Να μπουν ΑΠΕ ακόμη και σε καμένα δάση

Να μπουν ΑΠΕ ακόμη και σε καμένα δάση

Χρειάζεται 10πλασιασμός “πράσινων” επενδύσεων για να πιάσουμε τους στόχους στο τέλος της 10ετίας

Να μπουν ΑΠΕ ακόμη και σε καμένα δάση
Η πρώην νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού, κα Γλυκερία Σιούτη ξανακτύπησε καθώς τάχθηκε υπέρ της εγκατάστασης μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τόσο σε δάση και δασικές εκτάσεις, όσο και σε αναδασωτέες.
Μιλώντας σε ημερίδα της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), η καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας υποστήριξε ότι δεν είναι σωστό να αποκλείεται η εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ σε περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και ότι πάνω από το 95 % των αιολικών πάρκων στην ηπειρωτική Ελλάδα αναπτύσσονται σε δασικές εκτάσεις.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. η κ. Σιούτη ανέφερε στην εισήγησή της ότι είναι παράλογο να αξιώνει κανείς να ολοκληρωθεί η αναδάσωση, προκειμένου να επιτραπεί η κατασκευή μονάδων ΑΠΕ, που σημαίνει ότι θα πρέπει να κοπούν κάποια από τα δέντρα, τα οποία στο μεταξύ θα έχουν αναπτυχθεί.
Στην ίδια ημερίδα ο ειδικός γραμματέας Δασών του ΥΠΕΚΑ, Γ. Αμοργιανιώτης, ανέφερε ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ πρέπει να προχωρήσει παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ίδιος τόνισε ότι σε ετήσια βάση εγκαθίστανται 100 - 150 μεγαβάτ νέων μονάδων ΑΠΕ, αλλά για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το τέλος της 10ετίας, οι επενδύσεις θα πρέπει να δεκαπλασιασθούν σε 1.000 μεγαβάτ ετησίως.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης