Τελικός Euro 2020: Η συγκινητική επιστολή της Ιταλίας του '82 στη σημερινή για τον τελικό

Τελικός Euro 2020: Η συγκινητική επιστολή της Ιταλίας του '82 στη σημερινή για τον τελικό

39 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την ημέρα που η Ιταλία κατακτούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ισπανίας - Οι παίκτες εκείνης της ομάδας εύχονται καλή επιτυχία στους σημερινούς για τον τελικό του Euro

italia_1982
Ηταν 11 Ιουλίου του 1982 όταν η εθνική Ιταλίας του Έντσο Μπεαρζότ επικρατούσε με 3-1 της Δυτικής Γερμανίας, με ήρωες τους Ρόσι, Ταρντέλι, Αλτομπέλι και στεφόταν παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Μαδρίτη.

Σήμερα 11 Ιουλίου του 2021, ακριβώς 39 χρόνια μετά από τη συγκεκριμένη επιτυχία της «Σκουάντρα Ατζούρα», το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δίνει τη δική του μάχη, αυτή τη φορά κόντρα στην Αγγλία, για να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της Ευρώπης.

Η ημερομηνία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Ιταλούς και γι' αυτό η ομάδα του 1982 φρόντισε να στείλει ένα ιδιαίτερο μήνυμα στην τωρινή της εθνικής Ιταλίας. Μάλιστα, στο τέλος του μηνύματος έχουν υπογράψει όλοι οι ποδοσφαιριστές εκείνης της ομάδας. Ακόμα και οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές και ο προπονητής τους, Γκαετάνο Σιρέα, Πάολο Ρόσι και Έντσο Μπεαρζότ, οι οποίοι έχουν φύγει από τη ζωή και θα περιμένουν στο τέλος να πανηγυρίσουν από ψηλά.

1982 final WC Italy - Germany FR  3:1


Το μήνυμα της ομάδας της Ιταλίας του '82 αναφέρει:

«Ατζούρι,

Αυτές τις εβδομάδες είδαμε σε εσάς πολλά, πάρα πολλά που θυμίζουν εμάς και την ιστορία μας. Αθλητική και ανθρώπινη. Στο θάρρος σας, στο πάθος σας, στο αίσθημα του ανήκειν, στο πώς προχωράτε μπροστά μετά από μια δύσκολη περίοδο, είδαμε ξανά εμάς.

Οι όμορφες ιστορίες δεν ξεχνιούνται ποτέ επειδή δεν τελειώνουν ποτέ. Γίνονται συναισθήματα που παραμένουν στον χρόνο. Αναμνήσεις που ενισχύονται. Περνάνε από καρδιά σε καρδιά, από μνήμη σε μνήμη. Ετσι θα είναι και για εσάς. Οπως κι αν πάει ο τελικός.

Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε να το ξαναζήσουμε όλο αυτό. Που μας κάνατε να αισθανθούμε, ακόμη μία φορά, νέοι και χωρίς φόβο. Σας ευχαριστούμε που αποδείξατε ότι μέσα σε κάθε Ιταλό υπάρχει μια βαθιά δύναμη. Μεγάλη και συχνά απρόβλεπτη, η οποία στις δύσκολες στιγμές εκρήγνυται και μετατρέπει σε πιθανά ακόμη και αυτά που μοιάζουν απίθανα.

Να τολμάτε πάντα, να ονειρευτείτε το μέλλον που μπορείτε να χτίσετε.

Και τώρα, πάτε στο Λονδίνο, βγείτε σε εκείνο το γήπεδο και δώστε το μάξιμουμ, όπως κάνατε πάντα… Οι όμορφες ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ!

Forza ragazzi.

1 Ντίνο, 2 Φράνκο, 3 Μπέπε, 4 Αντόνιο, 5 Φούλβιο, 6 Κλαούντιο, 7 Γκαετάνο – Μαριέλα, 8 Πιέτρο, 9 Τζανκάρλο, 10 Μπέπε, 11 Τζαν Πιέρο, 12 Ιβάνο, 13 Λέλε, 14 Μάρκο, 15 Φράνκο, 16 Μπρούνο, 17 Ντανιέλε, 18 Αλεσάντρο, 19 Τσίτσιο, 20 Πάολο – Φεντερίκα, 21 Φράνκο, 22 Τζοβάνι. Προπονητής: Εντσο – Σίνθια».

Πηγή: Gazzetta

Ειδήσεις σήμερα

Ηράκλειο: Τον χτύπησαν μπροστά στη γυναίκα και το παιδί του για μια προσπέραση

Διαρκής η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα - 32 οι δονήσεις μετά τα 4,3 Ρίχτερ

Μητέρα 14χρονης που νόσησε στην κατασκήνωση στα Χανιά: Μου είπαν πως... ίσως έπαθε ηλίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network