Τα πιο διάσημα αστέρια του Χόλιγουντ ξεχειμωνιάζουν στο Χάντσον Βάλεϊ

Τα πιο διάσημα αστέρια του Χόλιγουντ ξεχειμωνιάζουν στο Χάντσον Βάλεϊ

Αν τα Χάμπτονς είναι ο κατεξοχήν καλοκαιρινός προορισμός των πλούσιων και διάσημων Νεοϋορκέζων, η κατάφυτη περιοχή που εκτείνεται γύρω από τον ποταμό Χάντσον είναι το μέρος που επέλεξαν για το χειμερινό τους καταφύγιο διάσημα χολιγουντιανά ονόματα, όπως ο Ρίτσαρντ Γκιρ και το ζεύγος Μάικλ Ντάγκλας και Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
hudsonvalley-02
Μια ανάσα από την πολύβουη Νέα Υόρκη, η κοιλάδα του ποταμού Χάντσον έχει εξελιχθεί στη Μέκκα των πλούσιων και διάσημων που θέλουν την εγγύτητα στη μεγάλη πόλη μεν, κρατώντας τις αποστάσεις δε. Εκεί όπου κάποτε ζούσαν ινδιάνικες φυλές σήμερα ορθώνονται πολυτελέστατες βίλες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες κρύβονται επιμελώς πίσω από τους τεράστιους περιποιημένους κήπους τους. Η περιοχή βέβαια δεν είναι μικρή -εκτείνεται από το Αλμπανι μέχρι την Κομητεία του Γουέστσετερ- και οι διάσημοι ένοικοι των επαύλεων απέχουν παρασάγγας από τον χαρακτηρισμό «γείτονες». Ωστόσο, όλοι δηλώνουν κάτοικοι του Χάντσον Βάλεϊ και ανήκουν είτε στις πρώτες τάξεις του star system, είτε στην κορυφή της επιχειρηματικής πυραμίδας, δηλαδή είναι αφάνταστα πλούσιοι.

hudsonvalley-1
Μάικλ Ντάγκλας, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς


Βέβαια, το Χάντσον Βάλεϊ δεν είναι το καινούριο αγαπημένο μέρος των διασημοτήτων. Από τις αρχές του 18ου αιώνα ήταν ήδη σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο συγκεντρώνοντας στα εύφορα εδάφη του ανθρώπους που προτιμούσαν την καλλιέργεια του πνεύματος από αυτή της γης. Στα αξιοθέατά του συγκαταλέγονται πολλά μουσεία, γκαλερί και ιστορικές επαύλεις που κάποτε ανήκαν σε σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής: από το πατρικό του Φράνκλιν Ρούσβελτ, που ήταν γέννημα θρέμμα της περιοχής, μέχρι το προσωπικό καταφύγιο του Τζορτζ Ουάσινγκτον, στο οποίο κατέφευγε όταν έκανε διακοπές από τον Λευκό Οίκο.

hudsonvalley-2
Η έπαυλη που στεγάζει την ευτυχία του Ράιαν Ρέινολντς, της Μπλέικ Λάιβλι και των τριών παιδιών τους εκτελεί συχνά χρέη σκηνικού στις φάρσες που κάνουν μεταξύ τους οι δύο σταρ, τις οποίες ανεβάζουν στο Instagram για να ψυχαγωγήσουν τους fans τους. Και οι παντρεμένοι έχουν την πλάκα τους
hudsonvalley-3
Ράιαν Ρέινολντς - Μπλέικ Λάιβλι


Τα αληθινά highlights φυσικά είναι τα σπίτια των σταρ, αν και σε αντίθεση με τα προαναφερθέντα αξιοθέατα δεν είναι προσβάσιμα στους κοινούς θνητούς. Και πάλι, όμως, μερικές κλεφτές ματιές πάνω από τους φράκτες μπορεί να τους δώσουν έστω μια μικρή γεύση του ονείρου που ζουν οι διάσημοι ένοικοι.

O παράδεισος του χόλιγουντ

Αν και η νέα μόδα θέλει τους διάσημους σταρ να επιδίδονται σε ανελέητες αγοραπωλησίες σπιτιών και να αλλάζουν κατοικίες και περιοχές σαν τις βραδινές τουαλέτες τους -τους λες και νομάδες πολυτελείας-, υπάρχουν κάποιοι που τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δηλώνουν πιστοί κάτοικοι του Χάντσον Βάλεϊ. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει το λαμπερό ζεύγος Ράιαν Ρέινολντς και Μπλέικ Λάιβλι, που προφανώς είναι πολύ απασχολημένοι με τους λογαριασμούς τους στο Instagram, όπου ανταλλάσσουν φάρσες, για να μπουν στον κόπο να αλλάξουν σπίτι. Η εντυπωσιακή έπαυλη που στεγάζει το χιούμορ τους και τα τρία παιδιά τους βρίσκεται στο Μπέντφορντ και την αγόρασαν αντί 4,3 εκατ. δολαρίων το 2012, τη χρονιά που παντρεύτηκαν. Εννέα χρόνια μετά παραμένουν εκεί και το μόνο που αλλάζουν είναι τα λουλούδια στα βάζα.

hudsonvalley-4
Το Bedford Inn είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ξενώνες στο Χάντσον Βάλεϊ, γιατί εκτός από το spa και τις exclusive υπηρεσίες που προσφέρει, ανήκει κατά 50% στον Ρίτσαρντ Γκιρ
hudsonvalley-5
Ρίτσαρντ Γκιρ
Κλείσιμο


Αλλο ένα διάσημο ζευγάρι που επέλεξε το Χάντσον Βάλεϊ είναι ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, που ανακάλυψαν μια ονειρική βίλα στην Κομητεία του Γουέστσετερ, η οποία τους στοίχισε 4,5 εκατ. δολάρια το 2019. Οι ίδιοι περηφανεύονται ότι τους ανήκει το μεγαλύτερο σπίτι της κομητείας, το οποίο απλώνεται σε όλο του το μεγαλείο σε έκταση 50 στρεμμάτων - για να χωράει σύσσωμο το Χόλιγουντ όταν αποφασίσουν να κάνουν garden party. Εκτός από το μέγεθος, το σπίτι του αυτοκρατορικού ζεύγους ξεχωρίζει για την πολυτέλειά του και για τα πανάκριβα έργα τέχνης με τα οποία η Κάθριν -ή ο interior designer- διακόσμησε τόσο γουστόζικα τους χώρους του. Αν τη ρωτήσεις, πάντως, ποιο είναι το πιο αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού της, θα απαντήσει η κουζίνα, στην οποία συχνά ποζάρει για τις selfies που ανεβάζει στο Instagram. Στα μεγάλα της κέφια, μπορεί να βράζει και κάνα αυγό.

hudsonvalley-6
Ο Λίαμ Νίσον έχει ριζώσει στο Χάντσον Βάλεϊ


Αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά, στην Kομητεία του Ούλστερ, φημολογείται ότι μένουν τον τελευταίο χρόνο ο Ντάνιελ Κρεγκ και η Ρέιτσελ Βάις, που είναι ο ορισμός του νομαδικού ζεύγους celebrities. Το μόνο στο οποίο παραμένουν πιστοί είναι η Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Από το 2012 μέχρι το 2018 έμεναν σε ένα χλιδάτο διαμέρισμα στο Ιστ Βίλατζ, το οποίο αγόρασαν και πούλησαν στην ίδια τιμή - 6 εκατ. δολάρια, ούτε σεντ παραπάνω ή παρακάτω. Στη συνέχεια, έκαναν μια στάση σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό στο Μπρούκλιν, το οποίο αγόρασαν αντί 4,9 εκατ. δολαρίων και ένιωσαν κερδισμένοι. Επειδή μάλλον βαριούνται εύκολα, όμως, το πούλησαν κι αυτό και μετακόμισαν σε μια έπαυλη στην κοιλάδα των σταρ - για λίγες μόνο παραστάσεις.

hudsonvalley-7
Ο Ντάνιελ Κρεγκ και η Ρέιτσελ Βάις πέρασαν να πουν μια καλησπέρα


Σε πλήρη αντίθεση με το τσιγγάνικο ζεύγος Κρεγκ - Βάις έρχεται ο Λίαμ Νίσον, που εδώ και χρόνια δηλώνει πιστός κάτοικος του Χάντσον Βάλεϊ και περήφανος ιδιοκτήτης μιας συγκλονιστικής έπαυλης ηλικίας 200 χρόνων. Βρίσκεται στην Κομητεία του Ντάτσες, σε έκταση 140 στρεμμάτων, καθιστώντας φτωχό συγγενή το κτήμα των Ντάγκλας - Ζέτα-Τζόουνς, που ευτυχώς για το κύρος τους είναι σε άλλη κομητεία. Το αρχοντικό του Νίσον έχει, μεταξύ άλλων, τεράστια πισίνα, γήπεδο τένις ολυμπιακών διαστάσεων και ιδιωτικό κινηματογράφο για να βλέπει σε επανάληψη τις ταινίες του. Είναι, δε, βέβαιο ότι ο διάσημος σταρ δεν θα το πουλήσει ποτέ, γιατί μέσα στα ατελείωτα στρέμματα της ιδιοκτησίας του βρίσκεται και η τελευταία κατοικία της αδικοχαμένης συζύγου του Νατάσας Ρίτσαρντσον.

hudsonvalley-8
Ο Τσέβι Τσέις είναι καλός γείτονας


Φανατικός θαυμαστής της περιοχής είναι και ο Ρίτσαρντ Γκιρ, που, αν και στενός φίλος του Δαλάι Λάμα και ορκισμένος οπαδός του βουδισμού, δεν σνομπάρει την ύλη. Αντιθέτως, διαθέτει αρκετές πολυτελείς κατοικίες διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο, που ενδεχομένως του προσφέρουν το πολυπόθητο ζεν από την ανάποδη. Στο Χάντσον Βάλεϊ, βέβαια, εκτός από μια εκπληκτική έπαυλη στην Κομητεία του Γουέστσετερ, στην οποία μένει με τη νέα του σύζυγο Αλεξάνδρα Σίλβα, είναι και συνιδιοκτήτης του υπερπολυτελούς «Bedford Inn», το οποίο προτιμούν οι πλούσιοι επισκέπτες της περιοχής ελπίζοντας να τους υποδεχτεί στη ρεσεψιόν ο διάσημος σταρ. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

hudsonvalley-9
Η Εμα Χέρινγκ και ο Μπρους Γουίλις δεν μένουν πια εδώ


Πολυτελείς επαύλεις στο Χάντσον Βάλεϊ, βέβαια, έχουν και ο Τσέβι Τσέις, σε μια κατάφυτη περιοχή στο Μπέντφορντ, ο Λιβ Σράιμπερ, που είναι κοντοχωριανός του Λίαμ Νίσον στην Κομητεία του Ντάτσες, αλλά και ο Πολ Ραντ, στην ίδια κομητεία, που μάλλον έχει μέλι και τραβάει τους σταρ, ο οποίος είναι και συνιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου «Samuel’s Sweet Shop», που βρίσκεται τρία ντόνατς μακριά από τη βίλα του. Μέχρι πρόσφατα στους κατοίκους του Χάντσον Βάλεϊ περιλαμβάνονταν και ο Μπρους Γουίλις με τη σύζυγό του Εμα Χέρινγκ, ωστόσο το ζεύγος έχει πετάξει ήδη σε άλλη φωλιά, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι ανήσυχοι σταρ στις μέρες μας.

hudsonvalley-10
Μέσα στο 2022 προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνια του "Hurley House Hotel", του πρώτου υπερπολυτελούς λυόμενου ξενοδοχείου στον κόσμο, που θα ξεκινήσει την καριέρα του από το Χάντσον Βάλεϊ
hudsonvalley-11


Η λύση του λυόμενου

Σε όλα αυτά τα διάσημα ταξιδιάρικα πνεύματα που θέλουν συνεχείς εναλλαγές περιβάλλοντος, τη λύση θα μπορούσε να δώσει η εταιρεία Moliving που εδώ και χρόνια ειδικεύεται στην κατασκευή υπερπολυτελών λυόμενων μονάδων, από σπίτια μέχρι δωμάτια ξενοδοχείων, που αφαιρούνται ή προστίθενται ανάλογα με τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου. Μέσα στο 2022, δε, θα κάνει εγκαίνια το πρώτο εξ ολοκλήρου λυόμενο ξενοδοχείο στον κόσμο, με την υπογραφή της Moliving. Το όνομά του είναι «Hurley House Hotel» και στήνεται -πού άλλου;- στο Χάντσον Βάλεϊ, την κοιλάδα των διασήμων, θέτοντας τις βάσεις για τη μόδα της επόμενης δεκαετίας: τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που θα μπορούν να αναρρυθμίζουν, διαρρυθμίζουν και αναβαθμίζουν τους χώρους τους απλώς μετακινώντας κάποιους τοίχους. Ενδεχομένως, θα μπορούν να μετακινούνται και σε άλλες περιοχές - υποθέτουμε, χωρίς τους πελάτες τους μέσα. Οι διάσημοι σταρ που κουράζονται να μένουν στο ίδιο σπίτι πολύ καιρό ήδη τρίβουν τα χέρια τους από χαρά.

AFP / VISUALHELLAS.GR, SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE



Ειδήσεις σήμερα

Θέλουμε 100 μέρες να ετοιμάσουμε εμβόλιο κατά της μετάλλαξης της Μποτσουάνας, λένε Pfizer - BioNTech

«Black Friday» στις αγορές λόγω της νέας μετάλλαξης, απώλειες άνω του 4% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μόνο με ειδική άδεια, δεκαήμερη καραντίνα και τριπλό αρνητικό PCR στην Ελλάδα από χώρες της νότιας Αφρικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ