Athens Xclusive Designers Week: Τα catwalks & οι εκπλήξεις που συζητήθηκαν - Δείτε φωτογραφίες

Athens Xclusive Designers Week: Τα catwalks & οι εκπλήξεις που συζητήθηκαν - Δείτε φωτογραφίες

Η φετινή αθηναϊκή γιορτή της μόδας έγινε παρουσία κοινού στο Ζάππειο Μέγαρο, υπενθυμίζοντας ότι οι Ελληνες σχεδιαστές διαθέτουν αστείρευτη  φαντασία και δημιουργικότητα.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Xclusive-0
Ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων πόλεων του κόσμου, η Αθήνα επέστρεψε στην κανονικότητα διοργανώνοντας μετά από δύο χρόνια μία Εβδομάδα Μόδας με φυσική παρουσία. «Η 29η Athens Xclusive Designers Week απέδειξε ότι όλοι περιμέναμε την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι συμμετοχές των δημιουργών-fashion designers ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, όπως και η συμμετοχή του κόσμου. Επιθυμούσαμε να βάλουμε περισσότερους θεατές και δεχτήκαμε πίεση γι' αυτό, οφείλαμε όμως να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις αποστάσεις», αναφέρει στο «Gala» η διοργανώτρια Τόνια Φουσέκη και προσθέτει: «Αν και ένας διεθνούς φήμης σχεδιαστής είχε τη διάθεση να δείξει στην Ελλάδα τη δουλειά του, αυτό δεν έγινε εφικτό καθώς δεν είμαστε ευθυγραμμισμένες όλες οι χώρες στα lockdown και τους περιορισμούς».

Xclusive-a
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
Xclusive-b
Βασίλης Ζούλιας
Xclusive-c
ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΑΡΒΕΡΗ


Λαμπερά στιγμιότυπα

H αυλαία της μεγάλης γιορτής της μόδας άνοιξε με την Afroditi Hera, Κύπρια σχεδιάστρια με διεθνή καριέρα, η οποία παρουσίασε τη συλλογή «New Era», μια φωτεινή νότα σε έναν κόσμο που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα εποχή. Οι δημιουργίες της, αέρινες και εντυπωσιακές, συνοδεύονταν από τα αντίστοιχα patterns που προβάλλονταν στις led οθόνες. Πρωταγωνιστές της συλλογής ήταν τα κλωστοϋφαντουργικά σχέδια που δημιουργούσαν μια έκρηξη χρωμάτων μέσω ενός περίτεχνου συνδυασμού συμπληρωματικών σχεδίων.

Xclusive-1
Ο Βασίλης Ζούλιας και τα μοντέλα του
Xclusive-2
Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Forel by Vassilis Zoulias
Xclusive-3
Το fashion show του Βασίλη Ζούλια είχε ζωντανή μουσική
Xclusive-4
Η Αναστασία Περάκη στο catwalk


Τη σκυτάλη πήρε ο Τάκης Γιαννέτος, ο οποίος παρουσίασε τη συλλογή Kouros-Kori-Renaissance F/W2021-22 με ένα φαντασμαγορικό show που δικαίως καταχωρίστηκε στις κορυφαίες στιγμές της φετινής ΑXDFW, καθώς συνδύασε το αρχαιοελληνικό κάλλος με τη χολιγουντιανή λάμψη.

Xclusive-5
Xclusive-6
Ο Τάκης Γιαννέτος σχεδιάζει κοστούμια για άνδρες, αλλά και για γυναίκες
Xclusive-7
Η Μιμή Ντενίση με άψογο φράκο με τον χολιγουντιανό σταρ Σον Τουμπ και τον σχεδιαστή Τάκη Γιαννέτο στο φινάλε της επίδειξής του που θεωρήθηκε μία από τις κορυφαίες στιγμές της φετινής Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας


Κλείσιμο
Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε τη φετινή συλλογή του από τα αρχαία γλυπτά, θέλοντας να αντικατοπτρίσει το κάλλος, τη ζωντάνια και τη δύναμή τους. Κούροι και Κόρες περπάτησαν μαζί στο catwalk του πιο ιστορικού ελληνικού οίκου χειροποίητων ανδρικών κοστουμιών σε ένα show με εικαστικές αναφορές που σκιαγραφεί τους άνδρες και γυναίκες εξουσίας και δίνει το δικό του «παρών» στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Guest star της επίδειξης ήταν ο Σον Τουμπ, ο οποίος στο πλούσιο κινηματογραφικό ενεργητικό του μετράει συμμετοχές στο «Iron Man», το «Homeland» και το «Tehran», ενώ στο φινάλε εμφανίστηκε η απαστράπτουσα Μιμή Ντενίση με φράκο. Στα highlights του show, η εικαστική πρόταση-επίβλεψη της Εύας Νάθενα.

Xclusive-d
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΕΡΑ
Xclusive-e
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΙΡΑΡΑΚΗ
Xclusive-f
ΠΑΡΗΣ ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ
Xclusive-g
ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


O οίκος Kathy Heyndels και ο Marios Togos παρουσίασαν τη συλλογή «Essential» με μια στρατιά από μοντέλα που γέμισαν το περιστύλιο με δημιουργίες από πολυτελή σατέν υφάσματα στις αποχρώσεις του μπλε, του κόκκινου, του μαύρου και του κυπαρισσί σε ένα παιχνίδι μεταξύ γυναικείας σιλουέτας και όγκων. Για τον Mario Vintage, από την άλλη, η δημιουργικότητα αποδίδεται με τη βοήθεια μοντέρνων υφασμάτων που φέρουν την αίσθηση του παλιού σε κάτι πολύ φρέσκο. Τα oversized street wear outifits από καμπαρντίνα ή δέρμα, που προτείνει, συνδυάζονται με χρυσές αλυσίδες και μεταλλικά φερμουάρ.

Xclusive-h
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
Xclusive-i
ΚATHY HEYNDELS
Xclusive-j
ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΗ


Η γιορτή συνεχίστηκε με τις λαμπερές βραδινές τουαλέτες της Χριστίνας Ζαφειρίου, της σχεδιάστριας που αγαπούν εκείνες που βρίσκονται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο σχεδιαστής Τάσος Μητρόπουλος εντυπωσίασε με τις δημιουργίες του που εναρμονίζονται με τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, αν και την παράσταση στο fashion show του έκλεψε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης.

Xclusive-l


Η Forel By Vassilis Zoulias μας γύρισε στην αισθητική μιας άλλης εποχή. Ο ρομαντισμός, η σαγήνη και η θηλυκότητα είναι τα τρία συστατικά που χαρακτηρίζουν τον φετινό χειμώνα όπως τον οραματίστηκε ο Βασίλης Ζούλιας. Ευφάνταστα παλτό, σακάκια, καμπαρντίνες και δυναμικά κομψά σύνολα γραφείου με λεπτομέρειες από δέρμα και ψεύτικη γούνα συνθέτουν την ιδανική γκαρνταρόμπα για όλες τις ώρες της ημέρας με έμφαση στα cocktail και βραδινά φορέματα με το γνωστό και αγαπημένο signature style του σχεδιαστή. Πάντα πρωτοπόρος, ο Βασίλης Ζούλιας βγήκε εκτός Ζαππείου επιλέγοντας να κάνει την επίδειξή του στο Κολωνάκι, στη στοά City Link. «Επιτέλους, βγήκαμε έξω και ξανακερδίσαμε τις ζωές μας», δήλωσε στο «Gala» o fashion designer, o οποίος έκανε μία ακόμη επίδειξη μόδας το περασμένο Σάββατο, σε ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς.

Xclusive-m


Xclusive-n

Η Δέσποινα Μοιραράκη απέδειξε ότι εκτός από την πώληση χαλιών είναι εξπέρ και στα ρούχα με τη συλλογή «Desmira» που παρουσίασε. Η Ολγα Καραβερβέρη, από την άλλη, έδωσε έμφαση στη θηλυκότητα στη δική της συλλογή «Femme».

Ο Πάρης Βαλταδόρος ονόμασε τη δική του κολεξιόν «Modern Amazons», εμπνευσμένος από την ατίθαση γοητεία των μυθικών Αμαζόνων. Εντονα αρχιτεκτονικές γραμμές, θηλυκά κοψίματα, βολάν αλλά και ρευστά μήκη σαν κρόσσια ξεχώρισαν στη συλλογή, ενώ το φαντασμαγορικό show έκλεισε με ένα κράμα λαμπερών μεταλλικών υφασμάτων και μια ιδιαίτερη συγχορδία χρωμάτων .


Ειδήσεις σήμερα:

Γυναίκα πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα στο Χαλάνδρι

Στο σκαμνί ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Κόλαφος η πρόταση του εισαγγελέα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, «βασανιστικός ο θάνατος της Καρολάιν»




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ