Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο πολύχρωμο ψάρι

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο πολύχρωμο ψάρι

«Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το πιο θεαματικό πολύχρωμο ψάρι που έχω συναντήσει ποτέ» λέει ο Luiz Rocha, ιχθυολόγος της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνιας

2518729
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, ερευνητές από την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας περιγράφουν ένα νέο ψάρι που ονομάζεται «Αφροδίτη». Το πρόσφατα ανακαλυφθέν ψάρι είναι ροζ και κίτρινο, και εντοπίστηκε από τους ερευνητές κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης σε πολύ μεγάλο βάθος.

«Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το πιο θεαματικό πολύχρωμο ψάρι που έχω συναντήσει ποτέ» λέει ο Luiz Rocha, ιχθυολόγος της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνιας.

image


Το ψάρι «Αφροδίτη» (Aphrodite anthias) είναι το μοναδικό ψάρι του είδους του που έχει βρεθεί ποτέ στον Ατλαντικό. Όλα τα άλλα ψάρια του ίδιου γένους έχουν εντοπιστεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το νέο αυτό ψάρι ζει σε ένα απομονωμένο αρχιπέλαγος στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, περίπου 580 μίλια βορειοανατολικά της ακτογραμμής της Βραζιλίας. Το καλοκαίρι του 2017, ορισμένοι επιστήμονες ταξίδεψαν στην περιοχή κάνοντας κατάδυση σε βάθος περίπου 120 μέτρων για να εξερευνήσουν έναν ύφαλο.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης παρατήρησαν σε κάποιο μέρος του υφάλου ένα πλάσμα ροζ και κίτρινο να προσπαθεί να κρυφτεί. Mια πιο προσεκτική ματιά τους αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο ψάρι μήκους περίπου επτά εκατοστών.

Συνολικά, οι επιστήμονες συνέλεξαν τρία ενήλικα αρσενικά, δύο ενήλικα θηλυκά και δύο ανήλικα θηλυκά ψάρια του συγκεκριμένου είδους για την έρευνά τους. Τα αρσενικά διαφέρουν ως προς τα θηλυκά περισσότερο λόγω χρώματος, αφού στα πρώτα το ροζ χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης