Indian Creek: Η κιβωτός των δισεκατομμυριούχων

Indian Creek: Η κιβωτός των δισεκατομμυριούχων

Τι κοινό έχουν η Ιβάνκα Τραμπ, η Ζιζέλ, η Αντριάνα Λίμα και ο Χούλιο Ιγκλέσιας; Είναι γείτονες στο πιο προστατευμένο, ασφαλές και πολυτελές ιδιωτικό νησί του Μαϊάμι που αριθμεί μόλις και μετά βίας 100 κατοίκους στις 34 επαύλεις του

indian_greek_main
Είναι το πιο προνομιούχο τετραγωνικό χιλιόμετρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Πιθανότατα και ολόκληρης της Γης. Στο λιγοστό εμβαδόν του συνωστίζονται δύσπεπτα για το στομάχι του μέσου πολίτη πλούσιοι, σε υπερθετικό βαθμό μυστικοπαθείς και υπερτροφικά διάσημοι άνθρωποι. Είναι το Indian Creek, ένα λιλιπούτειο ιδιωτικό νησί στο ανατολικό Μαϊάμι που μόλις απέκτησε δύο νέους, αμφιλεγόμενους μόνιμους κατοίκους: την Ιβάνκα Τραμπ και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ. Πλέον από τις αρχές του 2021, όταν δηλαδή το ζευγάρι που κινούσε τα νήματα της διακυβέρνησης Τραμπ θα εγκαταλείψει την Ουάσινγκτον, το luxury αναχωρητήριο της Φλόριντα θα αριθμεί 93 κατοίκους. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και τη Ζιζέλ Μπούντχεν, τον σύζυγό της Τομ Μπρέιντι και τα δύο παιδιά τους Βίβιαν και Μπέντζαμιν, οι οποίοι αυτές τις ημέρες μετακομίζουν σε έπαυλη που μόλις αγόρασαν στο Indian Creek αντί 32 εκατ. δολαρίων, το άθροισμα των κατοίκων του νησιού θα φλερτάρει λίαν συντόμως με τον αριθμό 100. Ενας μέσος άποικος της ιδιωτικής νησίδας εύλογα θα αναρωτιέται αυτό τον καιρό μήπως παραέγιναν πολλοί οι γείτονές του.

Indian Creek Island, Miami's Billionaire Bunker by Drone


Οι πολύ εύποροι και οι πολύ σημαντικοί άνθρωποι ανέκαθεν ήθελαν, αποζητούσαν και απολάμβαναν την ιδιωτικότητα, την απόσταση από την πολλή συνάφεια του κόσμου. Ηταν ζήτημα ασφάλειας για πολλούς από αυτούς, αλλά και κοινωνικού γοήτρου. Ελιτίστικο, αλλά αληθινό. Ειδικά όμως την τελευταία δεκαετία, με τα κοινωνικά δίκτυα να έχουν ξεγυμνώσει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- κάθε ιδιωτική στιγμή από την ιδιωτικότητά τους, οι έχοντες φαίνεται να έχουν αποφασίσει να θωρακίσουν τα λίγα ψήγματα προσωπικής ζωής που δεν πρόλαβαν να σερβίρουν στο πιάτο των social media. Η πανδημία του κορωνοϊού μάλιστα αναβαθμίζει σε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη η εστία τους να μείνει όχι μόνο ανέγγιχτη από τα αδιάκριτα βλέμματα και αλώβητη από τον ακόρεστο τηλεφακό των παπαράτσι, αλλά και υγειονομικά αμόλυντη. Το Indian Creek είναι μια από κάθε άποψη ειδυλλιακή και ιδανική τοποθεσία για να στήσει κανείς το σπιτικό του. Ή για να το ξεκινήσει από την αρχή.

SPL5201954_006
000_1B75ZL
H έπαυλη που αγόρασαν η Ιβάνκα Τραμπ με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ έναντι 25 εκατ. δολαρίων
spl1135212_005
Χούλιο Ιγκλέσιας
014_00203011
Ενρίκε Ιγκλέσιας
075_collin-2019harp190906_npDhS
Αντριάνα Λίμα


Κλείσιμο
Αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές και όταν πια το αποτέλεσμα άρχισε να κλίνει σημαντικά υπέρ του Τζο Μπάιντεν, ένα θέμα άρχισε να απασχολεί εμμονικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις ΗΠΑ. Και αυτό δεν ήταν άλλο από το μέλλον της απερχόμενης πια πρώτης κόρης της χώρας. Πολλοί διατύπωσαν την εικασία ότι η Ιβάνκα Τραμπ, εξ απορρήτων συνεργάτις του πατέρα της Ντόναλντ στην τετραετή θητεία του, θα ανασυντάξει δυνάμεις και με το momentum της τετραετίας της στα άδυτα του πρώτου σπιτιού των ΗΠΑ θα διεκδικήσει το ρεπουμπλικανικό χρίσμα το 2024 - τι κρίμα που ο πατέρας της ήδη προβάρει τα κοστούμια του για μία ακόμα αναμέτρηση! Αλλοι πίστεψαν ότι η 39χρονη κόρη του Τραμπ θα επιστρέψει στα γνώριμα για εκείνη λημέρια της Νέας Υόρκης και θα ανασυστήσει τον οίκο μόδας που διαφέντευε προτού οι σειρήνες της πολιτικής -ή πιο σωστά της εξουσίας- την πλανέψουν. Τελικά, φαίνεται ότι η Ιβάνκα χρειάζεται χρόνο να αποστασιοποιηθεί από τα πράγματα και να εξυφάνει το σχέδιο ολικής επαναφοράς και επανέφευρεσής της. Εχει άλλωστε όλο τον χρόνο και όλα τα λεφτά του μπαμπά αλλά και του συζύγου της για να το κάνει. Μάλιστα, αν κάτι απ’ όσα διακινήθηκαν στον Τύπο έχει μια γερή δόση αλήθειας, αυτό είναι ότι η απερχόμενη πρώτη κόρη των ΗΠΑ θα έβρισκε κλειστές θύρες από την ελίτ της Νέας Υόρκης σε περίπτωση που αποφάσιζε να επανενταχθεί στην κοινωνική ζωή της πόλης. Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Πολιτεία -60/40 υπέρ του Μπάιντεν- μπορεί και να λειτούργησε ως μια πρώτης τάξεως προειδοποίηση.

Ετσι, με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ, αλλιώς τον άνθρωπο στον οποίο ο Τραμπ εμπιστεύτηκε αρχικά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού και εκείνος απέτυχε παταγωδώς στην αποστολή του, αποφάσισαν να ξαποστάσουν στα ρεπουμπλικανικά χώματα της Φλόριντα. Και όχι όπου κι όπου, αλλά σε μία από τις συνολικά 34 επαύλεις του Indian Creek. Το άβατο των αβάτων για τους κοινούς θνητούς είναι μια κάποια λύση για τους δύο πιο φανατικούς θιασώτες του Ντόναλντ Τραμπ. Η Ιβάνκα έχει δεδηλωμένη λατρεία στον πατέρα της, ο δε 39χρονος σύζυγός της θεωρεί τον Τραμπ τόσο σπάνιο όσο έναν μαύρο κύκνο. Λέγεται μάλιστα ότι στο νέο τους σπιτικό στο Indian Creek θα μετακομίσει και μέρος από τη σπουδαία συλλογή έργων τέχνης που διαθέτουν, η αξία της οποίας υπολογίζεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα 25 εκατ. δολάρια.

GettyImages-1201951454
Μπιγιονσέ, Τζέι Ζι
000_14M8R3
Η Ζιζέλ Μπούντχεν με τον σύζυγό της Τομ Μπρέιντι απέκτησαν το δικό τους παραδεισένιο κομμάτι στο Indian Creek έναντι 17 εκατ. δολαρίων
SPL5068594_025
Ελ Μακφέρσον

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι για τους κατοίκους του ιδιωτικού νησιού μια πραγματική κόλαση - αλλά χρειάζεται πού και πού κι αυτή για να σπάει τον τόσο αφόρητο ώρες-ώρες παράδεισο. Τα φορτηγά που θα μεταφέρουν την οικοσκευή και το βιος των νέων κατοίκων του Indian Creek θα είναι πολλά και η δουλειά τους σίγουρα δύσκολη, αφού το νησί για λόγους ασφαλείας διαθέτει μόλις ένα σημείο σύνδεσης με τη στεριά, μια στενή λωρίδα γης, και αυτή φυλασσόμενη αυστηρά σε εικοσιτετράωρη βάση από σώμα ιδιωτικής αστυνομίας που αριθμεί 13 μέλη. Ταυτόχρονα με το ζεύγος Τραμπ - Κούσνερ στη σύγχρονη κιβωτό των πλούσιων και των σημαντικών αποφάσισαν να κάνουν απόβαση το μοντέλο των μοντέλων Ζιζέλ Μπούντχεν και ο σύζυγός της, σταρ του NFL Τομ Μπρέιντι. Ολα συνηγορούν στο γεγονός ότι η Βραζιλιάνα καλλονή, που φέτος σαραντάρισε, κατάφερε να κάνει ένα καλό κομπόδεμα ή μάλλον να αβγατίσει ακόμα περισσότερο την περιουσία της από την κυκλοφορία της ευζωιστικής βίβλου της με τίτλο «Μαθήματα: Η διαδρομή μου προς μια ζωή με νόημα».

Ποιος άραγε μπορεί να αμφιβάλει ότι οι αυτόχθονες του Indian Creek έχουν βρει το νόημα της ζωής και απολαμβάνουν την τρυφηλή καθημερινότητά τους ως το μεδούλι; Πάντως, η Ζιζέλ αποδείχτηκε περισσότερο συνετή στη real estate επένδυσή της απ’ ό,τι η Ιβάνκα Τραμπ. Το νέο σπιτικό της φαμίλιας τής στοίχισε μόλις και μετά βίας 17 εκατ. δολάρια - και ευτυχώς δεν γειτνιάζει με την παραθαλάσσια έπαυλη των Τραμπ. Γιατί ευτυχώς; Διότι ο Μπρέιντι και η Ιβάνκα έχουν βαθύ και ίσως αμαρτωλό παρελθόν. Ο παίκτης του NFL διατηρούσε μακρά και στενή φιλία με τον Ντόναλντ προτού εκείνος αποφασίσει να κατέλθει στον πολιτικό στίβο. Ο πρόεδρος έχει μάλιστα πολλάκις διατρανώσει με περίσσιο κομπασμό πως αν ο ίδιος το επιθυμούσε, ο Μπρέιντι θα ήταν σήμερα γαμπρός του, δηλαδή σύζυγος της αγαπημένης του Ιβάνκα. Μόνο ως τραγική ειρωνεία μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός πως τα ζευγάρια Μπούντχεν - Μπρέιντι και Τραμπ - Κούσνερ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης ενώπιον Θεού και ανθρώπων την ίδια χρονιά με μερικούς μήνες διαφορά.

Ομως, μικροπρέπειες, κακίες και χολή για σχέσεις περασμένες, όχι όμως ξεχασμένες από τους δημοσιογράφους, δεν χωρούν στο Indian Creek. Εδώ και χρόνια στο νησί έχουν βρει την επί γης Εδέμ τους το μοντέλο Αντριάνα Λίμα -συντοπίτισσα της Ζιζέλ, με την οποία θα μπορεί να μοιράζεται τη νοσταλγία της για τη Βραζιλία-, η Μπιγιονσέ και ο Τζέι Ζι, η Ελ Μακφέρσον, ο συνιδρυτής του hotels.com Ρόμπερτ Ντίνερ, ο Ενρίκε Ιγκλέσιας και ο πατέρας του Χούλιο. Ο τελευταίος είναι που αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» ένα από τα σπίτια του εκεί και να το πουλήσει στην Ιβάνκα. Αλλωστε το μικρό γαλατικό χωριό για ζάπλουτους στα ανοιχτά του Μαϊάμι είναι ίσως ένα από τα τελευταία μέρη στη Γη όπου οι Πίνκι και Μπρέιν της διακυβέρνησης Τραμπ μπορούν να νιώθουν καλοδεχούμενοι. Αλλά και να παίζουν γκολφ, το αγαπημένο άθλημα του Τραμπ, αναπολώντας τα μεγαλεία τους και σίγουρα οραματιζόμενοι να τα ξαναζήσουν.


Ειδήσεις σήμερα: 

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ