Αίσχος! Έγκυος φάλαινα ξεβράστηκε στην Ιταλία με 22 κιλά σκουπίδια στο στομάχι της

Αίσχος! Έγκυος φάλαινα ξεβράστηκε στην Ιταλία με 22 κιλά σκουπίδια στο στομάχι της

Φωτογραφίες που προκαλούν σοκ - Οργισμένη αντίδραση από τον Ιταλό υπουργό Περιβάλλοντος, ο οποίος δήλωσε ότι «ο πόλεμος κατά των πλαστικών» αποτελεί προτεραιότητά του

whale_main
Πώς πρέπει να εξηγήσεις σε έναν άνθρωπο ότι δεν ζει μόνος στον πλανήτη; Πώς πρέπει να δώσεις σε κάποιον να καταλάβει ότι όπως φροντίζουμε για την καθαριότητα του σπιτιού μας, το ίδιο και ακόμη περισσότερο, οφείλουμε να φροντίζουμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον, τον πλανήτη που μας φιλοξενεί σε αυτό το σύντομο πέρασμά μας μέσα στην αιωνιότητα. Η μόλυνση του περιβάλλοντος δεν αφορά αποκλειστικά τις ανάλγητες μεγάλες εταιρείες. Αφορά καθέναν από εμάς ξεχωριστά. Διότι όταν πετάς ένα σκουπίδι στη θάλασσα, είναι σαν να δολοφονείς εκείνη τη στιγμή μία άλλη ύπαρξη. Όπως στην περίπτωση μίας εγκύου φάλαινας, η οποία ξεβράστηκε στις ακτές της Ιταλίας. Τα αίτια του θανάτου; Τα 22 κιλά σκουπίδια που βρέθηκαν στο στομάχι της!

Η έγκυος φάλαινα ξεβράστηκε σε ακτή της Σαρδηνίας, στην Ιταλία, σε ένα από τουριστικά θέρετρα του νησιού. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά της σε ειδικό εργαστήριο, όπου έγινε και η ιατροδικαστική εξέταση. Έκπληκτος ο γιατρός που την εξέτασε, διαπίστωσε το αποτέλεσμα του ανθρώπινου αίσχους στη φύση. Η φάλαινα, που κυοφορούσε ένα μικρό φαλαινάκι, κάτι που πλέον συμβαίνει όλο και πιο σπάνια, είχε καταπιεί πάνω από 22 κιλά σκουπίδια, τα οποία είχαν «καθίσει» στο στομάχι της, με συνέπεια να υποστεί σοκ και να καταλήξει, καθώς δεν μπορούσε να τραφεί.

Μέσα στο στομάχι της φάλαινα βρέθηκαν δίχτυα, καλώδια, σωλήνες, ακόμα και κάδος πλυντηρίου με όλα τα στοιχεία του, που μπορεί να ταυτοποιηθεί και να αναδείξει τουλάχιστον τον ένα από τους πολλούς - όπως αποδεικνύεται- ενόχους για τον θάνατο του υπέροχου αυτού θηλαστικού. «Ήταν έγκυος και είχε αποβάλει πριν ξεβραστεί στη στεριά», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης SeaMe, Luca Bittau.

Ο εντοπισμός της εγκύου φάλαινας προκάλεσε σοκ στην ιταλική -και όχι μόνο- κοινωνία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας Sergio Costa, δήλωσε: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι σημαντικό πρόβλημα; Για μένα είναι και αποτελεί προτεραιότητα». Ήδη με εντολή του ξεκίνησε ο σχεδιασμός μιας καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για τις συνέπειες της ατομικής ενέργειας στο περιβάλλον, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τους παραβάτες, θέτοντας το θέμα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο πόλεμος κατά των πλαστικών μόλις ξεκίνησε. Και δεν θα σταματήσουμε εκεί», ανέφερε ο Sergio Costa, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Οι εικόνες που ακολουθούν σοκάρουν: 

Κλείσιμο
whale2
whale3
whale_main1
whale1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης