Η Ε.Ε. απαιτεί τη χρήση σιντριβανιών για να αντιμετωπίσει την αλόγιστη χρήση πλαστικών μπουκαλιών

Η Ε.Ε. απαιτεί τη χρήση σιντριβανιών για να αντιμετωπίσει την αλόγιστη χρήση πλαστικών μπουκαλιών

Τα νοικοκυριά αναμένεται να γλιτώσουν από σπατάλη περίπου 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ θα μειωθεί και η επιβάρυνση στο περιβάλλον

Οδηγία με την οποία θα ζητά από τα κράτη-μέλη της να προωθήσουν τη χρήση σιντριβανιών προκειμένου έτσι να μειωθεί η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού και έτσι και η χρήση πλαστικών μπουκαλιών ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκατομμύρια Ευρωπαίων δεν έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο πόσιμο νερό, ενώ αναλύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν δείξει ότι ακόμα και σε περιοχές που υπάρχουν συντριβάνια, δεν λειτουργούν.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από απαίτηση του κινήματος «Right4Water», το οποίο υποστήριξαν 1,6 εκατ. άτομα ζητώντας καλύτερη πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Οι νέοι όροι της Ε.Ε. θα αναγκάσουν τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών να αποδείξουν ότι αύξησαν τον αριθμό σιντριβανιών με καθαρό, πόσιμο νερό, να προσφέρουν σωστή πληροφόρηση για την ποιότητα του νερού και να διαφημίσουν τις τοποθεσίες των σιντριβανιών.

Η τοποθέτηση σιντριβανιών κοντά σε πληθυσμούς που δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε πόσιμο νερό θα είναι προτεραιότητα. Τα επίπεδα του βακτηρίου της λεγιονέλλας και χλωρικού άλατος θα προστεθούν στον κατάλογο κριτηρίων για τον καθορισμό της ασφάλειας του νερού και θα τεθούν νέες υποχρεώσεις και στους προμηθευτές νερού ύδρευσης. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει πως τα νέα μέτρα θα μειώσουν τους πιθανούς κινδύνους υγείας που σχετίζονται με την κατάποση νερού από το 4% στο 1%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο περιορισμός στη χρήση πλαστικών μπουκαλιών αναμένεται να γλιτώσει τα νοικοκυριά από σπατάλη περίπου 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ θα μειωθεί και η επιβάρυνση στο περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Θα κολυμπανε τα περιστερια

Θα κουτσουλανε μεσα, κι εμεις θα πινουμε νερο απο συντριβανια ... Ρε δε πα ..... λεω γω Ε.Ε.

Φ

Ποιες οι πιθανοτητες ρε φιλε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Antarctic

Αν οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώσουν κι άλλο λόγω της κλιματικής αλλαγής, τότε τα υπόγεια φαράγγια θα επιταχύνουν την μετακίνηση των λιωμένων πάγων προς τη θάλασσα, με συνέπεια την άνοδο της στάθμης των υδάτων

ar_008

 Η ερευνήτρια από το Λονδίνο, Ella Gilbert, κατέγραψε το μοναδικό αυτό τοπίο, έπειτα από την πρώτη πτήση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για ερευνητικό σκοπό στην περιοχή Larsen C 

1