Τραγικός θάνατος για φάλαινα στην Ταϊλάνδη – Κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες

Τραγικός θάνατος για φάλαινα στην Ταϊλάνδη – Κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες

Η φάλαινα έκανε εμετό πέντε σακούλες κατά τη διάρκεια της μάταιης προσπάθειας που κατέβαλαν αξιωματούχοι να την σώσουν σε ένα κανάλι στην επαρχία Σόγνκλα

whale_0009
Μια φάλαινα πιλότος πέθανε στα ανοικτά της νότιας Ταϊλάνδης αφού κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας.

Η φάλαινα έκανε εμετό πέντε σακούλες κατά τη διάρκεια της μάταιης προσπάθειας που κατέβαλαν αξιωματούχοι να την σώσουν σε ένα κανάλι στην επαρχία Σόγνκλα.

Οι σακούλες, που ζύγιζαν περίπου 8 κιλά, εμπόδιζαν τη φάλαινα να τραφεί κανονικά, δήλωσε ένας βιολόγος. «Αν έχεις 80 πλαστικές σακούλες στο στομάχι σου, πεθαίνεις», εξήγησε ο Τον Ταμρονγκναουσαβάτ.

sak_4

Κλείσιμο
sak_2
sak_1



Η μικρή, αρσενική φάλαινα- πιλότος εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση και χωρίς να είναι σε θέση να κολυμπήσει στο κανάλι Να Ταπ την προηγούμενη Δευτέρα.

Περιβαλλοντολόγοι χρησιμοποίησαν βάρκες για να τη βοηθήσουν να παραμείνει στην επιφάνεια και ύψωσαν ένα σκίαστρο για να την προστατεύσουν. Επί μία εβδομάδα προσπαθούσαν να την σώσουν, όμως τελικά πέθανε την Παρασκευή το απόγευμα.

043_dpa-pa_180525-99-448755_dpai


Πρόσφατη έκθεση προειδοποίησε ότι η ποσότητα των πλαστικών στους ωκεανούς θα τριπλασιαστεί στην επόμενη δεκαετία, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό τους.

Στην Ταϊλάνδη η κατανάλωση πλαστικών σακουλών είναι μεγάλη, γεγονός που ώθησε τον προηγούμενο μήνα την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώσει ότι εξετάζει να επιβάλει φόρο στη χρήση τους.

Κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη εκατοντάδες θαλάσσια ζώα πεθαίνουν εξαιτίας των πλαστικών σακουλών που καταλήγουν στη θάλασσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης