Δήμαρχος Σικίνου στο ΘΕΜΑ 104,6: Θα μοιράσουμε και βιοδιασπώμενα ποτήρια

Δήμαρχος Σικίνου στο ΘΕΜΑ 104,6: Θα μοιράσουμε και βιοδιασπώμενα ποτήρια

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για να μπει ένα «stop» στα πλαστικά καλαμάκια

sikinos-new-simer
Στην πρωτοβουλία του Δήμου Σικίνου σε συνεργασία με το ίδρυμα «Α.Κ. Λασκαρίδη» να μπει τέλος στα πλαστικά καλαμάκια αναφέρθηκε ο δήμαρχος του νησιού Βασίλης Μαράκης.

Όπως είπε στο
 ΘΕΜΑ 104,6
τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια που θα μοιραστούν δωρεάν σε πολίτες και καταστήματα είναι από καλαμπόκι.

Αποκάλυψε, δε, ότι μαζί με τα καλαμάκια θα μοιραστούν και βιοδιασπώμενα ποτήρια.

Ο Δήμος Σικίνου είναι ο πρώτος Δήμος που προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες και κατοίκους του νησιού να αυτοδεσμευτούν πως αλλάζουν συνήθειες και συμβάλλουν στη μείωση της παγκόσμιας ρύπανσης. Έτσι, φέτος η Σίκινος θα υποδεχθεί το καλοκαίρι ως το πρώτο #plastic_straw_free νησί της χώρας!

Κλείσιμο
Η έναρξη του προγράμματος «Sea Change» πραγματοποιήθηκε συμβολικά την Κυριακή 20 Μαΐου (Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα #emd2018) και θα κορυφωθεί το επόμενο Σάββατο 26 Μαΐου, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Σχολείο Σικίνου. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα περιλαμβάνει ομιλίες, ανοιχτή συζήτηση για τους κινδύνους από τα πλαστικά μίας χρήσης, καθώς και προβολές των ντοκιμαντέρ «EGEO – H θάλασσα για μένα» και «STRAWS» (σε συνεργασία με το Plastic FreeGreece). Στο ίδιο διάστημα, η ομάδα του προγράμματος σε συνεργασία με τον Δήμο και εθελοντές κατοίκους θα πραγματοποιήσει καθαρισμούς σε προσβάσιμες και απόκρημνες ακτές του νησιού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης