Ο πλανήτης «βουλιάζει»: Η στάθμη των ωκεανών ανεβαίνει σταθερά λένε οι επιστήμονες

Ο πλανήτης «βουλιάζει»: Η στάθμη των ωκεανών ανεβαίνει σταθερά λένε οι επιστήμονες

Δεν πρόκειται για σενάριο, αλλά για καταγεγραμμένα στοιχεία - Τι κατέγραψαν οι δορυφόροι από το 1992 έως το 2014 - Οι υπολογισμοί για τα επόμενα χρόνια έως το 2.100

Δεκάδες σενάρια αναφέρονται στην ενδεχόμενη άνοδο της στάθμης των θαλάσσιων υδάτων. Σενάρια που συνήθως συνοδεύονται από καταστροφικές προβλέψεις για μεγάλες πλημμύρες, για βυθισμένες παραλιακές πόλεις, για τεράστιες μετακινήσεις πληθυσμών. Ποια είναι η πραγματικότητα; Τι συμβαίνει στον πλανήτη; Νέα έρευνα απέδειξε ότι ναι μεν  τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, όσο τα παρουσιάζουν οι καταστροφολόγοι, ωστόσο, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών δεν αποτελεί πλέον σενάριο. Είναι γεγονός.

Σύμφωνα με έρευνα που χρησιμοποίησε στοιχεία από καταγραφές δορυφόρων και το αρχείο της NASA, από το 1992 έως το 2014 καταγράφηκε σταθερή άνοδος των θαλάσσιων υδάτων, όχι όμως στο επίπεδο που θα μπορούσε να έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα, τουλάχιστον στο σύνολο των παράκτιων περιοχών, ή τουλάχιστον στις περιοχές που βρίσκονται μεγαλουπόλεις.

Ο δορυφορικός χάρτης... Με κόκκινο τα σημεία που έχει ανέβει η στάθμη και με μπλε τα σημεία που έχει κατέβειΣυνολικά στο ίδιο διάστημα, η στάθμη των νερών ανέβηκε 7 εκατοστά. Το νούμερο μπορεί να ακούγεται μικρό, ωστόσο δεν είναι. Επιπροσθέτως, οι επιστήμονες καταγράφουν μία σταθερά αυξητικά τάση της ανόδου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με το σημερινό ρυθμό, το 2100, η στάθμη των θαλασσών θα έχει ανέβει κατά περίπου 60 εκατοστά, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στις παράκτιες πόλεις, αλλά και μεγάλες αλλαγές στιο κλίμα, οι οποίες θα επιτείνουν ακόμη περισσότερο το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τη διεθνή έκθεση κλίματος, το 2100, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει από 52 έως και 90 εκατοστά, με την επισήμανση ότι οι υπολογισμοί γίνονται με βάση τα σημερινά στοιχεία, τα οποία αλλάζουν χρόνο με το χρόνο προς το χειρότερο.

Φαινόμενα όπως ο bomb cyclone που έπληξε τις αμερικανικές ακτές τον Ιανουάριο, όχι μόνο ενισχύουν το ρυθμό ανόδου της στάθμης των νερών, αλλά προκαλούν μία αλυδίσα εξελίξεων, μέσω των οποίων δίνεται ακόμη μεγαλύτερη ώθηση, επιταχύνοντας με απρόβλεπτο τρόπο τις αλλαγές.Εκτός του όγκου των νερών, ο οποίος αυξάνεται λόγω και των πάγων που λιώνουν, οι επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο της ανόδου στη διαστολή-συστολή. Η θερμοκρασία των νερών αυξάνεται, με αποτέλεσμα το υγρό στοιχείο, που ακολουθεί φυσικά τους νόμους της φυσικής, να διαστέλλεται και να ανεβαίνει προς τα επάνω. 

Ως εκ τούτου, η άνοδος της στάθμης ενισχύεται με δύο τρόπους. Τόσο με την αύξηση αυτή καθ' αυτή των υδάτων, όσο και πολύ περισσότερο, εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας του νερού, το οποίο διαστέλλεται (φουσκώνει κατά μία έννοια) και πλησιάζει στο όριο που θα σημάνει την «ώρα μηδέν» για πολλές παράκτιες περιοχές στον πλανήτη.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι πρόκειται για μία φυσική διαδικασία, η οποία ωστόσο έχει επιταχυνθεί λόγω της ακραίας παρέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

planet

Ο άνθρωπος με τον υπερπληθυσμό ενεργοποίησε μια φυσική διαδικασία εξισορρόπησης που θα προκαλέσει τον αφανισμό μας. Η γη δεν αντέχει 7 δισ. πληθυσμό πόσο μάλλον 10 δισ. σε 20 χρόνια.

ρουλέτας

παλιά μας έλεγαν ότι οι παραθαλλασιες πόλεις θα βουλιαξουν τώρα η άνοδος είναι 6 εκατοστα όμως υπάρχουν περιοχες που η θάλασσα υποχωρεί! ! πάντως όπως σχολιασε και αλλος το ευγενες Πακιστάν υποσοχαρια Αφρική και Νιγηρία θα έχουν μονοι τους 1.5 δις πλυθησμο σε 15 χρόνια

ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ

Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Για παράδειγμα ο φετινός χειμώνας σε γενικές γραμμές ήταν πιο κρύος από αυτούς των προηγούμενων ετών. Το κλίμα πάει σε κύκλους, την μια ζέστη την άλλη κρύο

Η γη είναι επίπεδη

1. Κοιτάζω όσο πιο μακριά μπορώ και βλέπω τη γη επίπεδη. 2. Ανεβαίνω σε ένα τραπέζι και ξανακοιτάζω και πάλι επίπεδη την βλέπω. 3. Βάζω και μια καρέκλα πάνω στο τραπέζι κι ανεβαίνω πιο ψηλά. Πάλι επίπεδη τη βλέπω. Συμπέρασμα: Μετά από 3 διαδοχικά πειράματα, με διαφορετικές παραμέτρους, επιβεβαίωσα επιστημονικά ότι η γη είναι επίπεδη.

Ευλογητός

Να μην αγοράσω παραθαλάσσιο εξοχικό δηλαδή

George

Εννοείται. Αγοράζεις λίγο πιο μακριά, λίγο πιο ψηλά, που θα γίνει παραθαλάσσιο αργότερα.

ΤΡΕΖΑ ΓΥΡΕΥΕ

Κύριοι, Οι πόλεις που κινδυνεύουν έχουν κτιστεί σε τεχνητά νησιά και συνεχίζουν να κτίζονται πάλι σε τεχνητά νησιά. Εχουν πάρει τα μέτρα τους και έχουν τοποθετήσει υδατοφράκτες. Το άνοιγμα του Βόρειου Δρόμου για να περνάνε τα πετρελαιοφόρα γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα. Βαίνουμε ολοταχώς στην καταστροφή. Και σε άλλα με υγεία. Η γη το μόνο που δεν παθαίνει είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ας ψάξουν για άλλο παραμύθι.

George

Χαχαχα. Έχεις πλάκα.

Ξηρασία

Και στα επόμενα χρόνια μετα απο αυτά που θα συμβεί η άνοδος της στάθμης, τα νερά απο την υπερθέρμανση που θα φέρει η ολοκληρωτική απώλεια των πάγων απο τους πόλους, θα αρχίσουν να εξατμίζονται εως ότου να μην μείνει σταγόνα και ο πλανήτης θα καταλήξει ξερός σαν τον Αρη. Η τεχνολογία που αντι να χρησιμοποιηθεί σε αρμονία με την φύση για την βελτίωση της ζωής όλων, χρησιμοποιήθηκε συμφεροντολογικά για λόγους εμπλουτισμού των λίγων και κατέστρεψε μέσα σε λίγους αιώνες την βιόσφαιρα ενός ολόκληρου πρώην παραδεισένιου πλανήτη μετατρέποντας τον σε ένα διαστημικό νεκροταφείο. Η πλεονεξία έχει την δύναμη να καταστρέφει ολόκληρους πλανήτες. Πόσοι ακόμα θα ακολουθήσουν και πόσοι καταστράφηκαν πριν απο αυτόν? Η Γη αυτή είναι ο πρώτος πλανήτης που καταστρέφουμε η έχουμε κάνει και αλλού τα ίδια?

Εεε;

Αν τρολαρεις εισαι ωραιος. Αν οχι...τι να πω;;; περαστικα σου...

ΚΥΠΡΙΟΣ

Θα γίνουμε Άρης; Τώρα πραγματικά, για τον κύκλο του νερού που διδάσκεται από το νηπιαγωγείο δεν ξανάκουσες; Είπαμε να είσαι αριστερός, αλλά να έχει και η βλακεία τα όρια της. Πρέπει τουλάχιστον!

παγόβουνο

Το θέμα θα το λύσει ο Πατούλης...

@παγοβουνο

ο μονος που μπορει να το λυσει ειναι ο ...αλεκσης , μετα το μακεδονικο, την οικονομια,την λαθρομεταναστευση ,την ...δικαιη αναπτυξη θα λυσει και την ανοδο της σταθμης των θαλασσων ......εχει για αυτο τους καλυτερους συμβουλους καρανικα,τασια,τσακαλωτο,σκουρλετη κλπ

φυσική διαδικασία

Ε επιβάλετε έλεγχο γεννήσεων στον τρίτο κόσμο για να σωθεί ο πλανήτης αν και καλά έχει "επιταχυνθεί" . Ο πλανήτης από διάφορες απόψεις δεν αντέχει 7 δις πληθυσμό

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης