Euro 2020 (4ος όμιλος), Κροατία-Τσεχία 1-1: Σε κίνδυνο οι Κροάτες, φαβορί για πρόκριση οι Τσέχοι

Euro 2020 (4ος όμιλος), Κροατία-Τσεχία 1-1: Σε κίνδυνο οι Κροάτες, φαβορί για πρόκριση οι Τσέχοι

Κροατία και Τσεχία έμειναν στην ισοπαλία για τη 2η αγωνιστική του Δ' ομίλου του Euro 2020 στη Γλασκώβη, με τους Κροάτες να κινδυνεύουν σοβαρά με αποκλεισμό, ενώ οι Τσέχοι είναι αγκαλιά με το εισιτήριο για τους 16

chechzeuroo
Με τον Πάτρικ Σικ να βρίσκει δίχτυα για τρίτη φορά στο φετινό Euro, η Τσεχία κράτησε στο 1-1 την Κροατία και ανέβηκε στην κορυφή του 4ου ομίλου – αναμένεται φυσικά η αναμέτρηση της Αγγλίας με την Σκωτία στις 22:00.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει... μπελάδες στους Κροάτες, που με μόλις έναν βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές είναι στην τρίτη θέση του γκρουπ.

Και οι δύο προπονητές επέλεξαν σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να έχει τον Λιβάκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα και Γκβάρντιολ στην άμυνα. Ακλόνητοι στον άξονα οι Μόντριτς-Κόβατσιτς, με τους Πέρισιτς, Κράμαριτς και Μπρέκαλο να βρίσκονται πίσω από τον Ρέμπιτς.
Από την άλλη, ο Γιάροσλαβ Σιλχάβι επέλεξε τον Βάτσλικ στο τέρμα, και τους Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας και Μπορίλ στην τετράδα της άμυνας. Χόλες και Σούτσεκ το δίδυμο των χαφ, με Μάζοπουστ, Νταρίντα και Γιάνκτο πίσω από τον Σικ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc6xugo840u1-sf)


Κλείσιμο
Το ματς
Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητες. Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά, με τον Σούτσεκ να έχει κεφαλιά άουτ στο 4’ και τον Γιάνκτο να είναι άστοχος στο σουτ που επιχείρησε στο 12’. Στο 18ο λεπτό ήταν η σειρά του Σικ να απειλήσει, την ώρα που οι Κροάτες είχαν σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία. Μόλις στο 23’ ήρθε η πρώτη τους επικίνδυνη στιγμή, με τον Βάτσλικ να μαζεύει το σουτ του Πέρισιτς.

Στο 33’, ο Λόβρεν χτύπησε με τον αγκώνα του τον Σικ σε εναέρια μονομαχία και ο Ντελ Θέρο Γκράντε έδειξε πέναλτι κατόπιν ελέγχου στο VAR, με τον Τσέχο φορ να ευστοχεί (37’) και να φτάνει τα τρία γκολ στον θεσμό! Οι τυπικά γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-1 λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο Ρέμπιτς αστόχησε από κοντά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Κροάτες να επιτίθενται πιο δυναμικά και να φτάσουν στην ισοφάριση μόλις στο 47’! Σκόρερ ο Πέρισιτς, που έπιασε ένα τρομερό σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, νικώντας τον Βάτσλικ.

Στο 53’ ο Σούτσεκ απείλησε με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή και στο 61’ η κεφαλιά του Σικ πέρασε άουτ, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να δείχνουν πως συνήλθαν από το σοκ της γρήγορης ισοφάρισης. Ο Βλάσιτς απείλησε στο 72', ο Πέτκοβιτς έψαξε κι αυτός το γκολ στο 89', όμως δεν άλλαξε τίποτα και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Κροατία (Ζλ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσεκ), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς).

Τσεχία (Γ. Σιλχάβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Χόλες (63’ Κραλ), Μάζοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87’ Μπαράκ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ).

Η βαθμολογία του Δ' ομίλου:
1. Τσεχία (3-1) 4
2. Αγγλία (1-0) 3
3. Κροατία (1-2) 0
4. Σκωτία (0-2) 0
*Τσεχία και Κροατία έχουν από ένα ματς περισσότερο

Πηγή:www.sport-fm.gr



Ειδήσεις σήμερα 

Γλυκά Νερά - Η υποκρισία του πιλότου στην κηδεία της Καρολάιν: «Το μωρό μας δεν θα θυμάται πόσο υπέροχη μανούλα είχε...»

Όνειρο... απατηλό η αιώνια νεότητα και η αθανασία, λένε επιστήμονες

Κιμ Καρντάσιαν: Χρωστάω μια συγγνώμη στον πρώην σύζυγό μου Κρις Χάμφρις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ