Δραματική έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ: Ο κόσμος έχει 2 χρόνια για να αποφύγει την καταστροφή από την κλιματική αλλαγή

foto-nasa-cli

«Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση μέχρι το 2020, κινδυνεύουμε (...) να υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους και για τα οικοσυστήματα που μας υποστηρίζουν», τόνισε ο Γκουτέρες

Ο κόσμος έχει στη διάθεσή του δύο χρόνια για να δράσει προκειμένου να αποφευχθεί η κλιματική αλλαγή και ο κίνδυνος ο πλανήτης να βρεθεί αντιμέτωπος με «καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τη Δευτέρα, καλώντας την κοινωνία των πολιτών να ζητήσει από τους ηγέτες του «να δώσουν λόγο», να κατανοήσουν την «επείγουσα φύση» του προβλήματος και να τερματίσουν «την παράλυση».

«Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση μέχρι το 2020, κινδυνεύουμε (...) να υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους και για τα οικοσυστήματα που μας υποστηρίζουν», τόνισε ο Γκουτέρες.

Η ομιλία του Γκουτέρες στον ΟΗΕ καταγράφηκε τρεις ημέρες πριν από μια παγκόσμια σύνοδο χωρίς προηγούμενο για την κλιματική αλλαγή στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ με τη συμμετοχή χιλιάδων αιρετών, δημάρχων, στελεχών ΜΚΟ και επιχειρήσεων.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η κοινωνία των πολιτών — οι νέοι, οι οργανώσεις των γυναικών, ο ιδιωτικός τομέας, οι θρησκευτικές κοινότητες, οι επιστήμονες και τα οικολογικά κινήματα στον κόσμο — να απαιτήσει από τους ηγέτες να δώσουν λόγο», επέμεινε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει και ο ίδιος πίεση στους ηγέτες στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αργότερα τον Σεπτέμβριο. «Θα τους πω ότι η κλιματική αλλαγή είναι η πιο καθοριστική πρόκληση της εποχής μας», ανέφερε.

Σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα τις απειλές για τη διατροφική αλυσίδα και την πρόσβαση στο νερό, ο Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε πως ο πλανήτης διατρέχει κινδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με «μια υπαρξιακή απειλή».

«Η κλιματική αλλαγή κινείται πιο γρήγορα απ' ό,τι εμείς» και «πρέπει να τερματίσουμε την παράλυση», εξήγησε. «Έχουμε τα εργαλεία για να κάνουμε αποτελεσματικές τις ενέργειές μας αλλά μας λείπει — ακόμη και μετά τη συμφωνία του Παρισιού — η ηγετική πρωτοβουλία κι η φιλοδοξία για να κάνουμε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε», συνέχισε.

«Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή των δασών, να αποκαταστήσουμε τα δάση που έχουν αποψιλωθεί, να αλλάξουμε τον τρόπο που καλλιεργούμε», απαρίθμησε ο Γκουτέρες. Πρέπει επίσης να επανεξεταστεί «ο τρόπος που θερμαίνουμε, ψύχουμε και φωτίζουμε τα κτίριά μας για να κατασπαταλάμε λιγότερη ενέργεια».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ υπενθύμισε ότι θα οργανώσει μια παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα τον Σεπτέμβριο του 2019, έναν χρόνο πριν από την προθεσμία που είχε οριστεί στις χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Η ομιλία του Γκουτέρες έγινε μία ημέρα μετά το αδιέξοδο στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στην Μπανγκόκ, με έναν αξιωματούχο να επικαλείται για αυτό την «περίπλοκη από πολιτική άποψη» φύση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα πέρυσι, αλλά η κυβέρνησή του συμμετέχει στις συνομιλίες, καθώς η απόφασή του δεν θα ισχύσει παρά το 2020.

Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών για τη συμφωνία προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Πολωνία τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Plato cave matrix

Δυστυχώς κύριε Γκουτέρες, ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται στην σπηλιά του Πλάτωνα, εκεί όπου τους οδήγησαν οι εντατικές και μιντιακές πλύσεις εγκεφάλου... Να πείτε στους ανωτέρους σας που ανησυχούν για το μέλλον του πλανήτη αυτού, ότι η λύση θα έρθει όταν αφυπνίσουν πρώτα τους Λαούς από τα μυστικά που τους κρύβουν, για να καταφέρουν οι λαοί να αποβάλουν το ατομιστικό συμφέρον της καλοπέρασης και να αντιληφθούν την πραγματικότητα του πλανήτη από μακριά - εξωπλανητικά, με άλλο μάτι και προοπτική εξέλιξης, πέραν του οικονομικού συμφέροντος που οδήγησε τον πλανήτη σε αυτά τα χάλια, για την υπερβολική καλοπέραση, των ελάχιστων διαχειριστών του... η απόφαση είναι δική σας. Η τους ξυπνάτε όλους η το σύντομο τέλος του οικοσυστήματος προδιαγράφεται όπως αναφέρει το άρθρο...

nwo

Τη Νότια Αφρική μπορείτε να την επισκεφτείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, με εξαίρεση ίσως την περίοδο των Χριστουγέννων, κατά την οποία ο εσωτερικός τουρισμός είναι στο ζενίθ του, κάτι σαν το δεκαπενταύγουστο στην Ελλάδα. Οι εποχές είναι αντίστροφα από τις δικές μας, με το καλοκαίρι να ξεκινά το Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο το οποίο είναι ζεστό σαν το ελληνικό αλλά με αρκετή υγρασία και βροχές εντονότερες στις ανατολικές ακτές όπου το κλίμα είναι σχεδόν τροπικό. Ο χειμώνας (Ιούνιος μέχρι Σεπτέμβριος) είναι δροσερός, με λίγες βροχές, διαυγή ατμόσφαιρα και παγωνιά τις βραδυνές ώρες στην έρημο και στα ανατολικά υψίπεδα όπου μπορεί και να χιονίσει. Η άνοιξη (Σεπτέμβριος - Νοέμβριος) και το φθινόπωρο ( Απρίλιος - Μάιος) είναι η καλύτερη εποχή με ιδανικές θερμοκρασίες (μέγιστη 25 - 27 C, ελάχιστη 14 - 17 C) σε ολόκληρη τη χώρα.

George

Εδώ στο Ελλαδιστάν δεν έχουμε αλλάξει ακόμη τα εκατομμύρια λάμπες που φωτίζουν τους δρόμους μας με led. Και κάπου που το έκαναν σε μικρή κλίμακα, έβαλαν οι ηλίθιοι led ψυχρού φωτός που είναι αποδεδειγμένο ότι επηρεάζει τον κικαρδικό ρυθμό των ζωντανών οργανισμών. Η απόσβεση των led με τόσες ώρες λειτουργίας κάθε μέρα θα γινόταν σε ένα τρίμηνο και το όφελος στην τσέπη των Ελλήνων τεράστιο. Πρέπει όμως να κερδίζει η ΔΕΗ γιατί έχει να καλοπληρώσει πολλούς, με κάθε κόστος για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Τελευταία η ΔΕΗ διαμαρτύρεται μάλιστα για το υψηλό κόστος των δικαιωμάτων αερίων ρύπων, λες και τους υποχρέωσε κανείς να ρυπαίνουν για να τους πληρώνουν. Των οποίων δικαιωμάτων οι τιμές διαμορφώνονται από την αγορά, δηλαδή την προσφορά και τη ζήτηση. Αυτοί οι ίδιοι ανεβάζουν τη ζήτηση και από την άλλη περιμένουν να φθηνύνουν. Πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι!

Ο Τραμπ (2)

Ουτε κι εμας μα συμφερει το Κιοτο.Παρα τομ οτι εχουμε το μοναδικο την ευρωπη κοιτασμα παμφθηνου λιγνυτη μας το κανανε ασυμφωρο.Γιατι μας αναγκαζουν αφου ανηκουμε στη σημφωνια Κιοτο για να καψουμε λυγνιτη ,χωμα που καιγεται δηλαδη,να αγοραζουμε και να πληρωνουμε ακριβα δικαιωματα ρυπων απο την παγκοσμια τραπεζα ρυπων πουνιδρυσε ο Αλ Γκορ,ενω με λιγοτερα απο τα μισα απο αυτα τα λεφτα που δινουμε θα μπορουσαμε μονοι μας να κανουμε ενα μη κερδοσκοπικο οργανισμο συνμπραξης δημοσιου και ιδιωτικου τομεα και εκπαιδευτικων ιδρυματων να απασχολουνται νεοι επιστημονες μας και ανεργοι να ενισχυεται η περιβαλοντικη εκπαιδευση η ερευνα και η ανακαλυψη δικων μας πατεντων στο χωρο,παραγωγς καθαρης ενεργειας ,αντιρυπαντικων μεθοδων,δρασεων αναδασωσης και καθαρισμου περιβαλοντος προνομακη συνεργασια και επιδοτηση και φορολογικες-τραπεζικες διευκολυνσεις σε εγχωριες εταιριες κατασκευης και εγκαταστασης υλικων καθαρης ενεργειας και συστηματων και αντιρυπαντικης τεχνολογιας και τεχνολοφγιας νακυκλωσηςκλπ και φυσικα να γινονται δεντροφυτευσεις και να σωζουμε δαση εδω και σε περιοχες που κινδυνευουν απο ερημοποιηση και να κανουμε δεντροφυτευσεις και να σωζουμε δαση στον μαζονιο ακομη και να αγορασουμε αυτες τις εκτασεις,αλλα να ξερουμε ακριβως που παει το καθε ευρω μας αντι να δινουμε τρελα ποσα σε εναν χαωδη οργανισμο στον οποιο χανει η μανα το παιδι και το παιδι η μανα και αντι για τη σωτηρια του πλανητη να βλεπουμε τα λεφτα μας να γινοται πολιτελεις διακοπες στελεχων διεθνων οργανισμων και περιεργων ΜΚΟ ,λουσα,αναψυχη σε πενταστερα ξενοδοχεια και γκουρμε γευματα στην αλλη ακρη της γης.

Ο Τραμπ

εφυγε απο τη συμφωνια του Κιοτο γιατι ο μεγαλυτερος ρυπαντης η Κινα δεν σθμετεχ στη συμωνια Κιοτο.Δεν ειναι οτι δεν υπαρχει κλιματικη αλλαγη αυτο το λεει για ξεκαρφωμα Ηορσγματικη αφορμη ειναι οτι στην πραγματικοτητα το ξερουν οι αμερικανοι οτι υπαρχει κλιματικη αλλη αλλα δεν θελουν να ειναι τα κοροηδα της παρεας και αυτοι να εχουν περιορισμους στην ηδη σε κρισημη κατασταη βιομηχανικη παραγωγη τους λογω πριβαλλοντικων περιορισμων και αλλοι να ξεσαλωνουν ανεξελεγκτοι και να ρυπαινουν ασυστολα.Ως ηγετιδα παγκοσμια υπεδυναμη οι ΗΠΑ ομως εχουν χρεος να κανουν κατι.Απο το να φτιαξουν εναν νεο δικο τους παγκοσμιο οραγνισμο αγορας δικαιοματων ρυπων απο την παγκοσμκια τραπεζα ρυπων τα εσοδα του οποιου να ελεγχεται υσα που πηγινουν η δενδροφυτευση δεντρων που αποροφουν ρυπους εω διασωση τροπικων δασων στον οποιο οσες χωρες συμετεχουν να εχουν προνομιακες χεσεις με τι ΗΠΑ π.χ.,χαμηλοτερους δασμους σε προιοντα που παραχθηκαν σε χωρες μελη ,καταργηση βιζας τουλαχιστον γξανους εργαζονται σπουδαζουν επιχειρουν σε επιχειρησεις-εκπαιδευτικα ιδρυματα με αντικειμενο καθαρες πηγες και αναπτυξης αντιρυπαντικης τεχνολογιας ,προνομιακη τραπεζικη και φορολογικη μετεχειριση σε εταιριες επιχειρησεις εκπαιδευτικα ιδρυματα αλλα και προσωπα με αντικειμενο αντιρυπαντικη θεσμοθετηση βραβειων και χορηγηση υποτροφιων ,ιρδυση κοριφαιων εδρων και πανεπιστημιακων ιδρυματων με αποκλειικο αντικειμενο αναπτυξη τεχνολογιων καθαρης ενεγειας και αντιρυπαντικη τεχνολογιας και ξεσκισμα σε δασμους σε προιοντα απο χωρες που ρυπαινουν,εμπορικος διπλωματικος οικονομικος πολεμος σε αυτες μεχρι να συμορφωθουν και να ιοθετησουν αντιρυπαντικη πολιτικη και οικονομικες διπλωματικες κυρωσεις σε οσες χωρες δεχονται βιομηχανκα προηοντα απο χωρες που ρυπαινουν,να απαιτησουν διεθνη φορο παντου ,σε μεκακινησεις ,προιοντα ,υπηρεσιες εγεργειακου αποτυπωματος σε ολους και σε ολα και ας μην ξεχναμε τον καθαρισμο της της υπαρχουσας ρυπανσης με προωθηση πρωτοβουλιων ανακυκλωσης,π.χ. αςθυμηθιυμε την πετυχημενη παραγωγη αθπητικων παπουτιων απο ανακυκλωμενα που μαζευτηκαν απο σκουπιδια σε ωκεανους.Μονες τους οι ΗΠΑ δεν μπορουνε αλλα και χωρις τις ΗΠΑ δεν γινεται.Και εκτος ΗΠΑ ομως δε ειναινκκηρο ν γεμιζεις αρτιο καο οικοδομησιμο οικοπεδο μ μπετανσιδερ υποταθμους καλοδια κολωνες και το φχαριστω να σου κοβουν το προεγκεκριμενο δανειο 180.000 ευρω,να σε χρεωνουν 15.000 φακελο ορους συνδεσης-εγγυηση,200 ευρω το μηνα εφκα,ασφαλιστρα,φπα(στον ηλιο;!),φορο εισοδηματος,εξοδα πλυσιματος,λογιστη να βγαινεις χρεωμενος απο πανω;

made in usa

Η Αμερική είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη συμβολή στη μόλυνση του περιβάλλοντος και γι αυτό έχει μεγάλο οικονομικό συμφέρον να αμφισβητεί την υπερθέρμανση του πλανήτη. Σε αυτή την προπαγάνδα συναινούν τα φερέφωνά τους και οι απανταχού αυτοκτονικοί αμερικανόδουλοι η οποίοι συμφωνούν μαζί τους στα πάντα.

advouk7

Η ανθρωποτητα ειναι αξια της μοιρας της.

Maver

Το ότι ο πλανητης δεν μπορεί να "σηκώσει" 7 δις πληθυσμό με τις τωρινές διατροφικές και κοινωνικές συνθήκες είναι φανερό, οπως φανερό είναι ότι η πίεση θα μεγαλώσει αν οι εκτιμήσεις για 10 δις σε 20 χρόνια επαληθευτουν. Πρέπει να αλλάξουν πολλά κυρίως ομως θα πρέπει να σταματήσει η αύξηση του πληθυσμού. Ουτε οι πλουτοπαραγωγικές πηγές ουτε τα αποθέματα νερού και τα καλλιεργήσιμα εδάφη είναι άπειρα. Τωρα για τις γραφικότητες Τραμπα δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς, όμως πρέπει να θεσμοθετηθεί ένας σοβαρός έλεγχος , διακρατικός, στις ΜΚΟ καθώς πολλές έχουν άλλους σκοπούς και στόχους και λειτουργούν προβοκατόρικα που λενε και οι "σύντροφοι" για πολλά και σοβαρα θέματα...

εθνικιστής

Το γεγονός οτι φέτος οι Σουηδοί έκαναν μπάνιο και ηλιοθεραπεία στις παραλίες τους είναι καθαρή σύμπτωση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλα είναι προπαγάνδα των Μκο

Πάει η παπατζα σύννεφο

Ευκαιρία για περαιτέρω πράσινους φόρους και λεφτά που θα καταλήγουν σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ η σε σκιωδεις ΜΚΟ και στις τσέπες κάποιων. Όλα για την μπίζνα ε κύριε Γκουτιέρες?

@

Σας κάνουν και σεμινάρια για το κλίμα στη Χρυσή Αυγή;

George

Αντίθετα με τους φόρους υπέρ του άνθρακα και των υδρογονανθράκων, οι πράσινοι φόροι είναι ανταποδοτικοί και ισχύουν για μικρά διαστήματα μέχρι να ωριμάσει η τεχνολογία. Ήδη οι ΑΠΕ επιστρέφουν τα χρήματα μέσω της φθηνότερης ενέργειας που παράγουν σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πηγή και φυσικά μέσω της ελάφρυνσης εξόδων για την υγεία των ανθρώπων. Βρες άλλο παραμύθι. ΔΕΗτζής ή βενζινοπώλης είπαμε?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bees-many

Σε ένα ευφάνταστο πείραμα, Ευρωπαίοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ρομπότ ως μεσάζοντες για να επιτρέψουν σε αυτά τα δύο τελείως διαφορετικά είδη ζώων να αλληλεπιδράσουν από απόσταση 700 χιλιομέτρων