Ο Σεσίλ το λιοντάρι υπέφερε επί τουλάχιστον δέκα ώρες πριν ξεψυχήσει

Ο Σεσίλ το λιοντάρι υπέφερε επί τουλάχιστον δέκα ώρες πριν ξεψυχήσει

Είχε τραυματιστεί και αργοπέθαινε, αφού ο οδοντίατρος - κυνηγός Ουόλτερ Πάλμερ το είχε τραυματίσει σε εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε τον Ιούλιο του 2015

Ο Σεσίλ το λιοντάρι υπέφερε επί τουλάχιστον δέκα ώρες πριν ξεψυχήσει
Ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την παγκόσμια κοινή γνώμη το καλοκαίρι του 2015: Ένας αμερικανός ερασιτέχνης κυνηγός, ενώ βρισκόταν σε σαφάρι στην Ζιμπάμπουε σκότωσε την πιο εμβληματική μορφή του εθνικού πάρκου της χώρας, τον Σεσίλ το λιοντάρι
. Οι ζωόφιλοι και όχι μόνο, της υφηλίου επικήρυξαν τον κυνηγό Ουόλτερ Πάλμερ, οδοντίατρο στο επάγγελμα και έκτοτε η υπόθεση έγινε σύμβολο του αγώνα κατά της παράνομης θανάτωσης αγρίων ζώων.

Σήμερα, 2,5 χρόνια μετά, ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε για την υπόθεση, αποκαλύπτει ένα ακόμα δραματικό στοιχείο της υπόθεσης: Ο Σεσίλ υπέφερε τουλάχιστον επί δέκα ώρες πριν ξεψυχήσει, από τα τραύματα που του προκάλεσε το όπλο του κυνηγού. 

Κλείσιμο
Το βιβλίο είναι του βιολόγου Αντριου Λόβεριτζ, από την Οξφόρδη, που είχε μελετήσει τον Σεσίλ επί οκτώ χρόνια. Έχει τίτλο «Lion Hearted: Η ζωή και ο θάνατος του Σεσίλ και το μέλλον των αιλουροειδών της Αφρικής» όπου περιλαμβάνεται η ανάλυση των στιγμάτων του GPS από το κολάρο του Σεσίλ, αλλά και καταθέσεις μαρτύρων από την εποχή εκείνη. 

«Ξεκάθαρα, παρόλο που το τραύμα του ήταν σοβαρό, η βολή δεν έπληξε ζωτικά όργανα ή αρτηρίες που θα είχαν προκαλέσει ραγδαία αιμορραγία και έναν σχετικά γρήγορο θάνατο», αναφέρει ο Λόβεριτζ και υπολογίζει πως ο θάνατος του λιονταριού επήλθε δέκα με δώδεκα ώρες μετά. «Το ζώο ήταν σε τέτοια κατάσταση που κατόρθωσε να μετακινηθεί μόλις 350 μέτρα από το σημείο του τραυματισμού του», προσθέτει. 

Ο Πάλμερ είχε πληρώσει τουλάχιστον 50.000 δολάρια για να πάρει μέρος στο παράνομο κυνήγι. Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο οδοντίατρος από την Μινεσότα αναγκάστηκε να κλείσει το γραφείο του και να εξαφανιστεί για μια περίοδο, αν και τελικά ποτέ δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του, καθώς όπως ισχυρίστηκε η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε μερικούς μήνες αργότερα, ο Αμερικανός βρισκόταν νόμιμα στη χώρα και δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης