Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει η χελώνα καρέτα-καρέτα που βρέθηκε στη Σούδα

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει η χελώνα καρέτα-καρέτα που βρέθηκε στη Σούδα

Ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Αρχέλων ενημερώνει για την πορεία της καρέτα καρέτα που είχε εντοπιστεί βαριά τραυματισμένη στα Χανιά στις 17 Απριλίου

carrr
“Μαρία”, μια χελώνα καρέτα καρέτα της οποίας το καβούκι έχει μήκος 69.5εκ. και που ζυγίζει 43 κιλά, έφτασε από την Σούδα (Κρήτη) στις 17 Απριλίου 2018 με σοβαρά κρανιακά τραύματα που είχε επιφέρει σκοπίμως ανθρώπινη πράξη.

Ένας εθελοντής από τον Οργανισμό Προστασίας Ζώων ΕΚΠΑΖ στα Χανιά, ενημερώθηκε για μια χελώνα, μετέβη από το Ρέθυμνο ως τη Σούδα για να παραλάβει τη χελώνα.

Τότε μετέφερε τη χελώνα στο λιμάνι των Χανίων για να στείλει τη χελώνα στο ΚΔ- 9ώρες ακτοπλοϊκό ταξίδι.

Τα τραύματα της “Μαρίας” ήταν πολύ σοβαρά: και τα δύο μάτια είχαν επηρεαστεί και η δεξιά πλευρά της κάτω γνάθου είχε σπάσει τελείως. Οι μύες της γνάθου είχαν τραυματιστεί επίσης.

Δυστυχώς η κατάστασή της παραμένει σοβαρή εξαιτίας των εκτενών τραυματισμών της. Της χορηγήθηκε αναισθησία για την ανακούφιση από τον πόνο, και βρισκόταν εκτός νερού για αρκετές ημέρες καθώς αιμοραγούσε. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου να φάει. Μέχρι στιγμής το μέγεθός της είναι ένα όφελος, αλλά η κατάστασή της είναι πολύ σοβαρή. Ο Αρχέλων απευθύνει πολλά ευχαριστώ σε όλους όσους μεσολάβησαν για τη διάσωση και την σωτηρία της ζωής αυτής της χελώνας

Πηγή: https://flashnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης