Με μια «απουσία» ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη οι αρκούδες στο Νυμφαίο Φλώρινας

Με μια «απουσία» ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη οι αρκούδες στο Νυμφαίο Φλώρινας

Η υπέργηρη «Βέσνα» βρέθηκε νεκρή στη φωλιά της, στο καταφύγιο του Αρκτούρου

arcturos
Με μια απουσία ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του "Αρκτούρου" στο Νυμφαίο Φλώρινας, αφού η υπέργηρη Βέσνα δεν έδωσε το "παρών" και βρέθηκε νεκρή μέσα στη φωλιά της, όπου είχε αποσυρθεί για τον χειμώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, οι φροντιστές στον καθιερωμένο έλεγχο, εντόπισαν νεκρή την εικοσιτριάχρονη Βέσνα που ήταν υπέργηρη, καθώς οι αρκούδες στη φύση δύσκολα ξεπερνούν τα 20 χρόνια. Το μεγαλόσωμο ζώο γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου και μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο μαζί με τα αδέρφια του, Μίσα και Μπάρμπαρα, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου.

Πρώτες πάντως ξύπνησαν, όπως κάθε χρόνο, οι νεαρότερες αρκούδες που άρχισαν τα παιχνίδια, ενώ και ο Κυριάκος με τον Μανώλη γρήγορα εγκατέλειψαν τις φωλιές τους για να απολαύσουν τις ηλιόλουστες ημέρες. Οι γηραιότερες Σάσα και Αλεξάνδρα που αποσύρθηκαν πρώτες στις φωλιές τους ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, έχουν πλέον ξυπνήσει και περνούν αρκετές ώρες έξω. Οι περισσότερες αρκούδες επέλεξαν να κοιμηθούν στις τεχνητές φωλιές, εκτός από την Ειρήνη και την Μπάρμπαρα που επέλεξαν μία φυσική.

Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να επισκέπτονται το Καταφύγιο που λειτουργεί καθημερινές εκτός Τετάρτης και Σαββατοκύριακα 10.00-17.00. Ανοικτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του "Αρκτούρου", το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης