Τέιλορ Χιλ... το νέο Role Model: Το κορίτσι από το Ιλινόις που έγινε ambassador της Lancome

Τέιλορ Χιλ... το νέο Role Model: Το κορίτσι από το Ιλινόις που έγινε ambassador της Lancome

Μία 10ετής καριέρα πυκνή σε γεγονότα και συνεργασίες με βασικό στοιχείο την πολυτέλεια - Αγχωμένη, ντροπαλή και συνεσταλμένη στην αρχή - Πλέον νιώθει πραγματικά ασφαλής και βαδίζει πάνω σε στέρεο έδαφος

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
taylor-hill3
Ξύπνημα στις 10 το πρωί. Σπιτικό πρωινό. Γρήγορη βόλτα με τον σκύλο της, τον Τέιτ. Η πρωινή ρουτίνα της Τέιλορ Χιλ είναι μια μικρή καθημερινή ιεροτελεστία, την οποία η 25χρονη -πολιτογραφημένη μόνιμη κάτοικος Νέας Υόρκης- καλλονή ακολουθεί με θρησκευτικής κοπής ευλάβεια. Εντάξει, πάντα υπάρχει και λίγος χρόνος για να τροφοδοτήσει με από τη ζωή της βγαλμένο υλικό τα 15,9 εκατομμύρια followers της στο Instagram, αλλά και τους 55.300 followers του poodle της - φυσικά και το αεικίνητο κατοικίδιο ιχνηλατεί στα βήματα διασημότητας της μητέρας του.

Οι μέρες του κοριτσιού από το Ιλινόις με τη φρενήρη καριέρα στα catwalks και στις φωτογραφήσεις δεν είναι copy-paste. Κάθε άλλο. Μάλιστα έχοντας ως βασικό εργαλείο δουλειάς το σώμα της, έχει μάθει να προσαρμόζει και να αναθεωρεί ακόμα και τις πιο αυτονόητες καθημερινές συνήθειές της. «Η ζωή μου πάντα χωριζόταν σε διαφορετικές εποχές. Υπάρχουν τα Fashion Week δύο φορές τον χρόνο, μέχρι πρότινος το σόου της Victoria’s Secret και βέβαια η περίοδος που φωτογραφίζομαι για καμπάνιες. Ο τρόπος που προσπαθώ να ισορροπώ τη ζωή μου από τη μία εποχή στην άλλη είναι πολύ διαφορετικός. Στη διάρκεια των Εβδομάδων Μόδας είμαι πιο λεπτή από ποτέ, κάνω συνήθως τέσσερις επιδείξεις την ημέρα και πηγαίνω ασταμάτητα σε events. Ομως προσπαθώ να συναντώ και τους φίλους μου για να είμαι χαρούμενη. Οταν είχα το σόου της Victoria’s Secret έπρεπε να φροντίζω και την τελευταία λεπτομέρεια της γυμναστικής και της διατροφής μου. Η περίοδος που κάνω καμπάνιες είναι λίγο πιο χαλαρή, έχει όμως πολλά ταξίδια μεταξύ Λος Αντζελες, Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Παρισιού. Τότε το ζήτημα είναι να βρίσκω τον χρόνο για να είμαι σπίτι μου και να βλέπω τους αγαπημένους μου», περιγράφει η ίδια.
taylor-hill__4_

Μπορεί όλα τα παραπάνω να ακούγονται εξόχως απαιτητικά ή δύσκολα, όμως για μια γυναίκα που έχει μάθει να σπάει τα ρεκόρ όπως η Τέιλορ Χιλ τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Στα 18 της χρόνια ήταν το νεότερο μοντέλο στο ρόστερ του αμερικανικού οίκου εσωρούχων, τη σεζόν 2015-16 ήταν μία από τις πιο καλοπληρωμένες γυναίκες στη βιομηχανία της μόδας -τα έσοδα των 4 εκατ. δολαρίων δικαιολογούν και με το παραπάνω τον χαρακτηρισμό «money girl»-, ενώ πριν από πέντε χρόνια ανέλαβε τον ρόλο της πρέσβειρας της LancÔme. «Στην αρχή ήμουν αγχωμένη. Ημουν ντροπαλή και συνεσταλμένη. Ομως τώρα πια είμαστε οικογένεια και νιώθω πραγματικά ασφαλής.

Εννοείται ότι ακόμα μαθαίνω γαλλικά και πλέον προφέρω τα ονόματα των προϊόντων καλύτερα. Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή ήταν δύσκολο, δεν μπορούσα να πω τίποτα σωστά. Τώρα, όποτε συνεργάζομαι με τη Λίζα Ελντριτζ, τη Makeup Creative Director, εκείνη τεστάρει την προφορά μου. Είναι τόσο cool και αδιαμφισβήτητα μία από τις αγαπημένες μου make up artists», περιγράφει η Χιλ, η οποία έχει ένα πολύ σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα να μεταδώσει ως πρέσβειρα, δηλαδή πρότυπο και έμπνευση ομορφιάς: «Αν μπορώ να δώσω μία συμβουλή στις γυναίκες, είναι να αποδέχονται τον εαυτό τους και να μην προσπαθούν να γίνουν αυτό που ο κόσμος θεωρεί όμορφο. Ναι, πιστεύω στην ενυδάτωση και στην περιποίηση για ένα υγιές δέρμα και στη χρήση make up ώστε κάθε γυναίκα να αναβαθμίζει τη φυσική ομορφιά της. Ομως μην προσπαθείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας για να φτάσετε τα στάνταρ της κοινωνίας ή όποιου άλλου».

taylor-hill__3_

Κλείσιμο
Αν κάτι έχει πετύχει η Τέιλορ Χιλ αυτό είναι να παραμένει το ίδιο αυθόρμητη και αυθεντική όπως όταν την πρωτοανακάλυψε στα 14 της χρόνια ο φωτογράφος Τζιμ Τζόρνταν σε ένα ράντσο στο Κολοράντο. Οι φωτογραφίες, ενώ επιδιδόταν στο αγαπημένο της χόμπι, δηλαδή την ιππασία, ήταν τόσο καλές ώστε ο ίδιος όχι μόνο τις αγόρασε, αλλά εξασφάλισε και στην έφηβη Χιλ τις πρώτες της επαγγελματικές συνεργασίες. Σήμερα η 25χρονη ανήκει στο IMG Models, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία στον κόσμο, και κυρίως εκείνο που δεν προωθεί την ιδέα της άβουλης καλλονής-κρεμάστρας για τα ρούχα των σχεδιαστών, αλλά της χειραφετημένης γυναίκας που έχει θέση και άποψη για τα πράγματα - και βέβαια την εκφράζει.

«Ημουν μόλις 14 ετών όταν ξεκίνησα το μόντελινγκ. Ημουν τόσο ντροπαλή, ούτε που μπορούσα να αρθρώσω λέξη. Οι πελάτες δεν ανταποκρίνονταν αμέσως. Θυμάμαι πως έλεγαν: “Είναι πολύ μικρή, δεν μπορεί ούτε κουβέντα να ψελλίσει”. Ημουν το κορίτσι που στο σχολείο δεν τολμούσε να κοιτάξει τον σερβιτόρο στα μάτια και να παραγγείλει. Ημουν τρομοκρατημένη. Ετσι, όταν ξεκίνησα να δουλεύω έπρεπε να δομήσω την αυτοπεποίθησή μου και να μάθω συνομιλώ με τους ανθρώπους. Επρεπε να μάθω πώς να τους κοιτώ στα μάτια. Παρακολούθησα ένα σεμινάριο αυτοσχεδιασμού, το οποίο ήταν τρομακτικό, αλλά βοήθησε πολύ. Αντίστρεψε την ντροπή 14 ετών μέσα σε λίγους μήνες, με έβγαλε από το καβούκι μου», εξομολογείται σήμερα. Οχι ότι η Χιλ είναι σήμερα υπεράνω των φόβων της ή της εσωτερικής αμφιβολίας της. Αλλά πλέον μπορεί να τα διαχειρίζεται. «Φυσικά και αναρωτιέμαι αν είμαι καλή στη δουλειά μου. Οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουμε. Μου συμβαίνει ειδικά στην περίοδο των Fashion Weeks. Κάθε χρόνο σκέφτομαι: “Δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω”. Αλλά πάντα με πιέζω για το καλύτερο».

taylor-hill__2_

Για το σύμπαν της μόδας η Χιλ είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα και επιτυχημένα μοντέλα της εποχής μας. Η ίδια βέβαια δεν πιστεύει στον ρόλο της «Ωραίας της Γειτονιάς». Λέει μάλιστα ότι οι άλλοι λογικά πιστεύουν για εκείνη πως είναι περίεργη και λίγο σπασικλάκι. Ωστόσο, ελπίζει ότι θα αναγνωρίζουν και την αστεία πλευρά της, την οποία υπερασπίζεται σε κάθε ευκαιρία - ναι, και στα κοινωνικά δίκτυα. Και ωραία και αστεία γίνεται; Και βέβαια γίνεται, ειδικά για ανθρώπους που δεν μένουν στην επιφάνεια των πραγμάτων και δεν ερμηνεύουν τον κόσμο επιδερμικά. Η Τέιλορ Χιλ είναι μία απ’ αυτούς. «Πιστεύω ότι η ομορφιά είναι στην πραγματικότητα μια έκφανση της αυτοπεποίθησης. Είναι περισσότερο ένα αίσθημα που έχεις και αποπνέεις παρά η εικόνα που βλέπεις στον καθρέφτη σου. Οι άνθρωποι είναι τόσο εμμονικοί με την ομορφιά πια επειδή τα μέσα ενημέρωσης περιστρέφονται διαρκώς γύρω από τι θεωρείται ωραίο και τι όχι. Προσωπικά πιστεύω ότι η υγεία πρέπει να είναι ο δρομοδείκτης του πώς αντιλαμβάνεσαι και πώς φέρεσαι στο σώμα σου. Να φροντίζεις τον εαυτό σου για να νιώθεις όσο καλύτερα μπορείς, όχι για να ικανοποιείς τις προσδοκίες των άλλων», λέει.
taylor-hill__1_

Και φροντίζει να επιβεβαιώνει τον εαυτό της τόσο με τη δική της έξωθεν καλή μαρτυρία, που όμως έχει βαθιές ρίζες προσωπικής συνειδητοποίησης μέσα της, όσο και με την άποψή της περί επιτυχίας, η οποία δεν περιορίζεται για εκείνη στην αναγνωρισιμότητα, στα χρήματα, στα ταξίδια, στην τρυφηλή ζωή και την καλοπέραση.

«Επιτυχία είναι να είσαι χαρούμενος. Ολοι πρέπει να θέτουμε στόχους για τον εαυτό μας και να παλεύουμε για να τους ευοδώσουμε, αλλά όχι να καταλήγουμε να μην απολαμβάνουμε την ίδια τη ζωή μας. Το ανικανοποίητο είναι στη φύση του ανθρώπου. Το ξέρω ότι είμαι πολύ νέα, αλλά ακόμα κι εγώ αγχώνομαι και συχνά σκέφτομαι ότι δεν κάνω αρκετά. Και αυτό είναι προφανώς παράλογο γιατί δουλεύω σαν τρελή. Κάνω παραπάνω από αρκετά. Ξέρετε, πιστεύω ότι καμιά φορά πρέπει να το θυμίζουμε αυτό στον εαυτό μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Ποιες πόλεις της χώρας πλήττει από σήμερα - Με τι καιρό θα μπει ο Ιούλιος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι πρώτες απαιτήσεις του δολοφόνου - Ζήτησε να κάνει μεροκάματα στη φυλακή

Ιαπωνία: «Όχι» από το ανώτατο δικαστήριο στους νιόπαντρους για να κρατούν τα δικά τους επώνυμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ