World Cleanup Day: Η μεγαλύτερη συλλογή απορριμμάτων στην ιστορία

World Cleanup Day: Η μεγαλύτερη συλλογή απορριμμάτων στην ιστορία

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε  πριν από δέκα χρόνια στην Εσθονία - Στόχος της είναι να στρέψει τη διεθνή προσοχή στα προβλήματα των απορριμμάτων και της ρύπανσης

043_dpa-pa_180915-99-968199_dpai
Eθελοντές από 156 χώρες του πλανήτη ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους συγκεντρώνοντας χιλιάδες τόνους σκουπιδιών.

Η πρωτοβουλία «World Cleanup Day» ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια στην Εσθονία. Στόχος της είναι να στρέψει τη διεθνή προσοχή στα προβλήματα των απορριμμάτων και της ρύπανσης. Με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει κυβερνήσεις, βιομηχανίες και κοινωνίες σε περιβαλλοντικά θέματα, κυρίως όμως στο θέμα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τα νησιά Φίτζι αποτελούν την αφετηρία ενός παγκόσμιου μαραθωνίου της πολιτικής δράσης για την κάθαρση του πλανήτη, όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές της περιβαλλοντικής δράσης.

Πάνω από 20 εκατομμύρια πολιτών αναμένεται να κινητοποιηθούν σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή, Εσθονία, Γαλλία και Αυστραλία, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

"Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού δεν είναι απλώς να καθαρίσουμε τον πλανήτη αλλά να στρέψουμε την προσοχή στη σοβαρότητα της παγκόσμιας κακοδιαχείρισης των αποβλήτων. Θα δώσουμε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό μάθημα που έγινε ποτέ και αυτό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά για να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις βαθύτερες αιτίες του. Μόνο η συλλογική δράση και η ισχυρή δημόσια πίεση που ασκείται στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις επιχειρήσεις θα φέρει τα απαραίτητα βήματα», δήλωσε η Έβα Τρααβερί επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της κινήματος «Let's do it!» που προωθεί την «Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης