Διακόσια άγρια άλογα πέθαναν από δίψα στην Αριζόνα

Διακόσια άγρια άλογα πέθαναν από δίψα στην Αριζόνα

Τραγωδία στη γη των Ναβάχο - Μεγάλο κίνημα για τη διάσωση του περιβάλλοντος - Κόλλησαν στη λάσπη και ήταν πολύ αδύναμα για να απεγκλωβιστούν

horses
Μεγάλο κίνημα εναντίον των πολιτικών που αγνοούν τις αλλαγές στο περιβάλλον και τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρουν στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στα ζώα, έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ, μετά την κυκλοφορία της είδησης για περίπου 200 άγρια άλογα στην Αριζόνα, τα οποία βρήκαν μαρτυρικό θάνατο λόγω έλλειψης νερού.

Τα άγρια και πανέμορφα ζώα κοσμούσαν τη γη των Ναβάχο, στα Gray Mountain, μία περιοχή που έχει χαρακτηριστεί πάρκο περιβαλλοντικής κληρονομίας για την αμερικανική ήπειρο. Οι φύλακες του πάρκου εντόπισαν 191 άγρια άλογα νεκρά, μέρος ενός μεγάλου κοπαδιού που αναζητούσε απεγνωσμένα πόσιμο νερό.

«Είναι τραγικό. Αυτά τα ζώα αναζητούσαν νερό, για να παραμείνουν ζωντανά. Τελικά εγκλωβίστηκαν στη λάσπη και πέθαναν εκεί, καθώς ήταν πολύ αδύναμα για να βγουν», δήλωσε ο επικεφαλής για την παρακολούθηση της άγριας ζωής στην περιοχή.

Όπως αποκαλύφθηκε, δεν ήταν η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν νεκρά άλογα στη γη των Ναβάχο, καθώς τα τελευταία χρόνια επικρατεί μεγάλη ανομβρίαμ, ενώ οι πληθυσμοί των αλόγων κυμαίνονται μεταξύ 40.000 και 50.000 ζώων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης