Royal summer: Στέμμα και μπικίνι - Τα καλοκαίρια των «γαλαζοαίματων»

Royal summer: Στέμμα και μπικίνι - Τα καλοκαίρια των «γαλαζοαίματων»

Ξεφυλλίζοντας τα άλμπουμ διακοπών των γαλαζοαίματων από την εποχή που οι φωτογραφίες δεν είχαν ινσταγκραμικά φίλτρα και η ξεγνοιασιά αποτυπωνόταν σε ασπρόμαυρο φιλμ, αντιλαμβάνεσαι πως ακόμα και για την ελίτ των βασιλικών οίκων τα καλοκαίρια έχουν μια παραπάνω ανεμελιά, καθώς η αλμύρα φαίνεται να εκθρονίζει, έστω για λίγο, κάθε πρωτόκολλο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
ro
Την ίδια ώρα που η Γκρέις Κέλι, φορώντας ολόσωμο μαγιό και σκουφάκι στα μαλλιά με λευκές μαργαρίτες, κάνει ηλιοθεραπεία πάνω στο σκάφος της «Stalca», η Στεφανί του Μονακό διασκεδάζει σε κλαμπ του Μαϊάμι με τον αγαπημένο της Αντονι Ντελόν, η πριγκίπισσα Νταϊάνα με λεοπάρ ολόσωμο μαγιό παίζει με τους μικρούς πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι στο Νέκερ Αϊλαντ του φίλου της Ρίτσαρντ Μπράνσον, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας παραθερίζει στη Μαγιόρκα και η διάδοχος του σουηδικού θρόνου, Βικτόρια, περνά χαλαρές στιγμές κάνοντας ποδηλασία και ιστιοπλοΐα με την οικογένειά της στο Ολαντ Αϊλαντ. Είναι αυτές οι στιγμές που οι γαλαζοαίματοι αφήνουν τους τύπους, απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους και ζουν μακριά από υποχρεώσεις, πρωτόκολλα και, αν είναι τυχεροί, από τους παπαράτσι.

Τα καλοκαίρια της ελίτ των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης μοιράζονται ανάμεσα στο Κάπρι και το Αμάλφι, τη Μαγιόρκα και την Κυανή Ακτή, τις Μπαχάμες και την Αφρική, με την Ελλάδα να αποτελεί αγαπημένο ινκόγκνιτο προορισμό τις περισσότερες φορές. Στο πέρασμα των δεκαετιών βλέπουμε τους γαλαζοαίματους όλο και περισσότερο να απολαμβάνουν τις διακοπές τους απενοχοποιημένα. Μπορεί να μην έχουμε δει τη βασίλισσα Ελισάβετ με μαγιό, όμως η Στεφανί του Μονακό την περίοδο των άγριων νιάτων της όχι μόνο τα φόρεσε και τα επέδειξε, αλλά είχε σχεδιάσει και τη δική της σειρά. Τα κορίτσια της οικογένειας Γκριμάλντι ευχαριστήθηκαν όσο λίγοι τα beach parties, με τις φωτογραφίες τους να πρωταγωνιστούν στα εξώφυλλα των περισσότερων περιοδικών προκαλώντας ημικρανίες στον πρίγκιπα Ρενιέ, την ίδια περίοδο που στον βασιλικό οίκο της Βρετανίας το πρωτόκολλο δεν άφηνε και τόσα περιθώρια ακόμα και στον προοδευτικό Κάρολο. Ολα αυτά βέβαια μέχρι να κάνει την εμφάνισή του ο τυφώνας Νταϊάνα και να γκρεμίσει τη σοβαροφάνεια του Μπάκιγχαμ.

royal__1_
Η βασιλική οικογένεια του Βελγίου το 2013 στο Ιλ ντ’Ιέ στη Γαλλία
royal__3_
Ο Λεοπόλδος της Βαυαρίας με την οικογένειά του στις Μπαχάμες, το 1980
royal__4_
Οι βασιλείς της Δανίας στο κτήμα τους στη Γαλλία, τον Αύγουστο του 2004
royal__5_
Η Νταϊάνα το τελευταίο καλοκαίρι της ζωής της στο σκάφος του Ντόντι Αλ Φαγέντ
royal__2_
royal__7_
Η Καρολίνα και η κόρη της Αλεξάντρα, το 2011, στο Beach Club του Μονακό
royal__6_
Ο Πιέρ Κασιράγκι με φίλους στο Πούντα ντελ Εστε, το 2011


Η υπέρτατη γαλαζοαίματη Ελισάβετ, η μονάρχης που κατάφερε να βγει όρθια και με τη φήμη της ασπίλωτη από όλα τα σκάνδαλα που της προκάλεσαν και συνεχίζουν να της προκαλούν κατά καιρούς παιδιά και εγγόνια, δεν αλλάζει τις συνήθειές της εδώ και χρόνια. Το Κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία είναι ο θερινός προορισμός της βασίλισσας, στο οποίο μαζεύονται οι Γουίνδσορ από τα τέλη Ιουλίου έως και τον Σεπτέμβριο. Εκεί ο χρόνος τους περνά νωχελικά με ιππασία, ψάρεμα ή κυνήγι, με το ουίσκι τα βράδια στη βιβλιοθήκη να αποτελεί θεσμό που τηρείται πιο πιστά και από το «five o’clock tea». Στο παρελθόν βέβαια η Ελισάβετ συνδύαζε το τερπνόν μετά του ωφελίμου καθώς στις επίσημες επισκέψεις της υπήρχε και μια... παράκαμψη ξεγνοιασιάς είτε για να περάσουν μαζί με τον Φίλιππο μήνα του μέλιτος στη Μάλτα είτε για να επισκεφτεί μόνη της, το 1977, την «άτακτη» αδελφή της Μαργαρίτα στο παραμυθένιο Μιστίκ, το νησί της Καραϊβικής, τον επόμενο αγαπημένο της προορισμό μετά τις Μπαχάμες. Η βασιλική οικογένεια φυσικά απολάμβανε τα καλοκαίρια της και στο «Britannia», το σκάφος που τη μετέφερε όπου επιθυμούσε από το 1954 έως το 1997. Ο δε διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι οπαδός των εναλλακτικών αναζητήσεων. Πέρα από το Αγιον Ορος, το οποίο επισκέπτεται τα τελευταία χρόνια καθώς ασχολείται με την αγιογραφία, ο Κάρολος έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγες σύντομες αποδράσεις στην Αφρική, στην Αίγυπτο, αλλά και στην Ινδία.

Εκείνη που ήρθε να γεμίσει με γκλίτερ τα καλοκαιρινά άλμπουμ της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Αυτή που τόλμησε να εμφανιστεί με σορτς, μπικίνι ή ολόσωμο μαγιό, με μίνι φόρεμα ή να περπατήσει ξυπόλητη με τα sneaker στο χέρι. Με τον Κάρολο και τους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι επισκέφτηκαν τρία καλοκαίρια τη Μαγιόρκα, καλεσμένοι του βασιλιά τότε της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας. Το 1987, το 1988 και το 1990 τα ενσταντανέ στο κότερο των Ισπανών γαλοζοαίματων ή στα σκαλοπάτια των θερινών ανακτόρων, που αρχικά έδειχναν βαρετά, χρόνια αργότερα απέκτησαν ενδιαφέρον καθώς, όπως λέγεται, εκείνη την εποχή η πριγκίπισσα έπεσε θύμα της γοητείας του Χουάν Κάρλος. Βλέπετε, η Νταϊάνα, πίσω από τα μαργαριτάρια έκρυβε έναν denim χαρακτήρα που δεν χωρούσε σε κανένα καλούπι του βρετανικού βασιλικού οίκου και πόσο μάλλον του Καρόλου.

Μετά το πολύκροτο διαζύγιό τους άλλαξαν και οι επιλογές της για τις καλοκαιρινές διακοπές. Το νησί Νέβις στην Καραϊβική έγινε ο αγαπημένος της προορισμός. Με τα παιδιά της διέμεναν στο «Montpelier Plantation Inn», ένα boutique hotel με μόλις 19 δωμάτια και θέα που σου έκοβε την ανάσα. Επόμενος προορισμός της πριγκίπισσας ήταν το ιδιωτικό νησί του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον. Στο Νέκερ η Νταϊάνα με τα παιδιά της πήγαν το 1990 και έκτοτε απάντησαν θετικά σε αρκετές προσκλήσεις του Μπράνσον. Η ίδια έκανε τζετ σκι ενώ έπαιζε με τους δύο πρίγκιπες ατελείωτες ώρες στην παραλία . Πέρα όμως από την Καραϊβική λάτρευε και την Αφρική, την αγάπη για την οποία μετέδωσε και στους δύο γιους της. Η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία από τις καλοκαιρινές διακοπές της Νταϊάνα, πάντως, είναι αυτή με το γαλάζιο ολόσωμο μαγιό, τον Ιούλιο του 1997, στο σκάφος του αγαπημένου της Ντόντι Αλ Φαγέντ στη Νότια Γαλλία. Αυτό εξάλλου ήταν και το τελευταίο καλοκαίρι της σύντομης ζωής της.

Τα δύο παιδιά της, Γουίλιαμ και Χάρι, έχουν κάνει αρκετές αποδράσεις μαζί, αλλά από τότε που παντρεύτηκαν άλλαξαν πολλά. Ο Γουίλιαμ μαζί με την Κέιτ επιλέγουν πολλές φορές μέσα στον χειμώνα το Μιστίκ, όπου εκτός από τη Μαργαρίτα διατηρούν σπίτι εκεί και οι Μίντλετον, ενώ αγαπημένος τους προορισμός είναι και η Κένυα, όπου, το 2010, ο Γουίλιαμ έκανε πρόταση γάμου στην Κέιτ. Αρκετές φορές επισκέπτονται και τη Νότια Γαλλία προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες μακριά από όλους και όλα. Για τον Κάρολο και την Καμίλα η Κέρκυρα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους, καθώς έχουν φιλοξενηθεί πολλές φορές στη βίλα των Ρότσιλντ, ενώ ο πρίγκιπας επισκέφτηκε με το γιοτ της οικογένειας Λάτση και τη Σκιάθο.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, πάλι, προτιμά να περνά τα καλοκαίρια της στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Εκεί βρίσκεται το παλάτι Μάριβεντ, η καλοκαιρινή κατοικία του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίθια όπου περνούν ξέγνοιαστες στιγμές μαζί με τις δύο κόρες τους. Στην Ταβαρνέλ της Ιταλίας επιλέγουν να κάνουν τις βουτιές τους η πριγκίπισσα Μάξιμα της Ολλανδίας και ο Βίλεμ Αλεξάντερ με τα παιδιά τους, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2010 για τον γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου και έκτοτε αποφάσισαν, όπως είχε γραφτεί, να αγοράσουν κτήμα στο Δορούφι Κοιλάδας. Στην Κρήτη πέρασε αρκετά καλοκαίρια ο πρίγκιπας Κάρολος της Σουηδίας με τη σύζυγό του Σοφία, ενώ η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας επιλέγει το νησί Ολαντ για διακοπές.

Κλείσιμο
Ενα άλμπουμ διακοπών δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς φωτογραφίες της οικογένειας Γκριμάλντι του Μονακό. Του «Παιδότοπου των millionaires», όπως αποκαλείται το Πριγκιπάτο. Από την υπερχειλίζουσας κομψότητας Γκρέις που, ακόμα και με ένα μαντίλι στα μαλλιά, βροντοφώναζε μοναδικότητα, μέχρι τις πανέμορφες Καρολίνα και Στεφανί που ευχαριστήθηκαν σκάνδαλα, τρέλες πάνω σε γιοτ, εφήμερους εραστές και φλερτ διάσημων αντρών, οι γαλαζοαίματοι του Μονακό απασχολούν ακόμη και σήμερα με τη ζωή τους τα glossy έντυπα. Η Καρολίνα είναι γιαγιά, η Στεφανί έχει αφιερωθεί στη φροντίδα για την επιβίωση των ελεφάντων τρέχοντας από τσίρκο σε τσίρκο, ενώ ο Αλβέρτος άφησε πίσω του τον πλεϊμπόι εαυτό του να τον κοιτά απορημένος. Πλέον η σκυτάλη έχει περάσει στην επόμενη γενιά. Τα παιδιά της Στεφανί δεν ακολούθησαν την πολυτάραχη ζωή της μητέρας τους, διάγοντας βίο ήσυχο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Τα παιδιά πάλι της Καρολίνα, η Σαρλότ, ο Αντρέα και ο Πιέρ Κασιράγκι, νοικοκυρεύτηκαν νωρίς, απέκτησαν παιδιά και έχουν μια πιο bohemian στάση ζωής. Ναι μεν κότερα αλλά και βιωσιμότητα, ναι μεν σαμπάνια και Τζάγκουαρ αλλά και φιλοσοφία και εναλλακτικό σινεμά. Καπνίζουν, πίνουν, διασκεδάζουν, εξαφανίζονται σε ιδιωτικά νησιά, απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα στο Αμάλφι, αλλά παράλληλα θα επισκεφτούν και κάποιο άσραμ για διαλογισμό. Πάνω απ’ όλα δείχνει να έχουν διδαχθεί από τη γεμάτη σκάνδαλα και τραγωδίες ιστορία της οικογένειας Γκριμάλντι ότι λίγη ησυχία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν 


royal__12_
royal__10_
Η Σαρλότ και η Καρολίνα με τον εγγονό της Ραφαέλ στο σκάφος της οικογένειας στο Σεν Τροπέ, τον Ιούλιο του 2017
royal__9_
Γκρέις Κέλι και Μπιγκ Κόσμπι στα γυρίσματα της ταινίας «High Society», τo 1956
royal__14_
Ο πρίγκιπας Νικόλαος της Ρουμανίας και η σύζυγός του Αλίνα σε καλοκαιρινό πικνίκ στο Βουκουρέστι 5. Η Σαρλότ Κασιράγκι και η παρέα της στην πλαζ Ιπανέμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο το καλοκαίρι του 2010
royal__13_
Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ο σύζυγός της στις Μπαχάμες το 1967
royal__11_
Η Σαρλότ Κασιράγκι και η παρέα της στην πλαζ Ιπανέμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο το καλοκαίρι του 2010

Credits: Getty Images / SplashNews / Ideal Image



Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαι περδίκι» λέει ο Μπόρις Τζόνσον και κάνει... push-ups για να το αποδείξει - Δείτε φωτογραφία

Βανδαλισμοί και επεισόδια στο Μεξικό από πολίτες που πιστεύουν ότι τους... ψεκάζουν με κορωνοϊό!

Ψευτογιατρός σε θύμα του με 82% αναπηρία: Θα σε κάνω να ...παίζεις μπάλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ