;
Μ.Μ.: Δεν ήταν μία, ήταν κάθε φορά που προσπαθούσα να πετύχω κάτι ξεχωριστό και έπρεπε να αντιμετωπίσω την αρνητική συμπεριφορά ανθρώπων η οποία πήγαζε είτε από ζήλια είτε από κακία. Ενιωθα να μου ρουφούν την ενέργεια. Εμαθα όμως να προχωράω μπροστά, να προσπαθώ και να μην αφήνω τους άλλους να με στενοχωρούν στη δουλειά μου.



G.: Υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες που γνώρισες μέσα από τον χώρο της δουλειάς σου και έχεις ξεχωρίσει;
Μ.Μ.: Εχω συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής και για όλους έχω να πω τα καλύτερα. Με βοήθησαν όταν βρισκόμουν στο ξεκίνημα της καριέρας μου, υπήρξαν πάντα φιλικοί και συνεργάσιμοι όλα αυτά τα χρόνια. Δεν φαντάζεστε πόσα θετικά μηνύματα έλαβα όταν δημοσιοποιήθηκαν τα προβλήματα υγείας της μητέρας μου, αλλά και τα δικά μου. Και όχι μόνο από τους ίδιους, αλλά και από τις οικογένειές τους, όπως του Βαν Ντίζελ και του Σιλβέστερ Σταλόνε, αλλά και από τα μέλη του Wrestling Club με τα οποία είμαστε πια οικογένεια.

G.: Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερή σου επιτυχία;
Μ.Μ.: Η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι ότι γνώρισα τον άνδρα μου και τον έκανα να με ερωτευτεί. Τον γνώρισα από τον ξάδερφό μου, ήταν συμμαθητές στο κολέγιο, και αμέσως είπα «αυτός είναι!».



G.: Ποιον Ελληνα της Αμερικής ξεχωρίζεις;
Μ.Μ.: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν. Είναι τόσο όμορφη η σχέση που έχουμε μεταξύ μας! Οχι μόνο οι πιο γνωστοί Ελληνες της Αμερικής, αλλά νομίζω όλοι οι Ελληνες. Η αγάπη για την Ελλάδα, τα ήθη και τα έθιμά μας με κάποιο μαγικό τρόπο μας ενώνουν όλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε Πάσχα για πολλά χρόνια πηγαίναμε όλοι στο σπίτι του Τζίμι Γιαννόπουλος -πρώην CEO της Paramount- να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

G.: Ποιος είναι ο επόμενος επαγγελματικός στόχος σου;
Μ.Μ.: Θέλω να γίνω μητέρα. Θέλω να κρατήσω στην αγκαλιά μου μαζί με τον άνδρα μου την κόρη μας. Θέλω να τη μάθω ελληνικά. Αυτό είναι πιο σημαντικό από κάθε επαγγελματικό στόχο.

G.: Πολύ πρόσφατα απέκτησες ελληνικό διαβατήριο και δήλωσες ευτυχισμένη. Γιατί;
Μ.Μ.: Είμαι Ελληνίδα, νιώθω Ελληνίδα από την ημέρα που γεννήθηκα. Στο σπίτι μιλάγαμε μόνο ελληνικά και όταν δεν το κάναμε, ο πατέρας μου έλεγε σε μένα και τον αδελφό μου ότι δεν καταλαβαίνει τι λέμε. Το διαβατήριο όμως μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη χαρά γιατί με κάποιον τρόπο επισφραγίζει και τυπικά αυτό που είμαι, αυτό που νιώθω. Αισθάνομαι ότι ήρθε η στιγμή να κάνω περισσότερα πράγματα για την Ελλάδα. Να βοηθήσω όσο μπορώ αξιοποιώντας τις σχέσεις μου με τους Ελληνες της Αμερικής και με κινήσεις που μπορούν να στηρίξουν και να προβάλλουν τη χώρα μας.

G.: Yπάρχουν σκέψεις να μείνεις μόνιμα εδώ;
Μ.Μ.: Ναι, νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Η κόρη μου θέλω να μάθει ελληνικά, να ζήσει στην Ελλάδα. Κι εγώ θέλω να της το προσφέρω αυτό και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε μαζί με τον άνδρα μου την Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούμε.

G.: Πίσω στις ΗΠΑ, πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου συνήθως;
Μ.Μ.: Μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με τα τέσσερα σκυλάκια μου. Μου αρέσει η γυμναστική, αν και δεν κάνω συχνά, και, κυρίως, να μαγειρεύω για φίλους.

G.: Ποιες ελληνικές συνήθειες διατηρείς;
Μ.Μ.: Θα σου πω ποια ελληνική συνήθεια δεν έχω. Δεν μου αρέσει να αργώ. (γελάει) Φτάνω νωρίτερα σε κάθε ραντεβού μου και θέλω να τελειώνω νωρίτερα καθετί που πρέπει να υλοποιήσω. Σε όλα τα υπόλοιπα είμαι Ελληνίδα!

G.: Εχεις καθόλου καλοκαιρινές αναμνήσεις από την Ελλάδα;
Μ.Μ.: Εχω πολλές όμορφες αναμνήσεις και όχι μόνο από καλοκαίρια. Τo 2006 παρουσίασα μαζί με τον Σάκη (σ.σ. Ρουβά) την Eurovision. Το 2010 έτρεξα στον επετειακό Μαραθώνιο για τα 2.500 χρόνια από την ιστορική μάχη μαζί με την οικογένειά μου. To 2011 παρουσίασα τους Special Olympics. Το 2018 παντρεύτηκα εδώ, έκανα το πιο όμορφο πάρτυ στη ζωή μου, μαγείρεψα με συγγενείς στο χωριό μου, είδα τους γονείς μου να δακρύζουν από συγκίνηση. Είμαι τόσο γεμάτη στην Ελλάδα!



G.: Πώς αποφάσισες να ξανατρέξεις Μαραθώνιο στην Ελλάδα - και μάλιστα φέτος που κλείνει 40 χρόνια στην αυθεντική του διαδρομή;
Μ.Μ.: Το να τρέξεις στον Αυθεντικό Μαραθώνιο έστω και μία φορά αποτελεί όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Αυτός ο αγώνας είναι ένας ιστορικός θησαυρός για την Ελλάδα που ενώνει μέσα από τον αθλητισμό ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η κατάσταση της υγείας μου δεν μου επιτρέπει να τρέξω όλα τα χιλιόμετρα, αλλά σίγουρα θα κάνω τα 10 ή τα 5. Θέλω να τερματίσω ξανά στο Καλλιμάρμαρο. Ο κουμπάρος μου, που είναι ο γενικός συντονιστής του Μαραθωνίου, κανόνισε και τις συμμετοχές μας. Είμαστε έτοιμοι. Εχουμε ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια να καλέσουμε την ελληνική Ομογένεια προκειμένου όλοι μαζί να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια του σημαντικού αυτού αγώνα στην Ελλάδα.

G.: Με αφορμή τις πρόσφατες και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τι θα έλεγες στον Ελληνα πρωθυπουργό αν τον είχες μπροστά σου;
Μ.Μ.: Οτι αγαπάω πολύ την Ελλάδα και είμαι έτοιμη να τη βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ - μέσα από την ελληνική Ομογένεια, μέσα από όσους την αγαπούν. Θέλω να βοηθήσω να προβάλλουμε τη χώρα μας όχι μόνο ως τουριστικό προορισμό, αλλά ως έναν ευλογημένο τόπο, ιδανικό για να ζεις και να δημιουργείς.


Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για την «οικολογική γενοκτονία» στο φράγμα Νόβα Καχόφκα

Ανεξιχνίαστα εγκλήματα: Ο στραγγαλισμός του Ταχτσή, η διπλή εκτέλεση στο Σούνιο, η Αγραφιώτου στο πάρκινγκ

Έτσι έπεσε στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ το κύκλωμα που ξέπλυνε 250 εκατ. ευρώ

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ