Villas las Estrellas: Το παγωμένο χωριό όπου για να ζήσεις πρέπει να... χειρουργηθείς!

Villas las Estrellas: Το παγωμένο χωριό όπου για να ζήσεις πρέπει να... χειρουργηθείς!

Βρίσκεται στην Ανταρκτική, με μέση θερμοκρασία στους - 2,3 βαθμούς, το πλησιέστερο νοσοκομείο απέχει... 1000 χιλιόμετρα και δεν έχει χειρουργό

villas
Yπάρχει μία περιοχή στην Ανταρκτική όπου για να ζήσει κανείς θα πρέπει πρώτα να χειρουργηθεί.

Κι όμως καλά διαβάσατε! Στην περιοχή «Villas las estrellas», όσοι επιθυμούν να μακροημερεύσουν,θα πρέπει να είναι θαρραλέοι.

Όπως αναφέρει το BBC, οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να κάνουν επέμβαση σκωλικοειδίτιδας προτού αποφασίσουν να μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μικροί και μεγάλοι.

Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή είναι - 2,3 βαθμούς , ωστόσο,δεν είναι οι καιρικές συνθήκες που καθιστούν άκρως αναγκαία την χειρουργική επέμβαση.Το κοντινότερο νοσοκομείο της περιοχής απέχει χίλια χιλιόμετρα γεγονός που σημαίνει ότι, εάν σε πιάσει οξεία σκωλικοειδίτιδα, τότε δεν την γλιτώνεις.

Στην περιοχή υπάρχει ένα σχολείο, ένα ταχυδρομείο και σπίτια. Το πλησιέστερο νοσοκομείο βρίσκεται στην άλλη άκρη του νησιού King George,εκεί όπου βρίσκεται η χιλιανή στρατιωτική βάση στην Ανταρκτική.

Υπάρχουν λίγοι γιατροί αλλά δεν υπάρχει χειρουργός. Οι μόνιμοι κάτοικοι στο παγωμένο χωριό δεν ξεπερνούν τους 100.

Κλείσιμο
Επιστήμονες και προσωπικό του ναυτικού της Χιλής φέρνουν συχνά τις οικογένειές τους. Υπάρχουν πινακίδες που τους υπενθυμίζουν πόσο μακριά βρίσκεται ο πολιτισμός: «Πεκίνο: 17.501χλμ.»

Τον οικισμό αυτό έχει επισκεφθεί και ο Βρετανός επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, όπως υπενθυμίζει στους επισκέπτες μία πινακίδα.

Οι πιγκουίνοι της περιοχής δεν φοβούνται τους ανθρώπους.Ζουν αρμονικά μαζί τους αφού δεν τους απειλούν...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης