Euro 2020 - Φινλανδία: Να ζήσει το... όνειρο

Euro 2020 - Φινλανδία: Να ζήσει το... όνειρο

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Φινλανδίας του Μάρκου Κάνερβα εν όψει του Euro 2020

finland-_1__061031
Μεθυσμένη... πολιτεία μοιάζει η Φινλανδία που ζει πρωτόγνωρες ποδοσφαιρικές στιγμές και πλέον ετοιμάζεται πυρετωδώς για την «παρθενική» συμμετοχή της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης!

Τα τελευταία χρόνια, οι «κουκουβάγιες» έχουν κάνει τεράστια άλματα προόδου, με την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 να αποτελεί το επιστέγασμα όλων εκείνων των προσπαθειών τους. Τα τελευταία πέντε χρόνια στα οποία βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάρκου Κάνερβα, έχει προσδώσει μια ισχυρή ταυτότητα στην ομάδα, με προσωπικότητα και τον δικό της μαχητικό και ξεχωριστό τρόπο παιχνιδιού, καταθέτοντας ψυχή και αυταπάρνηση στον αγωνιστικό χώρο. Σαν σύνολο μπορεί να μη... σφύζει από ταλέντο και εμπειρία, όμως έχει για «σύμμαχο» την εξαιρετική της ομοιογένεια και τις αλληλοκαλύψεις.

Στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βγάλουν εις πέρας το πλάνο της ομάδας, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν παραστάσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στο τέρμα υπάρχει ο Λούκας Χράντετσκι, ο βασικός γκολκίπερ της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ στη μεσαία γραμμή δεσπόζει το όνομα του Γκλεν Καμαρά, πρωταθλητής και βασικότατο στέλεχος στην επιστροφή της Ρέιντζερς στην κορυφή της Σκωτίας ύστερα από δέκα χρόνια. Τέεμο Πούκι και Γιόελ Πόγχιανπαλο είναι οι δύο αστέρες στην επίθεση, από τους οποίους περιμένουν πολλά οι Φινλανδοί.

Οι τελευταίες εμφανίσεις της δημιούργησαν ένα αρκετά θετικό και αισιόδοξο κλίμα, απέναντι σε Βοσνία Ερζεγοβίνη (2-2 εντός) και Ουκρανία (1-1 εκτός) για τα προκριματικά του Mundial, ενώ μόλις τον περασμένο Νοέμβριο είχε επικρατήσει 2-0 της Γαλλίας στο Παρίσι σε φιλική αναμέτρηση, η μοναδική ήττα τον «τρικολόρ» στα 18 τελευταία τους ματς!

Η κλήρωση έφερε τη Φινλανδία σε έναν από τους πλέον αμφίρροπους ομίλους του Euro, καθώς θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, τη Δανία και τη Ρωσία. Στόχος να κοντράρει τις δύο τελευταίες για τη δεύτερη θέση του γκρουπ και να μην περιοριστεί σε ρόλο «ρυθμιστή».

Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Χράντετσκι (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Γιόρονεν (Μπρέσια), Γιάακολα (Μπρίστολ Ρόβερς).
Κλείσιμο
Αμυντικοί: Λ. Βάισανεν (Έλσφσμποργκ), Σ. Βάισανεν (Κιέβο Βερόνα), Άραγιουουρι (Πάφος), Ο' Σόνεσι (Ελσίνκι), Ιβάνοβ (Βάρτα Πόζναν), Ούρουνεν (Γκενκ), Άλχο (ΜΤΚ Βουδαπέστης), Ράιταλα (Μινεσότα), Τόιβιο (Χάκεν).
Μέσοι: Σόιρι (Έσμπιεργκ), Καμαρά (Ρέιντζερς), Κάουκο (Έσμπιεργκ), Βάλακαρι (Πάφος), Σούλερ (Τζουργκάρντεν), Λαμ (Τσβόλε), Σπαρβ (Λάρισα), Τέιλορ (Μπραν), Λοντ (Μινεσότα).
Επιθετικοί: Πούκι (Νόριτς), Γένσεν (Άουγκσμπουργκ), Πόχγιανπαλο (Ουνιόν Βερολίνου), Λάπαλαϊνεν (Μόντρεαλ), Φορς (Μπρέντφορντ).
Πώς προκρίθηκε:
Ήταν στον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης μαζί με την Εθνική μας ομάδα, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με 18 πόντους (6-0-4), πίσω από την Ιταλία. Οι Σκανδιναβοί άφησαν πίσω τους τόσο την Ελλάδα, όσο και τις Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αρμενία και Λιχτενστάιν.

Σχηματισμός:
Ο Μάρκου Κάνερβα στα 45 παιχνίδια που έχει βρεθεί στον πάγκο της Φινλανδίας, χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ. Στα πιο δύσκολα παιχνίδια πάντως απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες δοκιμάζει και το 5-3-2.
Χράντετσκι – Άλχο, Άραγιουουρι, Τόιβιο, Ούρουνεν – Καμαρά, Σπαρβ, Σόιρι, Γένσεν – Πούκι, Πόχγιανπαλο

Το αστέρι:
Αναμφίβολα το... αστέρι της Φινλανδίας ακούει στο όνομα Τέεμο Πούκι. Ο 31χρονος φορ αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ομάδας, όντας ο «στυλοβάτης» της ανοδικής πορείας για τις «κουκουβάγιες» τα τελευταία χρόνια. Με την Εθνική μετράει 90 συμμετοχές με 30 γκολ, ενώ τη φετινή σεζόν έβγαλε... μάτια στην Τσάμπιονσιπ με τη φανέλα της Νόριτς, βοηθώντας τα μέγιστα για την επιστροφή των «καναρινιών» στα μεγάλα σαλόνια της Αγγλίας με 26 γκολ σε 41 συμμετοχές.

Αξίζει να δεις:
Όνι Βάλακαρι και Μάρκους Φορς αποτελούν τη νέα «φουρνιά» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Ωστόσο, θα επιλέξουμε τον δεύτερο, αφού ο 21χρονος επιθετικός της Μπρέντφορντ είχε μια πολύ καλή και γεμάτη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ με 39 συμμετοχές και επτά τέρματα.

Προπονητής:
Ο Μάρκου Κάνερβα είναι ο αναμορφωτής της ομάδας και παράλληλα ο πιο επιτυχημένος τεχνικός που πέρασε από τον πάγκο της εθνικής, αφού οδήγησε για πρώτη φορά τη Φινλανδία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Βρίσκεται στην ομάδα από το 2011, ενώ χρέη πρώτου προπονητή ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2016, έχοντας ρεκόρ 23-7-15 σε 45 παιχνίδια επίσημα και φιλικά.

Πιθανότητες κατάκτησης:
Σύμφωνα με τις αποδόσεις, η Φινλανδία δίνεται ως το μεγάλο αουτσάιντερ του Euro, μαζί με Ουγγαρία, Σλοβακία και Βόρεια Μακεδονία σε τιμές πάνω από το 200.00.

Το πρόγραμμα στον 2ο όμιλο:
Δανία-Φινλανδία (12/6, 19:00) - «Πάρκεν», Κοπεγχάγη
Φινλανδία-Ρωσία (16/6, 16:00) - «Κρεστόφσκι», Αγία Πετρούπολη
Φινλανδία-Βέλγιο (21/6, 22:00) - «Κρεστόφσκι», Αγία Πετρούπολη

Προηγούμενες συμμετοχές στο Euro: Συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη: 30η (1.410,82 βαθμούς)

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Τομ Χιλ: Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που οδήγησε τη Σάκκαρη στις «4» του Roland Garros
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ