Euro 2020 (1ος όμιλος), Ελβετία-Τουρκία 3-1: Νίκησε, αλλά δεν ξέρει αν προκρίθηκε - Δείτε τα γκολ

Euro 2020 (1ος όμιλος), Ελβετία-Τουρκία 3-1: Νίκησε, αλλά δεν ξέρει αν προκρίθηκε - Δείτε τα γκολ

Η Ελβετία, σ' ένα ματς με πολύ όμορφα γκολ, νίκησε την Τουρκία, αλλά έμεινε στην 3η θέση του 1ου ομίλου του Euro και θα χρειαστεί να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων για να μάθει αν προκρίθηκε - Αποχαιρέτισε με τρεις ήττες η Τουρκία

Sefer2
Ο πρώτος όμιλος του Euro ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (20/6) σε Μπακού και Ρώμη, με την Ιταλία να νικά 1-0 την Ουαλία και την Ελβετία 3-1 την Τουρκία. Οι Ελβετοί τερμάτισαν στην τρίτη θέση - υστερώντας στην ισοβαθμία από την Ουαλία - και ελπίζει να είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης ήταν πανέμορφα με τους πρωταγωνιστές να είναι ο Τζέρνταν Σακίρι με δύο γκολ και ο Στέφαν Ζούμπερ, ο οποίος μοίρασε και τις τρεις ασίστ. Απογοήτευση η Τουρκία που ολοκλήρωση τη φάση των ομίλων δίχως βαθμό, αλλά με ένα γκολ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc8mzslumzfl-sf)


Όργια από Σεφέροβιτς - Σακίρι
Η Ελβετία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της αναμέτρησης που διεξήχθη στο Μπακού και κατάφερε ν' ανοίξει πολύ γρήγορα το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Χάρις Σεφέροβιτς άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Στεφάν Ζουμπέρ και στο έκτο λεπτό με εξαιρετικό άπιαστο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής νίκησε τον Ουγκουρτζάν Τσακίρ και έκανε το 1-0.

Κλείσιμο
Το γκολ αυτό απορρύθμισε ακόμη περισσότερο τους Τούρκους, οι οποίοι για τρίτο διαδοχικό ματς στο τρέχον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

Έτσι το 2-0 δεν άργησε πολύ να έρθει. Το έκανε το Τζερντάν Σακίρι με πανέμορφο σουτ στο 26ο λεπτό, με την ασίστ και σε αυτήν την περίπτωση να πιστώνεται στον Στεφάν Ζουμπέρ.

Ο συμπαίκτης του Γιώργου Κυριακόπουλου στη Σασουόλο, Μερτ Μουλντούρ, έκανε απίστευτο σόλο από την αριστερή πλευρά, αλλά έπεσε πάνω στον Γιαν Ζόμερ, ο οποίος με εξαιρετική προσποίηση έβγαλε τη φάση.

Όαση ο Ζούμπερ, απογοήτευση ο Πέτκοβιτς
Όπως και το πρώτο του Σεφέροβιτς, όπως και το δεύτερο του Σακίρι, έτσι και το τρίτο γκολ της αναμέτρησης ήταν πανέμορφο. Ήταν από τον Ιρφάν Καχβετσί, ο οποίος με τρομερό σουτ στο 62ο λεπτό μείωσε σε 2-1 για την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας.

Ο συμπαίκτης του Δημήτρη Πέλκα στη Φενέρμπαχτσε δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιαν Ζόμερ. Οι όποιες (απειροελάχιστες) ελπίδες των Τούρκων... θάφτηκαν στο 68ο λεπτό.

Η τρίτη ασίστ του Ζουμπέρ οδήγησε στο δεύτερο γκολ του Σακίρι και το 3-1 για την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος δεν δικαιώθηκε από την επιλογή του να βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου τους σκόρερ της ομάδας του με διπλή αλλαγή στο 75ο λεπτό.

Το τέταρτο γκολ δεν ήρθε στο 77ο λεπτό, καθώς ο Γκράνιτ Τζάκα εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τσακίρ.


Eλβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τσάκα, Ζουμπέρ (85' Μπενίτο), Σεφέροβιτς (75' Γκαβράνοβιτς), Σακίρι (75' Βάργκας), Εμπολό (85' Μεχμέντι).

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μουλντούρ, Αϊχάν (64' Γιοκουσλού), Τουφάν (64' Γιαζιτζί), Τσαλχάνογλου (86' Τοκότζ), Καχβετσί (80' Κοκτζού), Ουντέρ (80' Καραμάν), Γιλμάζ.

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα
Ιταλία - Ουαλία 1-0

Ελβετία - Τουρκία 3-1

Η τελική βαθμολογία
1. Ιταλία 9 (7-0)
2. Ουαλία 4 (3-2)
3. Ελβετία 4 (4-5)
4. Τουρκία 0 (1-8)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καρολάιν: Οι ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τα εγκλήματα του πιλότου

Γλυκά Νερά: «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο» - Όλα όσα κατέθεσε φίλη της Καρολάιν που την είχε δει λίγο πριν την δολοφονία

Ελληνικό: Αυτά είναι τα έργα που ξεκινούν – 70.000 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωση του έργου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network