Διευθυντής Greenpeace στο ΘΕΜΑ 104,6: Το τέλος για την πλαστική σακούλα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο

Διευθυντής Greenpeace στο ΘΕΜΑ 104,6: Το τέλος για την πλαστική σακούλα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαραλαμπίδη «ψάξαμε το Αιγαίο, το Ιόνιο, φτάσαμε μέχρι τα βάθη της Καλντέρας στη Σαντορίνη και δεν υπήρχε ούτε ένα σημείο που να μην δούμε σακούλα σούπερ μάρκετ»

plastiki-sakoula
Πολύ δειλό χαρακτήρισε το μέτρο της επιβολής τέλους για τη χρήση πλαστικής σακούλας ο διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης.

«Η τιμή θα έπρεπε να είναι πιο ακριβή» είπε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ 104,6 προσθέτοντας ότι «το μέτρο πρέπει να επεκταθεί και όπου δεν εφαρμόζεται σήμερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο σε έρευνα της Greenpeace «ψάξαμε το Αιγαίο, το Ιόνιο, φτάσαμε μέχρι τα βάθη της Καλντέρας στη Σαντορίνη και δεν υπήρχε ούτε ένα σημείο που να μην δούμε σακούλα σούπερ μάρκετ. Σε δείγματα από ψάρια των ελληνικών θαλασσών βρήκαμε κομμάτια από πλαστικά από φωτοδιασπώμενες σακούλες που γίνονται μικρά κομμάτια όταν έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον».

Υπενθύμισε, δε, ότι η οδηγία της ΕΕ προβλέπει ότι «του χρόνου τέτοιο καιρό θα πρέπει να χρησιμοποιούμε 90 σακούλες το χρόνο» σημειώνοντας ότι πριν την εφαρμογή του μέτρου «χρησιμοποιούσαμε 400 πλαστικές σακούλες ο καθένας το χρόνο».

Ζήτησε, τέλος, απόλυτη διαφάνεια τονίζοντας ότι ως «πρώτο αδύνατο σημείο ότι υπάρχει ΦΠΑ» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε δεί αποτίμηση πού χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά. Θα πρέπει να πάνε όλα ανταποδοτικά σε μέτρα δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης