«Trashtag Challenge»: Μία viral διαδικτυακή πρόκληση για το καλό του πλανήτη

«Trashtag Challenge»: Μία viral διαδικτυακή πρόκληση για το καλό του πλανήτη

Το «Trashtag Challenge» ήδη εμπνέει  πλήθος κόσμου μέσω Twitter, Instagram και Reddit να βγουν μια βόλτα έξω και να μαζέψουν σκουπίδια που μπορεί να βρουν μπροστά τους

trash
Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπηδήσει στα social media άπειρες «προκλήσεις» που προβάλλονται ως challenge, με πολλά από αυτά να χαρακτηρίζονται από βλακώδη έως επικίνδυνα.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένα άλλο challenge γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό στο διαδίκτυο και φαίνεται ότι έχει διαφορετικό σκοπό.

Το «Trashtag Challenge» ήδη εμπνέει εκατοντάδες κόσμου σε Twitter, Instagram και Reddit να βγουν μια βόλτα έξω και να μαζέψουν σκουπίδια που μπορεί να βρουν μπροστά τους.

Για να συμμετάσχει κάποιος στο viral challenge, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εντοπίσει μια περιοχή γεμάτη με απορρίμματα ή έστω έναν ξεχειλισμένο κάδο, να τα καθαρίσει και στη συνέχεια να δημοσιεύσει φωτογραφίες από το πριν και το μετά, χρησιμοποιώντας το hashtag #trashtag.

Βέβαια, το εν λόγω hashtag κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα πριν από τέσσερα χρόνια η UCO, μια εταιρία που κατασκευάζει εξοπλισμό για κάμπινγκ, ορειβασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, είχε ξεκινήσει το πρότζεκτ #TrashTag, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να συλλέξει 10.000 απορρίμματα από την φύση μέχρι τον Οκτώβριο του 2016.

Άγνωστο μέχρι στιγμής πώς, η πρωτοβουλία άρχισε ξανά να εξαπλώνεται μέσα στο σαββατοκύριακο, με εκατοντάδες χρήστες να διαφημίζουν την ιδέα, προσκαλώντας άλλους να βρουν «ένα μέρος που χρειάζεται καθάρισμα» και να τραβήξουν μια φωτογραφία όταν «θα έχουν κάνει κάτι γι' αυτό».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης