Σοκ: Ψαράδες σκοτώνουν δελφίνια και φώκιες υπό εξαφάνιση για να τα κάνουν δόλωμα!

Σοκ: Ψαράδες σκοτώνουν δελφίνια και φώκιες υπό εξαφάνιση για να τα κάνουν δόλωμα!

Τα υδρόβια θηλαστικά, κυρίως στη Λατινική Αμερική και την Ασία, απειλούνται από παράνομη δραστηριότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη

dol_0012
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας, στην οποία διαπιστώθηκε ότι δελφίνια, φώκες και βίδρες σφάζονται παράνομα από πολλούς αλιείς σε όλο τον κόσμο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως δολώματα, θέτοντας τα απειλούμενα είδη σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Σε μια παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τη συχνότητα αυτής της δραστηριότητας, οι επιστήμονες εντόπισαν περισσότερα από 40 είδη υδρόβιων θηλαστικών που χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα σε τουλάχιστον 33 χώρες.

Η πρακτική αυτή είναι πιο συνηθισμένη σε μέρη της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, ενώ τα δελφίνια αποτελούν το καλύτερο δόλωμα, κυρίως για την αλιεία καρχαρία.

Παρά τα σοκαριστικά ευρήματα της έρευνας αυτής, οι συντάκτες της, αναφέρουν ότι το θέμα αυτό δεν έχει λάβει την έκταση και την προσοχή που θα έπρεπε.

«Η δολοφονία των ζώων για χρήση δολώματος αποτελεί πρωταρχική απειλή για τα δελφίνια του ποταμού του Αμαζονίου, γνωστά ως botos», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Dr. Vanessa Mintzer.

«Με αυτή την παγκόσμια έρευνα θέλαμε να εξετάσουμε αν και πού άλλα ζώα θανατώθηκαν για να γίνουν δολώματα, προκειμένου να εξετάσουμε πιθανές λύσεις για να σταματήσει αυτό το πρόβλημα», δήλωσε η Dr. Mintzer.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές έπειτα από τα νέα αυτά ευρήματα κάλεσαν τις αρχές προκειμένου να γίνουν αυστηρότεροι στην επιβολή των νόμων που ήδη ισχύουν για την προστασία των απειλούμενων θηλαστικών.

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να διαπιστωθεί ότι το κυνήγι για botos δεν ήταν βιώσιμο και τώρα οι δράσεις για την προστασία τους πρέπει να επιταχυνθούν», δήλωσε η Dr. Mintzer.

«Πρέπει να εντοπίσουμε τώρα άλλους πληγέντες πληθυσμούς για να διευκολύνουμε τις έγκαιρη κινητοποίηση», καταλήγει η  Dr. Mintzer.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης