Επιστροφή στη φύση για ένα τσακάλι θύμα τροχαίου

Επιστροφή στη φύση για ένα τσακάλι θύμα τροχαίου

Το ζώο έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αρχικά ήταν αμφίβολο εάν θα τα κατάφερνε

ts3_2
Άλλο ένα τσακάλι επανεντάχθηκε στη φύση έπειτα από πολύμηνη θεραπεία.

Το ζώο βρέθηκε τραυματισμένο μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε και μεταφέρθηκε άμεσα στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την άγρια ζωή, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αρχικά ήταν αμφίβολο εάν θα τα καταφέρει .Εξέπληξε τους πάντες όμως, καθώς όχι μόνο συνήλθε κι επέζησε αλλά έπειτα από επτά μήνες φροντίδας μπόρεσε να αφεθεί ελεύθερο.

ts1
ts2


Αρχικά το ζώο μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο παρέμεινε μερικούς μήνες στην εντατική μονάδα θεραπείας της Δράσης για την άγρια ζωή. Κατόπιν μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα κι από κει με τη συνδρομή της ΑΝΙΜΑ στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης με σκοπό να προετοιμαστεί για την επανένταξή του στη φύση. Η βοήθεια του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης, των αρμόδιων κτηνιάτρων του και του προσωπικού του ήταν καθοριστική σε αυτή τη φάση της αποθεραπείας του ζώου και συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε αυτό να αφεθεί το συντομότερο δυνατόν ελεύθερο στη φύση, καθώς αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν στη χώρα κατάλληλοι χώροι επανένταξης για όλα τα είδη άγριας ζωής που κατά καιρούς νοσηλεύονται στα κέντρα περίθαλψης.

Κλείσιμο
ts3
ts4


Έτσι όταν πλέον ήρθε η ώρα, το υπέροχο αυτό πλάσμα αφέθηκε να ζήσει ελεύθερο στον υγρότοπο της Επανομής, κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε τραυματισμένο.

Η επανένταξη έγινε έπειτα από συνεννόηση με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και με τη συνδρομή της ΚΟΜΑΘ.

ts5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης