Mandarin Oriental, Costa Navarino: H Ανατολή συναντά τη Δύση στη Μεσσηνία

Mandarin Oriental, Costa Navarino: H Ανατολή συναντά τη Δύση στη Μεσσηνία

Ονειρική τοποθεσία, αξέχαστες εμπειρίες, πολύτιμες στιγμές και αναμνήσεις: το πρώτο resort της φημισμένης αλυσίδας πολυτελών καταλυμάτων σε εξωτικούς προορισμούς φτάνει στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mandarin-oriental-0
Ενα μυστηριακό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση επιφυλάσσει η άφιξη της Mandarin Oriental στην Ελλάδα, με το άνοιγμα του «Mandarin Oriental, Costa Navarino» το καλοκαίρι του 2023 να εγκαινιάζει μια νέα εποχή στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας. Το ντεμπούτο του διεθνούς brand επί ελληνικού εδάφους, και μάλιστα σε μία από τις πιο όμορφες και παρθένες περιοχές της Μεσογείου, έρχεται να δώσει νέα διάσταση στην πολυτελή διαμονή, η οποία συνδυάζεται ιδανικά με την αυθεντικότητα, τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Μεσσηνίας. Με μια μοναδική φυσική ομορφιά να το περιβάλλει, το «Mandarin Oriental, Costa Navarino» αποτελεί ένα ειδυλλιακό, παραθαλάσσιο θέρετρο όπου οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τη θρυλική φιλοξενία της Mandarin Oriental που αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.

mandarin-oriental-1
Η διακόσμηση υμνεί την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής που δίνουν την έμπνευση για μοτίβα και ξυλόγλυπτα στους λουσμένους από φως χώρους


Χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου και πάνω σε μια πανέμορφη παραλία, τo resort ενσωματώνεται στο ειδυλλιακό τοπίο, το οποίο αντικατοπτρίζεται διακριτικά στις 99 κομψές, ευρύχωρες και φωτεινές σουίτες και πολυτελείς υπόσκαφες βίλες με ιδιωτικές πισίνες και άνετες βεράντες και κήπους. Η παραδοσιακή μεσσηνιακή αρχιτεκτονική, οι φυσικές αποχρώσεις της τερακότας, τα υφαντά χαλιά, τα custom-made έπιπλα και τα παράθυρα που φτάνουν μέχρι την οροφή συναντούν τη state-of-the-art τεχνολογία και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή η διακόσμηση υμνεί την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα αντικατοπτρίζοντας τα ιστορικά μνημεία της περιοχής που δίνουν την έμπνευση για μοτίβα και ξυλόγλυπτα.

mandarin-oriental-2


Ο νέος παράδεισος

Με μια φυσική ροή μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, το ολοκαίνουριο resort έχει δημιουργηθεί στο σύνολό του σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino και το ήθος εταιρικής ευθύνης της Mandarin Oriental. Περιστοιχίζεται από ένα καταπράσινο περιβάλλον με ελαιόδεντρα και ενδημικά μεσογειακά φυτά, ενώ το μπλε της Μεσογείου ταξιδεύει το βλέμμα στον ανοιχτό ορίζοντα.

Οπως μας αποκαλύπτει ο Ραούλ Λιβάις, γενικός διευθυντής του πρώτου resort της Mandarin Oriental στην Ελλάδα -στην Costa Navarino-, οι φιλοξενούμενοι θα μυηθούν σε μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής, τη Mandarin Oriental εμπειρία. Εχοντας στο ενεργητικό του μια μακρόχρονη και ενδιαφέρουσα πορεία σε μερικά από τα πιο όμορφα properties του Ομίλου σε Ιαπωνία, Χιλή, Γαλλία και Ισπανία, έρχεται να μυήσει τους επισκέπτες στη φιλοσοφία του Mandarin Oriental και να τους καθοδηγήσει σε ένα ταξίδι που ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στην ανατολίτικη κληρονομιά του Ομίλου και την ψυχή της Μεσσηνίας.

mandarin-oriental-3
Κλείσιμο


O ίδιος άλλωστε μετράει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας, στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται τα ανοίγματα 6 ξενοδοχείων και έχει εργαστεί σε συναρπαστικούς προορισμούς όπως το Μαϊάμι, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Τόκιο. Ωστόσο η εμπειρία που τον άλλαξε, όπως επισημαίνει, ήταν στο Τόκιο της Ιαπωνίας, όπου μυήθηκε στην ασιατική φιλοξενία. «Τα εστιατόρια στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη διακόσμηση, δίνουν σημασία στον καλλιτέχνη που δεν είναι άλλος από τον σεφ, και στην τέχνη του, το γεύμα που προετοιμάζει με απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτές τις αυθεντικές και ουσιαστικές εμπειρίες θέλει να προσφέρει η ομάδας μας στους επισκέπτες μας φέτος το καλοκαίρι», λέει χαρακτηριστικά.

mandarin-oriental-4


Με το πάθος που τον διακρίνει, τις σπουδές του στο ΙE Business, το Executive MBA του (ένα από τα κορυφαία του κόσμου), το ρεκόρ του στο να χτίζει ισχυρές ομάδες, αλλά και τη βαθιά γνώση της Mandarin Oriental, έρχεται να γίνει ο οδηγός μας σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι που συστήνει το «Mandarin Oriental, Costa Navarino».

Με την κομψότητα και τη διακριτική πολυτέλεια να πρωταγωνιστούν και τις αξίες της Ανατολής στον πυρήνα της φιλοσοφίας της, η Mandarin Oriental συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια από την ίδρυσή της και χαρακτηρίζεται για τις θρυλικές πλέον υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρει σε περισσότερα από 36 ξενοδοχεία σε 24 χώρες του κόσμου. Η άφιξη στην Costa Navarino μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς όλα τα properties του Ομίλου δεσπόζουν σε μοναδικές τοποθεσίες, σε μερικούς από τους πιο διάσημους προορισμούς του πλανήτη.

mandarin-oriental-5


Εμποτισμένο με τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά που συντροφεύουν αυτή τη μοναδική περιοχή της χώρας, το «Mandarin Oriental, Costa Navarino» χαρίζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία επιστροφής στη φύση προσφέροντας στον επισκέπτη μαγευτικές εικόνες από τη μεσσηνιακή γη και τα καταγάλανα νερά αλλά και εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα. Παράλληλα, ο βιώσιμος σχεδιασμός του διασφαλίζει ότι το θέρετρο είναι πλήρως ενταγμένο στην παρθένα φύση του κόλπου του Ναβαρίνου. Μόλις σε απόσταση 40 λεπτών με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά του τόπου, να χαλαρώσουν και να βρουν χρόνο να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οπως μοιράζεται μαζί μας ο Ραούλ Λιβάις, η διαμονή στο «Mandarin Oriental, Costa Navarino» θα είναι μια ολιστική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Ενα ταξίδι γεμάτο γαστρονομικές ανακαλύψεις, αναζωογονητικές στιγμές ευεξίας και άθλησης παράλληλα με μια μοναδική σύνδεση με τη φύση. Αυτή είναι άλλωστε και η πεμπτουσία της ταυτότητας της Μandarin Oriental: να συνδυάζει τη φιλοσοφία του Ομίλου με τα καλύτερα στοιχεία του τόπου που φιλοξενεί κάθε ξενοδοχείο. «Oπως η βεντάλια, το έμβλημα το ξενοδοχείου, το “Μandarin Oriental, Costa Navarino” έρχεται να ενταχθεί στη βεντάλια με τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία του Ομίλου. Μια βεντάλια που ανοίγει για να ενώσει ανθρώπους, εμπειρίες, τοποθεσίες και αναμνήσεις», πιστεύει ο Ραούλ Λιβάις βάσει της πολύχρονης εμπειρίας του σε διάφορα Mandarin Oriental σε όλο τον κόσμο.

mandarin-oriental-6


Απόδραση ευζωίας

Οι λάτρεις των γευστικών απολαύσεων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δημιουργικά πιάτα και απολαυστικές γεύσεις με την υπογραφή του σεφ Bertrand Valegeas, ο οποίος μαζί με την ομάδα του μένουν πιστοί στις εξαιρετικές πρώτες ύλες της περιοχής και παντρεύουν τις κουζίνες του κόσμου στα εστιατόρια του resort. Κυρίαρχο ρόλο παίζει και η ευεξία, με το spa του resort να παρασύρει τον ταξιδιώτη σε ένα τελετουργικό ευεξίας και ομορφιάς με θεραπείες εμπνευσμένες από τα παραδοσιακά rituals του Ομίλου από την Απω Ανατολή και την πλούσια χλωρίδα της Ελλάδας. Μια όαση αναζωογόνησης, που περιλαμβάνει ιδιωτικές καμπίνες θεραπείας, μοναδικές θερμές και υδάτινες εμπειρίες, πισίνα 25 μέτρων που ρέει από τους εσωτερικούς προς τους εξωτερικούς χώρους και μια λυτρωτική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου και το ηλιοβασίλεμα.

mandarin-oriental-7
Ο Ραούλ Λιβάις, γενικός διευθυντής του πρώτου resort της Mandarin Oriental στην Ελλάδα, στην Costa Navarino, υπόσχεται ότι οι φιλοξενούμενοι θα μυηθούν σε μια ολιστική εμπειρία διαμονής για όλες τις αισθήσεις


Η γνωριμία με τον φυσικό πλούτο, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής μέσα από ιστορικές τοποθεσίες αλλά και από ένα εύρος συναρπαστικών δραστηριοτήτων, επισκέψεων και εκδηλώσεων, όπως και οι tailor made εμπειρίες με οδηγούς τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους της Μεσσηνίας -με μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσία ελαιολάδου και κρασιού κ.ά.- ολοκληρώνουν το πιο δελεαστικό πακέτο αναζωογόνησης με την υπογραφή της Mandarin Oriental ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ