Στην αγκαλιά του Αρκτούρου τα δύο ορφανά αρκουδάκια, Μπράντλεϊ και Κούπερ

Στην αγκαλιά του Αρκτούρου τα δύο ορφανά αρκουδάκια, Μπράντλεϊ και Κούπερ

Τα δύο αρκουδάκια εντόπισε ιδιώτης κοντά σε στάνη και τα κράτησε για μία περίπου εβδομάδα πριν ειδοποιήσει τον Αρκτούρο - Ηταν  ελαφρώς υποσιτισμένα, αλλά τώρα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση

57183801_2382119495133642_7655188565512421376_o
Δύο ορφανά αρκουδάκια που βρέθηκαν στην Οινόη Κοζάνης φροντίζει ο Αρκτούρος.

Τα δύο αρκουδάκια εντόπισε ιδιώτης κοντά σε στάνη και τα κράτησε για μία περίπου εβδομάδα πριν ειδοποιήσει τον Αρκτούρο. Το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε από την ημέρα που βρέθηκαν τα αρκουδάκια έως την παράδοσή τους κατέστησε δυστυχώς ανέφικτη την προσπάθεια αναζήτησης της μητέρας τους, όπως γίνεται πάντοτε στις περιπτώσεις αυτές.

Έτσι, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης μετέφερε τα αρκουδάκια στον Κτηνιατρικό Σταθμό του Αρκτούρο στον Αετό Φλώρινας όπου και θα μπουν στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης με σκοπό να απελευθερωθούν ξανά στην φύση την επόμενη χρονιά.

Ο Μπράντλεϊ και ο Κούπερ όπως ονομάστηκαν τα αρκουδάκια θα μεγαλώσουν μαζί για ένα χρόνο μακριά από άλλες αρκούδες και με την ελάχιστη ανθρώπινη παρουσία καθώς το πρωτόκολλο ανατροφής τους είναι ιδιαίτερα αυστηρό. Ο στόχος είναι να διδαχθούν από τους έμπειρους φροντιστές του Αρκτούρου τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση όπως θα τους τα μάθαινε και η μητέρα τους.

Ο Μπράντλεϊ και ο Κούπερ παλεύουν


Κλείσιμο
Τα αρκουδάκια εξετάστηκαν ήδη από κτηνίατρο και παρόλο που βρέθηκαν ελαφρώς υποσιτισμένα στην αρχή, σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τους αρέσει πολύ το παιχνίδι και ιδιαίτερα να παλεύουν ο ένας με τον άλλον, με τον Μπράντλεϊ που είναι και ο πιο μεγαλόσωμος, να βγαίνει συνήθως νικητής.

Με την ευκαιρία του περιστατικού αυτού ο Αρκτούρος υπενθυμίζει στους πολίτες που πιθανόν να βρουν κάποιο αρκουδάκι μόνο του σε δασική περιοχή ότι δεν είναι απαραίτητα ορφανό ή εγκαταλελειμένο αλλά η μητέρα του μπορεί να βρίσκεται κάπου κοντά. Για τον λόγο αυτό άλλωστε απαγορεύεται να το πλησιάσουν ή να το πιάσουν. Για το περιστατικό θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το Δασαρχείο, την Αστυνομία ή τον Αρκτούρο και να παραμείνουν διαθέσιμοι για να υποδείξουν το σημείο που το εντόπισαν.
57049011_2382119425133649_915984973683490816_o

Παρόλο που τα αρκουδάκια θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση χάρη στο πρόγραμμα επανένταξης, η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν να ζήσουν με την μητέρα τους.

Το πρόγραμμα Ανατροφής και Επανένταξης Ορφανών Αρκούδων υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί ο Αρκτούρος με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης