Εγγονή Κωνσταντίνου: Μία γαλαζοαίματη μοντέρνα σταχτοπούτα στην καμπάνια της Louis Vuitton

Εγγονή Κωνσταντίνου: Μία γαλαζοαίματη μοντέρνα σταχτοπούτα στην καμπάνια της Louis Vuitton

Η Μαρία Ολυμπία συμμερίζεται τη θλίψη του τέως βασιλιά και... συμπονά τον εαυτό της που γεννήθηκε πριγκίπισσα άνευ στέμματος - Με νονό τον πρίγκιπα Κάρολο και με οικογενειακή περιουσία αρκετών δισ. δολαρίων, εξελίσσεται σε influencer παγκόσμιας κλάσης

olympia-main1
Η Μαρία-Ολυμπία είναι νέα. Μόλις 24 Ιουλίων. Είναι υπέρκομψη και στυλάτη. Είναι ζάπλουτη, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η περιουσία μόνο της μητέρας της υπολογίζεται σε 2 δισ. δολάρια από τον αμερικανικό οικονομικό Τύπο. Είναι βαφτισιμιά του πρίγκιπα Κάρολου και έχει ανοιχτούς διαύλους με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ή αλλιώς την ισχυρότερη, πιο φωτογενή και την πλέον σκανδαλοπαραγωγό του κόσμου. Εκκολάπτεται ως παγκόσμιας κλάσης influencer -αν και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους το ποίμνιο των 224.000 ινσταγκραμικών followers της θέλει ακόμη δουλίτσα- και μόλις ανέλαβε υπηρεσία ως νέα μούσα του οίκου Louis Vuitton.

Κοντολογίς, η Μαρία-Ολυμπία είναι ένα κορίτσι που μοιάζει να έχει κατακτήσει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το απόλυτο προτού ακόμα βγει από το αυγό. Ακόμα και το κείμενο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή πιστώνεται ως μία ακόμα επιτυχία στο παλμαρέ της, αφού χωρίς να κουνά ούτε το μικρό δάχτυλο του ποδιού της καταφέρνει να ερεθίζει την περιέργεια και να συντηρείται στον αφρό της επικαιρότητας. Η ζωή της θα ήταν ένα κομψοτέχνημα, ένα μικρό αριστούργημα, θα κυλούσε σαν σουίτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ αν δεν υπήρχε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο που ορθώνεται μπροστά της από τα γεννοφάσκια της. Η Μαρία-Ολυμπία γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει ως πριγκίπισσα, γαλουχήθηκε ως η next top royal, ενώ τα διεθνή ΜΜΕ την αναφέρουν ως διάδοχο του θρόνου της Ελλάδας. Η πραγματικότητα όμως λέει ότι θρόνος και στέμμα δεν υπάρχουν. Αλλά η Μαρία-Ολυμπία δεν είναι από τα κορίτσια εκείνα που αφήνουν την πραγματικότητα να χαλάσει μια ωραία ιστορία.

Ως Αυτής Υψηλότης της Ελλάδας και της Δανίας, όπως αναφέρεται στη νέα καμπάνια του οίκου Louis Vuitton για τις εμβληματικές τσάντες Capucines, η Μαρία-Ολυμπία ζει το παραμύθι της. Λίγο «Emily in Paris», λίγο Μαρία Αντουανέτα της Σοφίας Κόπολα και μια ιδέα ο εαυτός της, η νεαρή ευγενής δείχνει πως έχει το ταλέντο να επισκιάσει τα πάντα με την παρουσία της, να χρησιμοποιήσει ό,τι υπάρχει γύρω της ως αξεσουάρ. Και αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο για τις τσάντες, όμως η άνευ στέμματος wannabe βασίλισσα κάνει τα πάντα να μοιάζουν με παρελκόμενα: τη γάτα που συμπρωταγωνιστεί στο μικρού μήκους φιλμ, το ποδήλατο που καβαλά αμέριμνη, την εφημερίδα και τους δίσκους βινυλίου που φυλλομετρά, ακόμα και τον Πύργο του Αϊφελ. «Ο οίκος Louis Vuitton επέλεξε την κομψότητα της νεαρής γαλαζοαίματης για να επιδείξει τα νέα σχέδια των Capucines στην Πόλη του Φωτός.

Η επιτομή της γαλλικής κομψότητας, η γεωμετρική σχεδίαση και η διακριτική υπογραφή ενσαρκώνουν το savoir-faire του οίκου», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επίσημη παρουσίαση. Η νέα αυτή συνεργασία εξαργυρώθηκε και σε μια πρώτης τάξεως αφορμή για μια συνέντευξη της πριγκιποπούλας στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», η οποία εάν ζούσαμε σε έναν κόσμο με στοιχειώδη αίσθηση του χιούμορ, θα έπρεπε να τιτλοφορείται τουλάχιστον «Βάσανα που ’χει η ζωή για τους γαλαζοαίματους». Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Ωστόσο οι Βρετανοί προτίμησαν κάτι που θα μιλούσε κατευθείαν στην καρδιά του εσωτερικού ακροατηρίου τους και πρόταξαν τη σχέση πνευματικού πατέρα-πνευματικού τέκνου που ενώνει τον διάδοχο του αγγλικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο με τη Μαρία-Ολυμπία.

Να τα λέμε αυτά. Ο Κάρολος υπήρξε υπόδειγμα νονού. Γνώρισε τη Μαρία-Ολυμπία στα βαφτίσια της στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον Δεκέμβριο του 1996 και από τότε δεν τη λησμόνησε ποτέ. Μπορεί νονοί της πρωτότοκης κόρης του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ να ήταν ακόμα η θεία της Αλεξία, η έτερη θεία της Πία Γκετί και ο Μισέλ ντε Γκρες, όμως η σύνδεσή της με τον πρίγκιπα της Ουαλίας υπήρξε πάντοτε ξεχωριστή. Εκείνος πάντα θυμάται τα γενέθλιά της, ενώ μέχρι τα 18 χρόνια της φρόντιζε πάντα να στέλνει δώρα στο βαφτιστήρι του. Μη φαντάζεστε τίποτα ακριβό ή εξεζητημένο.

olimpia__4_
olimpia__7_


Η Μαρία-Ολυμπία καταθέτει στη συνέντευξή της πως ολόκληρος διάδοχος του θρόνου την έβγαζε με κάποιο ρούχο από τα Gap, κάποιο κόσμημα, ενώ μία χρονιά τής πρόσφερε μια πένα. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει σπάγκο.

Πάντως, παρά τα ταπεινά δώρα, η βαφτισιμιά θαυμάζει τον νονό της, ειδικά δε για όσα έχει καταφέρει για το περιβάλλον. Σε άλλα βασιλικά νέα, η Μαρία-Ολυμπία έχει μια καλή κουβέντα να πει και για τον παππού της, τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, τον οποίο ανέκαθεν θυμάται να βρίσκεται σε μελαγχολία, μια συναισθηματική κατάσταση που τον ακολουθεί σαν πιστό σκυλί από το 1974, όταν δηλαδή κηρύχθηκε έκπτωτος. Αλλά τι σημασία έχουν οι τίτλοι και τα οφίκια; Ιδίως αν μεγαλώνεις σαν πριγκίπισσα ακόμα και χωρίς να σε περιμένει ποίμνιο να το διαφεντεύσεις...

Κλείσιμο
«Η μαμά μου με μεγάλωσε σαν πριγκίπισσα», ομολογεί σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Μαρία-Ολυμπία. Εντάξει, η απουσία θρόνου είναι μια γρατζουνιά στην τέλεια εικόνα της, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Αλλωστε, όπως λέει, η 24χρονη πριγκίπισσα χωρίς πρωτόκολλο και άλλες καθηλώσεις που θα προέκυπταν από τα επίσημα καθήκοντά της μπορεί να ζει πιο ελεύθερη. Να φορά τις φούστες όσο κοντές θέλει, να τριγυρνά από δω κι από κει, να μην έχει την καθημερινότητά της υπόδουλη της βαριάς σκιάς των σωματοφυλάκων και των αυστηρών μέτρων ασφαλείας, να λανσάρει στα social media τον αγαπημένο της, αριστοκρατικής καταγωγής, Πέρεγκριν Πίρσον, με τον οποίο συζούν στο Λονδίνο. Θα μπορούσε να προσθέσει κανείς ότι έχει ακόμα και τη δυνατότητα να δημοσιεύει φωτογραφίες της στα κοινωνικά δίκτυα με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της, όπως δηλαδή έπραξε πριν από τρία χρόνια.

olimpia__5_
olimpia__6_


Η αποκοτιά της νεαρής πριγκίπισσας σχολιάστηκε τότε ποικιλοτρόπως και προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις, τις οποίες διασκέδασε η σπουδή της να διαγράψει τη φωτογραφία λίγες ώρες μετά την ανάρτησή της. Βέβαια, ως γνωστόν, από τότε που βρέθηκε το print-screen χάθηκε το φιλότιμο, οπότε το κακό είχε γίνει. Μικρό είναι η αλήθεια, αφού ζούμε πια σε έναν κόσμο με μνήμη κοντύτερη κι από RAM υπολογιστή των early 90s. Αλλωστε, ποιος γαλαζοαίματος είναι αναμάρτητος από faux pas; Δείτε τον Χάρι και τη Μέγκαν που ζουν το δικό τους ολίσθημα διαρκείας εδώ και ενάμιση χρόνο. Μια που το ’φερε η κουβέντα, η Μαρία-Ολυμπία, που οφείλει το όνομά της στο γεγονός ότι γεννήθηκε στα εκατοντάχρονα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, μοιάζει να βρίσκεται κοντά στη φιλοσοφία των Σάσεξ που αποφάσισαν να πιάσουν την πέτρα και να τη στύψουν.

Και αυτό δεν το μαρτυρούν μόνο οι συνεργασίες της με βαρύτιμους οίκους μόδας -εκτός από τον Louis Vuitton, έχει συνεργαστεί με τους D&G και τον Marc Jacobs-, τις οποίες πιθανότατα κάνει για το κέφι της, αλλά και το γεγονός ότι ήδη σκέφτεται να ιχνηλατήσει στα επιχειρηματικά βήματα του παππού της, Ρόμπερτ Μίλερ. Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στη συνέντευξή της, συμβουλεύεται τον μεγιστάνα των Duty Free Shops για τη δημιουργία μιας δικής της εταιρείας μόδας. Στην αναβροχιά (του θρόνου), καλό είναι και το χαλάζι (του επιχειρείν)

olimpia__3_
olimpia__2_
Απελευθερωμένη από πρωτόκολλα, η 24χρονη πριγκίπισσα άνευ στέμματος μπορεί να φορά τις φούστες όσο κοντές θέλει ακόμα και στις επισκέψεις οικογενειακώς στην Ελλάδα. Α, και να φωτογραφίζεται με τον αγαπημένο της Πέρεγκριν Πίρσον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ