Ο έμπιστος του Αλβέρτου αποκαλύπτει: «Η Σαρλίν έχει κάνει πολλές θυσίες»

Ο έμπιστος του Αλβέρτου αποκαλύπτει: «Η Σαρλίν έχει κάνει πολλές θυσίες»

Ο διάσημος Γαλλολουξεμβούργιος δημοσιογράφος και λάτρης της Ελλάδας Στεφάν Μπερν απαντά σε όλα τα ερωτήματα που φούντωσαν με την επιστροφή -και εξαφάνιση- της καταπονημένης πριγκίπισσας από το πριγκιπάτο του Μονακό

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gala_princess_charlene_xr
H επιστροφή της πριγκίπισσας Σαρλίν από τη Νότια Αφρική στο Μονακό πυροδότησε έναν νέο γύρο από φήμες, διαφορετικές από εκείνες που είχε προκαλέσει η πολύμηνη απουσία της από το πριγκιπάτο. Πού μένει τώρα; Γιατί απείχε από τους εορτασμούς για την Εθνική Ημέρα του Μονακό στις19 Νοεμβρίου; Θα εμφανιστεί στους προβλεπόμενους εορτασμούς των Χριστουγέννων; Ο διάσημος Γαλλολουξεμβούργιος δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν, λάτρης της Ελλάδας και μοναδικός στις προνομιακές προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με βασιλικές οικογένειες σε όλο τον κόσμο, λύνει το μυστήριο και αποκαλύπτει την αλήθεια στο «Gala».
charlene_images_in__3_

Το χρονικό μιας μακράς απουσίας

Ηδη, τρεις μέρες πριν από τη συνέντευξη του πρίγκιπα Αλβέρτου στο περιοδικό «People», ο Μπερν, που διατηρεί μια φιλία 30 χρόνων με τον πρίγκιπα, μας είχε αποκαλύψει ότι η πριγκίπισσα Σαρλίν αναρρώνει σε μια κλινική έξω από το Μονακό: «Η Σαρλίν βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον όπου θα υποβληθεί σε μια θεραπεία ξεκούρασης που θα ευνοήσει την ανάρρωσή της μέχρι την περίοδο των Χριστουγέννων. Η Σαρλίν είναι ιδιαίτερα καταπονημένη μετά από ένα μεγάλο διάστημα που παρέμεινε αναγκαστικά στη Νότια Αφρική όπου και χειρουργήθηκε», μας είπε ο Στεφάν Μπερν και, απ’ ό,τι συμπεραίνει κανείς, φαίνεται πως ο σκοπός του Αλβέρτου είναι να έχει επανέλθει η κανονικότητα στο πριγκιπάτο του Μονακό μέχρι τις γιορτές.

«Πιστεύω ότι πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη για λίγο μέχρι να αποκτήσει ξανά την υγεία της», σχολιάζει ο Μπερν διαψεύδοντας τα σενάρια περί χωρισμού του ζευγαριού που είχαν φουντώσει μετά την έξοδο του πρίγκιπα Αλβέρτου με την αεροσυνοδό, πρώην ερωμένη του και μητέρα του 18χρονου παιδιού τους Νικόλ Κοστ, στον χορό του Ερυθρού Σταυρού, το περασμένο καλοκαίρι. «Η Σαρλίν ήθελε να επιστρέψει στα παιδιά και τον σύζυγό της, όμως η εγχείρηση στο ρινικό διάφραγμα και στα ιγμόρεια στην οποία υπεβλήθη δεν της επέτρεπε να ταξιδέψει αεροπορικώς. Αυτό από μόνο του περιέπλεξε τα πράγματα. Τόσον καιρό περίμενε να επανέλθει σε μια φυσική κατάσταση που θα της επέτρεπε να ταξιδέψει. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα ώστε να επιστρέψει στην οικογένειά της στην Ευρώπη. Τώρα, πλέον, χρειάζεται να θεραπευτεί, μια περίοδο ανάρρωσης και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να της το αρνηθεί», πιστεύει ο Στεφάν Μπερν, ο οποίος πρόσφατα έλαβε από την Ελληνική Δημοκρατία την τιμητική διάκριση του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, την οποία επέδωσε η πρέσβειρα μας στη Γαλλία Αγλαΐα Μπαλτά.
charlene_images_in__2_
charlene_images_in__5_
Η επιστροφή της Σαρλίν στο Μονακό μετά από την πολύμηνη παραμονή της στη Νότιο Αφρική παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες, όμως η απουσία της από τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του πριγκιπάτου προκάλεσε νέο κύμα φημών. Τα παιδιά της ήταν εκεί -με το συγκινητικό μήνυμα «Μαμά, μας λείπεις»
Κλείσιμο

Η Σαρλίν, ο Αλβέρτος κι εγώ

Ο Στεφάν Μπερν συνδέεται με μια μακρόχρονη σχέση φιλίας με τον πρίγκιπα Αλβέρτο, μέσω του οποίου γνώρισε την αγαπημένη του πριγκίπισσα. «Τη γνώρισα στον γάμο της, αλλά μετά άρχισα να τη βλέπω συχνά. Με τον Αλβέρτο συναντιόμαστε πιο τακτικά γιατί είμαστε φίλοι εδώ και 30 χρόνια. Κάθε φορά που η Σαρλίν βρισκόταν μαζί μας χαιρόμουν που την έβλεπα. Ο Αλβέρτος δέχτηκε να μου μιλήσει ακόμα και για το άρθρο που ετοίμαζα για την επιστροφή της Σαρλίν για το περιοδικό “Paris Match”», αναφέρει ο Μπερν και του ζητώ να μου μιλήσει για την εικόνα που έχει σχηματίσει ο ίδιος για την πριγκίπισσα. «Η Σαρλίν είναι η απεικόνιση μιας μοντέρνας πριγκίπισσας που προστατεύει και διατηρεί την προσωπική της ταυτότητα. Είναι πολύπλοκο για μια γυναίκα να γίνεται πριγκίπισσα, χρειάζεται να θυσιάσει πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι ο ρόλος της και οι απαιτήσεις που της ζητούν να εκπληρώσει είναι δύσκολος, αφού βρίσκεται μονίμως υπό το βλέμμα ολόκληρου του πλανήτη, οπότε αυτό είναι εξ ορισμού πολύπλοκο γι’ αυτήν. Η ίδια στέκει μέσα σε όλη αυτή την πίεση φροντίζοντας τα παιδιά της ως μια καλή μητέρα και αγαπώντας τον σύζυγό της, αφού είναι ένα ζευγάρι που αγαπιέται κι αυτό είναι το πιο βασικό. Από εκεί και πέρα κάθε μοναρχία είναι διαφορετική, έχει τα δικά της ήθη και έθιμα και σίγουρα παίζει ρόλο η προσωπικότητα του καθένα από τα μέλη της πριγκιπικής οικογένειας».
charlene_images_in__4_

Αλβέρτος και Σαρλίν αποτελούν μια φυσική και γεωγραφική συνύπαρξη του παλιού με τον νέο κόσμο, επισημαίνω στον Μπερν. «Εκείνη είναι ένα φρέσκο πρόσωπο από τη Νότια Αφρική, προέρχεται από μια άλλη ήπειρο κι ένα άλλο σύμπαν που προσφέρει στον Αλβέρτο διαφορετικά πράγματα από αυτά με τα οποία ασχολείται εκείνος που ζει στην Ευρώπη. Η Σαρλίν λατρεύει τη φύση, αλλά και να γνωρίζει νέους πολιτισμούς και παραδόσεις, κι έτσι ο ένας συμπληρώνει αρμονικά τον άλλον σε αυτόν τον γάμο». Οσο για το αν είναι «άτακτος» ο πρίγκιπας, ο Στεφάν Μπερν έχει τις ενστάσεις του: «Ο Αλβέρτος είναι ένας εγκρατής πρίγκιπας που ενδιαφέρεται και προσέχει πολύ τους άλλους, είναι ένας τζέντλεμαν».

Στο προαναφερόμενο άρθρο του στο «Paris Match» ο Μπερν μιλούσε για την ενόχληση του Αλβέρτου από τις ανυπόστατες φήμες που περιβάλλουν την οικογένειά του: «Eίναι μια δύσκολη κατάσταση για τον Αλβέρτο γιατί ό,τι και να κάνει, με τη δημοσιότητα που τον ακολουθεί πάντα θα υπάρχουν οι κακές γλώσσες. Με το ταξίδι της Σαρλίν στη Νότιο Αφρική, ένα δημοσίευμα στη Γερμανία μιλούσε για διαζύγιο του πριγκιπικού ζεύγους στο Μονακό. Είναι πολύ δυσάρεστο για τον ίδιο να διαβάζει όλες αυτές τις φήμες. Γιατί είναι δύσκολο να απαντήσει. Ευτυχώς, προέκυψε μια επίσημη ανακοίνωση που έγινε από κοινού από το πριγκιπικό ζευγάρι του Μονακό σχετικά με το πρόγραμμά τους για τους επόμενους μήνες. Αυτό ήταν που έλειπε τον τελευταίο καιρό από το πριγκιπάτο: η επικοινωνία. Δεν ήθελαν να επικοινωνήσουν την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας και αυτό δημιουργεί ψίθυρους».
charlene_images_in__6_
charlene_images_in__1_
Το «ανάρμοστο» κούρεμα της πριγκίπισσας Σαρλίν ερμηνεύτηκε από τα διεθνή ΜΜΕ ως κακό σημάδι για το κοινό μέλλον του ζευγαριού

Το Μονακό του 21ου αιώνα

Αξίζει να εξετάσουμε όμως το γιατί ο κόσμος του περίφημου κρατιδίου ταυτίζεται τόσο έντονα με τη γαλαζοαίματη οικογένεια που το διοικεί. Αλλά και τη διεθνή ακτινοβολία του πριγκιπικού ζευγαριού: «Η πριγκιπική οικογένεια καταλαμβάνει έναν χώρο στις ανθρώπινες συνειδήσεις, πολύ μεγαλύτερο από το κρατίδιο που διοικεί. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα μετά τον γάμο του πρίγκιπα Ρενιέ με την πριγκίπισσα που όλος ο κόσμος ήξερε με το όνομα Γκρέις Κέλι. Eίναι αλήθεια ότι ξεκίνησε ένα πάθος σχεδόν ερωτικό του κόσμου για την πριγκιπική οικογένεια του Μονακό από εκείνη την εποχή και, ξέρετε, η μητέρα της Γκρέις έλεγε ότι η κόρη της παντρεύτηκε τον πρίγκιπα του Μαρόκου αφού δεν ήξερε καν τι ήταν το Μονακό. Σήμερα το πριγκιπικό ζευγάρι εξακολουθεί να ελκύει την περιέργεια του κόσμου, γεγονός πολύ ευνοϊκό για την επιχειρηματικότητα του κρατιδίου.

Στη συλλογική φαντασία από την εποχή του Ρενιέ το πριγκιπάτο είναι καταγεγραμμένο ως ένα μπαλκόνι προς τη Μεσόγειο, ένας μικρός παράδεισος. Αλλά σφάλουμε αρκετά όταν το συνδέουμε με το καζίνο, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα μηδαμινό ποσοστό του ΑΕΠ του κρατιδίου. Είναι ωστόσο ένα πριγκιπάτο που εξακολουθεί να κάνει τον κόσμο να ονειρεύεται», παραδέχεται ο Στεφάν Μπερν και συνεχίζει: «Το Μονακό σήμερα θέλει να είναι μια “smart city”. Σαν ένας αστικός “εκπυρσοκροτητής συναγερμού” για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Προσπαθεί να είναι ένα κρατίδιο-πρότυπο σεβασμού της θαλάσσιας βιοποικιλότητας. Παρεμπιπτόντως, το 2022 συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Αλβέρτου Α’ που ήταν μεγάλος θαλασσοπόρος και από τότε ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ιδρυτής του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Παλαιοντολογίας. Ηταν εκείνος που έβαλε τα θεμέλια για να γίνει το Μονακό ένα κρατίδιο που σέβεται το περιβάλλον, που θέλει να γίνει υπόδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο. Ετσι, εκτός από ένα μέρος που απεικονίζει τα όνειρα όλου του κόσμου, το Μονακό είναι ένας τόπος που οι κάτοικοί του εργάζονται, διαθέτει βιομηχανία που δεν μολύνει το περιβάλλον, και όλα αυτά το καθιστούν μια χώρα που δουλεύει για το μέλλον χωρίς να χάνει το παρελθόν της», καταλήγει ο Μπερν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ