ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σημαντική ανακάλυψη: Βρέθηκε οστό γνάθου ιχθυόσαυρου 205 εκατ. ετών

Σημαντική ανακάλυψη: Βρέθηκε οστό γνάθου ιχθυόσαυρου 205 εκατ. ετών

Το εύρημα ανήκει στο είδος Shonisaurus sikanniensis, το οποίο έφτανε τα 26 μέτρα μήκος και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη

bonemain10
Πριν από λίγο καιρό, παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν ένα μεγάλο οστό, το οποίο ωστόσο δεν είχαν προσδιορίσει την προέλευσή του. Μήνες μετά, το μυστήριο λύθηκε. Το οστό που βρέθηκε στο Somerset προέρχεται από γνάθο ιχθυόσαυρου και συγκεκριμένα ενός Shonisaurus sikanniensis, ο οποίος έζησε πριν από 205 εκατ. χρόνια.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα ενός ιχθυόσαυρου, ο οποίος συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα μεγαλύτερα ζώα πως έζησαν ποτέ στον πλανήτη. Ο Shonisaurus sikanniensis έφτανε σε μήκος τα 26 μέτρα και ήταν ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών, στην εποχή του.



Το οστό γνάθου που βρέθηκε στο Somerset από τον παλαιοντολόγο De la Salle, αρχικώς εκτιμήθηκε ως ένα από τα πολλά ευρήματα που υπάρχουν στην περιοχή. Όταν όμως απευθύνθηκε σε ειδικούς, οι τελευταίοι διαπίστωσαν ότι ομοιάζει πολύ με οστό από ιχθυόσαυρο και δη από το είδος που προαναφέραμε, το οποίο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που φιλοξένησε η Γη.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες θεωρούν εξαιρετικά σημαντική την ανακάλυψη του οστού, καθώς προσθέτει σημαντικά στοιχεία στην έρευνα για το εν πολλοίς άγνωστο παρελθόν του πλανήτη.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης